آگاهی از آیین های رهایی / از اشک تا آگاهی ، و از عزاداری گرفته تا شر و حماسه / حماسه / هیر وراس تا آدم ، راه تاریخ فردا!


به گفته خبرگزاری اخبار آنلاین نقل شده ابناشریفتی ، که در دهه 1980 و 1980 فکر شیعه را به زبان جدید احیا کرد ، نه تنها به شهادت حسین (AS) در حسین می گوید ، بلکه آن را به عنوان بخشی از یک زنجیره تاریخی می بیند که از آدم شروع شده و تا آخرین ناجی ادامه دارد. او زیارت معروف را به “آل -سایلام آل -هالیکی یا وری آدام الله” می داند که کلید درک این رابطه تاریخی است. دیدگاه وی ترکیبی از اسلام گرایی ، فلسفه تاریخ و انتقادات اجتماعی است.

به گفته شرکا ، در طول تاریخ ، همیشه دو جبهه وجود داشته است: جبهه ای که از آدم به ابراهیم ، موسی ، عیسی و محمد ادامه دارد و در کربلا به اوج خود رسیده است و در برابر آن ، ظلم ، فرعون ، نیمرود ، یزید و امروز استعمار ، بهره برداری و بهره برداری. شریف این کتاب را در پاسخ به وضعیتی نوشت که در آن اشورا فقط به عنوان مجموعه ای از مراسم و عزاداری از معنا برخوردار بود.

نقطه شروع کتاب خواندن زیارت وارث است. شرکا با دقت تحلیلی شاعرانه و تاریخی ، این زیارت را لیستی از تاریخ بشر می داند. آدم ، ابراهیم ، موسی ، عیسی ، محمد و علی ؛ و سرانجام حسین همه در یک خط ماموریت قرار دارد. خطی که در آن انسان در برابر ظلم ، استثمار و جهل ایستاده است. از نظر او ، حسین نه تنها وارث نبوت است ، بلکه بار تاریخی همه آرمانهای انسانی است. این دیدگاه ، اشورا را از یک حادثه در تاریخ اسلام به یک قیام جهانی و متعالی ارتقا می بخشد. اشورا ، در این روایت ، فقط صحنه ای برای عزاداری نیست. در عوض ، این صحنه ای برای درک مسئولیت تاریخی انسان در برابر شر است.

آگاهی از آیین های رهایی / از اشک تا آگاهی ، و از عزاداری گرفته تا شر و حماسه / حماسه / هیر وراس تا آدم ، راه تاریخ فردا!

شرکا به خوبی می داند که اشورا در یک زمینه اجتماعی خاص اتفاق افتاده است. او یزید را نه تنها یک فرد فاسد ، بلکه نماینده ساختار قدرت فاسد نیز می بیند ، که دین را به وسیله سیاست و سلطه تبدیل کرده است. در این زمینه ، حسین نمایانگر “دین برای مردم” در برابر “دین بر مردم” است. او به شدت از تحریفات اشورا انتقاد می کند. از نظر وی ، جامعه ای که فقط عزاداری و عزاداری می کند جوهر پیام حسین را از دست داده است.

شرکتی شهادت را نتیجه آگاهی می داند ، نه یک سرنوشت کور. حسین به کشتن نرفت. او برای نجات دین رفت و وقتی دید که دین در آستانه مرگ است ، خود را به خاطر بقای خود قربانی کرد. به این معنا ، شهادت حسین یک فاجعه نیست بلکه اوج عقلانیت ایمان است. شهادت شرکا به معنای آگاهانه ترین ، انتخابی ترین و درخشان ترین نوع مرگ است. مرگ که مرز زندگی را مختل می کند و ارزش آن را دو برابر می کند. به این معنا ، “آدم وراث حسین” جلوه ای کامل از “زندگی برای حقیقت” است.

یکی از مفاهیم اساسی در کتاب ، مسئله “امامات” است. شرکا امامات را یک نهاد زنده می داند که پس از پیامبر ، نه تنها تفسیر دین بلکه برای جریان آن در جامعه وظیفه دارد. حسین در این دستگاه روشنفکری یک امام است که نه تنها یک مترجم بلکه حقیقت دین است. و اگر دولت فاسد و ضد مردم باشد ، وظیفه برخورد با آن است. از نظر شرکا ، امام نه تنها اقتدار فقهی بلکه رهبر سیاسی ، اجتماعی و فکری امت است. کسی که مانند حسین مسئولیت تاریخی خود را نسبت به حد شهادت دنبال می کند.

یکی از جملات کلیدی شرکا در این کتاب این است: “حسین بیش از یک نفر است.” این عصاره تفکر او در مورد اشورا است. او می خواهد خواننده از چهره به معنی ، از اشک تا آگاهی و از عزاداری تا شوری برود. در این روایت ، حسین نمادی از همه مظلوم است که به ستمگران رسیده اند. نماد جهانی ، کارآفرینی و فارادینی. به همین دلیل شرکتی اشورا را نه شیعه بلکه برای همه انسانهای آزاد می داند.

آگاهی از آیین های رهایی / از اشک تا آگاهی ، و از عزاداری گرفته تا شر و حماسه / حماسه / هیر وراس تا آدم ، راه تاریخ فردا!

در پایان کتاب ، شرکا با لحنی عاطفی و در عین حال رادیکال ، مردم زمان خود را ترغیب می کند که به اشورا بازگردند. او معتقد است که اگر اشورا به درستی درک شود ، هیچ قدرت فاسد نمی تواند حاکم باشد ، هیچ ملتی در نظر نمی گیرد و هیچ ایمانی به وسیله سرکوب نمی شود. این دعوت نهایی شرکتی برای بازگشت به پیام امام است: نه گریه ، بلکه حرکت. نه تنها عزاداری ، بلکه اصلاح نیز.

به طور خلاصه ، پس از ده ها سال نوشتن این کتاب ، حسین وارث آدم هنوز یک کار پر جنب و جوش و پرشور است. نه تنها به دلیل زبان شاعرانه یا تجزیه و تحلیل سخت ، بلکه به این دلیل که اشورا را از حاشیه برمی گرداند. پیام او ساده اما عمیق است: اشورا تکرار است. او هر بار کربلا خود را دارد. هر مرد آزاد ، اشورا خودش. در این کار ، شرکا نشان می دهد که حسین نه تنها برای نجات دین بلکه برای نجات انسان آمده است. و این پیام هنوز هم باید بیش از گذشته را بشنود ، بخواند و عمل کند.

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 8763

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *