آیا آمپول نوروبیون واقعا تقویت کننده است؟



به نقل از یوبیک آنلاین، یک متخصص داخلی گفت: در خصوص تقویت آمپول نوروبیون باید احتیاط کرد و این دارو را با دقت بیشتری تجویز کرد.

غزاله سجادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص دریافت آمپول نوروبیون گفت: آمپول نوروبیون ترکیبی از ویتامین های B1، B6، B12 است. ویتامین های گروه B، ویتامین های محلول در آب هستند، یعنی مازاد این ویتامین ها از بدن دفع می شود و جایی برای ذخیره سازی در بدن ندارند و به همین دلیل نیاز به تعویض روزانه دارند. اما به دلیل گستردگی مواد غذایی حاوی ویتامین B از جمله پروتئین های حیوانی، سبزیجات، لبنیات و حبوبات، معمولاً به جز در شرایط خاص کمبود ویتامین B، به خصوص زمانی که مربوط به آمپول نوروبیون باشد، کمتر اتفاق می افتد.

ایسنا نوشت: این متخصص بیماری های داخلی با بیان اینکه ویتامین های گروه B می توانند در مسیرهای ضروری سوخت و ساز در مسیرهای عصبی موثر باشند، ادامه داد: کمبود هر یک از این ویتامین ها (B1، B6، B12) می تواند علائمی مانند خستگی، کمبود انرژی، احساس ناراحتی در اندام ها، اختلالات شناختی و حتی افسردگی، تغییرات پوستی، زخم های دهان و نقص ایمنی. همچنین کمبود ویتامین B12 می تواند باعث ایجاد نوع خاصی از کم خونی شود. بنابراین با توجه به اینکه آمپول نوروبیون دارای 3 ویتامین است می تواند در صورت کمبود این ویتامین ها به ما کمک کند.

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: گاهی اوقات احساس خستگی و ضعف می کنیم که از نظر پزشکی ربطی به کمبود این ویتامین ها و آمپول های نوروبیون ندارد. با تشخیص پزشک، اگر کمبود ویتامین در بدن مربوط به ویتامین های گروه B باشد، نوروبیون می تواند جایگزین مناسبی باشد. اما اگر کمبود ویتامین های گروه B نداشته باشیم، تزریق نوروبیون هم موثر نیست.

سجادی با بیان اینکه قطعا این سوال مطرح می شود که چرا و بر اساس چه مکانیزمی این آمپول یک سری علائم خستگی و ضعف را برطرف می کند؟ وی گفت: این نکته مبنای علمی ندارد و ممکن است بیشتر به اثرات روانی در اثر تزریق آمپول مربوط باشد. ویتامین‌های B در بسیاری از غذاها یافت می‌شوند، بنابراین احتمال کمبود آن‌ها مربوط به شرایط خاصی است، مانند مصرف مزمن الکل یا زمانی که فرد دچار سوء جذب یا سوء تغذیه شدید است. همچنین ممکن است مصرف و جذب این ویتامین ها در دوران بارداری کاهش یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه دفع این ویتامین ها به دلیل برخی بیماری ها ممکن است افزایش یابد، افزود: انواع سندرم های سوء جذب، بیماری های التهابی روده و شرایط پس از جراحی مواردی هستند که ممکن است به دلیل داشتن ویتامین در فرد ایجاد شود. کمبود B. همچنین در شرایطی که بیمار داروهای ضد تشنج مصرف می کند، ممکن است بیمار به دلیل مصرف آن داروها دچار کمبود ویتامین B شود و تشخیص این کمبود بر عهده پزشک است.

وی ادامه داد: در این زمینه با توجه به تقویت آمپول نوروبیون باید احتیاط کرد و این دارو را با دقت بیشتری تجویز کرد. نوروبیون می تواند علائم را در زمانی که بیمار کمبود ویتامین دارد تسکین دهد. این دارو نیز مانند هر دارویی می تواند عوارض جانبی داشته باشد. با توجه به اینکه این دارو حاوی ویتامین های گروه B به صورت محلول در آب است، معمولا علائم ناشی از ذخیره ویتامین ها در بدن کمتر بروز می کند و در صورت بروز علائم جانبی علائمی مانند حساسیت، یبوست، اسهال، تغییر می کند. به رنگ ادرار این شامل درد شکم، حالت تهوع و استفراغ است که در صورت ادامه آن باید به پزشک مراجعه شود.

سجادی در پایان اظهار داشت که خرید آمپول نوروبیون را به عنوان مکمل بدون نسخه توصیه نمی کند. وی خاطرنشان کرد: این آمپول حاوی 100 میلی گرم ویتامین B1، B6 و 1000 میکروگرم ویتامین B12 است که بسیار بیشتر از نیاز روزانه ما و دریافت آن است. در فاصله نزدیک توصیه نمی شود.

4747



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7233

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *