آیا حجاب را به فرزندانمان تحمیل کنیم؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، وجود تفاوت های فکری بین والدین و فرزندان غیر قابل انکار است.

به روایت شفقنا، یافتن راهی برای ایجاد ارتباط مؤثر بین خود و فرزندانتان، برای درک متقابل مهم است.

سوال:
آیا خانواده ها باید حجاب و چادر را برای فرزندان خود تحمیل کنند؟ آیا می توان از بیرون رفتن کودک بدون حجاب جلوگیری کرد؟

پاسخ:
یکی از مشکلاتی که برخی از خانواده ها با آن مواجه هستند بحث حجاب دختران است. با توجه به نفوذ دختران در جامعه و با توجه به اینکه دشمن در پروژه حذف حیا از جامعه به شدت بر حجاب مانور داده و آن را جزء بی ارزش معرفی کرده است، امروزه برخی از دختران به کم حجابی تمایل پیدا کرده اند و قدمی برمی دارند. در این راستا اولین قدم برداشتن چادر است. راستی وقتی خانواده ای از حجاب دخترش و کنار گذاشتن حجاب آگاه می شود، چه باید بکند؟

انواع واکنش های والدین
والدین در برخورد با مشکلات دینی و اخلاقی فرزندان خود می توانند به یکی از سه روش زیر عمل کنند:

1. بی تفاوت
ممکن است برخی از خانواده ها نسبت به این موضوع بی تفاوت باشند و آثار بد کم حجابی را نادیده بگیرند. سبک زندگی و نگرش این خانواده ها به گونه ای است که به بهانه آزادی به فرزندان خود اجازه می دهند کم حجابی داشته باشند یا محجبه باشند.

2. به شدت
برخی خانواده ها به محض اطلاع از بدحجابی دخترانشان قصد دارند با چکش کاری و تند آنها را مجبور به رعایت حجاب کنند.

3. اهل احتیاط
اما برخی از خانواده ها وقتی با مشکل حیا و حیا فرزندشان مواجه می شوند، ضمن نگرانی خشم خود را کنترل می کنند و سعی می کنند با آرامش این موضوع را پیگیری کنند.
بهترین پاسخ به کودکان خطاکار این است که با احتیاط واکنش نشان دهیم. زیرا بی تفاوتی یا واکنش های سختگیرانه آثار بدی به جا خواهد گذاشت. در بحث تربیت فرزند همه چیز از خود شخص شروع می شود. اگر ما به عنوان پدر و مادر بر اساس آموزه های دینی عمل کنیم، می توانیم فرزندانی مؤمن تربیت کنیم. آنچه در رابطه با اصول تربیتی و به عنوان یک قاعده کلی ذکر می شود این است که درخت تربیت در خانواده مستقر و تقویت می شود و اگر ریشه قوی باشد آفات نمی توانند ریشه درخت را از بین ببرند.

نیاز درونی
همزمان با تغییرات هورمونی که در بدن نوجوان ایجاد می شود، میل به دیده شدن از نظر روحی و روانی بیشتر می شود. گاهی دخترانی که ذاتاً ناز و خودنمایی می کنند، با کنار گذاشتن حجاب و خودآرایی به این میل در جامعه پاسخ می دهند. والدین نباید انتخاب این نوع پوشش را به معنای بدحجابی فرزندشان بدانند. بلکه باید بدانند که این نیاز درونی او بوده که او را به این سبک پوشش کشانده است. اما این نیاز باید در مسیر درست قرار گیرد و پاسخی مطابق موازین شرعی دریافت کند; اما توجه والدین به طبیعی بودن این فرآیند می تواند تا حدودی به آنها در رسیدن به تفکر منطقی کمک کند. دخترانی که از والدین خود محبت بیشتری دریافت می کنند، کمتر درگیر میل به خودنمایی در جامعه هستند و اگر درگیر باشند، تمایل بیشتری به گوش دادن به آنها برای بازگشت به راه راست دارند. بنابراین، این احتمال وجود دارد که شما نتوانسته اید رابطه خود را با دخترتان تقویت کنید. اما قابل جبران است.

ریشه زایی
بررسی کنید و ببینید دلیل تمایل فرزندتان به کم حجابی چیست؟ آیا شما کم کار بوده اید؟ آیا تربیت شما منجر به این انتخاب شده است؟ آیا معاشرت با دوستانی که بی حجاب هستند باعث شده دخترتان این اشتباه را انجام دهد؟ یا عدم آموزش صحیح موضوع پوشش به فرزندتان او را به این خطا کشانده است؟ گاهی فرزندان ما در مسائل دینی دچار تردید می شوند و والدین در یافتن راهی برای پاسخگویی به شبهات نوجوانان سهل انگاری می کنند و این شبهه ها باعث ایجاد شبهه و دوری فرزندان از مسائل دینی می شود. گاهی بدبینی والدین نسبت به مسئله حجاب باعث لجبازی دختران نوجوان و کنار گذاشتن حجاب می شود. پس سعی کنید با ریشه یابی مشکل را حل کنید.

اصل عشق
محبت و محبت در طول روز میل کودک را برای شنیدن و پیروی از سخنان ما افزایش می دهد. کودکانی که علاقه بیشتری به والدین خود دارند، مطیع تر خواهند بود. توجه به تفریح ​​و بیرون رفتن و قدم زدن با او، گپ زدن و گاهی اوقات رفتن به کافی شاپ یا سینما یا پارک و قدم زدن با هم می تواند در تقویت رابطه عاطفی شما موثر باشد.

اصل عمل گرایی
در امر تربیت دینی، اگر قرار است معارف اسلامی را به فرزندان خود بیاموزیم; اما اگر عملی نباشیم به نتیجه مطلوب نمی رسیم. در روایت آمده است: «ابو عبدالله (علیه السلام) فرمود: «چرا نازل شد، یا کسانی که ایمان آورده اند، جان و خانواده شما را قوت می بخشند؟ قوم ما گفتند: نیکی کن و خانواده خود را یاد کن و به آنها اطاعت از خدا را بیاموز. امام صادق (علیه السلام) فرمود: وقتی آیه (یا ایها الذین آمنوا النفسكم و قومكم سخت است) نازل شد، مردم از پیامبر صلی الله علیه و آله پرسیدند كه چگونه؟ آیا می توانیم خود و خانواده خود را از آتش محافظت کنیم؟ پیامبر فرمود: کار نیک انجام دهید و خانواده خود را نیز برحذر دارید و آنان را به اطاعت از دستورات الهی تربیت کنید.

اصل تشویق
اشتیاق، اشتیاق به کار، اعتماد به نفس، تکرار و تداوم اعمال و جهت دهی به اعمال از جمله فواید تشویق است. گاهی لازم است دخترتان را به داشتن حجاب تشویق کنید.

در تماس باشید
مشاهده این خطا از سوی فرزندتان نباید منجر به طرد او و فاصله گرفتن از او شود. بدخلقی و بداخلاقی، متلک و سرزنش مداوم برای پوشاندن، کودک شما را بیشتر و بیشتر از شما دور می کند. بگذارید فرزندتان در کنار شما احساس امنیت کند و تنها چیزی که نیاز دارد حفظ ارتباط شما با اوست.

سواد مصرف رسانه ای
یکی از دلایل گرایش دختران امروزی به بی حجابی این است که به شدت تحت تاثیر فضای مجازی هستند. بهتر است برای تقویت سواد رسانه ای خود و دخترتان برنامه ای در نظر بگیرید. شما می توانید در کلاس ها و برنامه هایی با همین عنوان شرکت کنید و با مطالعه کتاب هایی در این زمینه اطلاعات خود را از این فضا افزایش دهید.

انجمن ها
با توجه به تأثیر عوامل بیرونی بر رفتار فرزندان، سعی کنید در انتخاب مربی، معلم و دوستان دختر خود دقت کافی داشته باشید و با خانواده هایی که نسبت به مسائل دینی حساس هستند و به ارزش های دینی اهمیت می دهند ارتباط برقرار کنید. شرکت در مجالس معنوی و مذهبی، رفتن به مساجد و شرکت در نماز جمعه و جماعت و به طور کلی قرار دادن دخترتان در فضای معنوی می تواند عامل موثری در تشویق او به حجاب باشد.

پروپوزال مطالعه
می توانید کتاب هایی با موضوع حجاب تهیه کنید و مطالعه آنها را به دخترتان پیشنهاد دهید. با او وارد بحث علمی و منطقی شوید و بگذارید با خیال راحت نظرات خود را بیان کند.

خلاق بودن
دختران، به ویژه در سنین نوجوانی، مجذوب جذابیت های مختلف در لباس و آرایش هستند. بنابراین اگر می خواهید فرزندتان با حجاب باشد، از خلاقیت ها و جذابیت های متعدد و متنوع در انتخاب لباس و نوع پوشش او بهره ببرید تا حجاب بودن را مساوی بی زیبایی ندانند.

حفظ کرامت
وقتی انسان با کلماتی سرشار از عشق و محبت با فرزندش صحبت می کند، بهترین کلمات را هنگام خطاب به او به کار می برد و یا وقتی رفتار مثبت فرزندش را مشاهده می کند، زبان به تحسین او می گشاید، احساس پذیرفته شدن در وجودش می شود. متقاعد کننده اثر احترام رفتاری نیز برای همیشه در ذهن کودک باقی می ماند.
وجود مقدس پیامبر اسلام وقتی دخترشان حضرت زهرا سلام الله علیها را می دیدند می گفتند بوی بهشت ​​را از فاطمه استشمام می کنم. اوج عشق و احترام به فرزند را می توان در این کلام نورانی به وضوح دید. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در روایتی می فرمایند: «حالت دلها، حبّ احسان به آنان و کینه ورزی است که به آنان بدی می کند؛ دلها در آفریده شده است. به گونه ای که اگر کسی به آنها نیکی کند او را دوست دارند و اگر کسی به آنها بدی کند از او متنفر شوند.» (2)
در روایت می خوانیم: حضرت علی علیه السلام می فرمایند: «من شرف علی نفسه و انا فاسقون؛ هر که نفس خود را احترام کند، آن را با گناه تباه نمی کند». اخلاقی نباش اگر خانواده فرزند خود را بپذیرد و برای او ارزش قائل شود، کودک دچار عزت نفس پایین نمی شود و هرگز برای جبران این احساس به انحراف روی نمی آورد. دخترها نیاز به دیده شدن دارند و شما به عنوان پدر و مادر باید دخترتان را با محبت فراوان ببینید و به او توجه کنید تا او راضی باشد.

نتیجه
امروزه والدین بیش از گذشته دغدغه حجاب دختران خود را دارند. زیرا عوامل بازدارنده دختران از رعایت حجاب و حفظ حیا و عفاف در جامعه بسیار افزایش یافته و این امر باعث نگرانی های زیادی برای والدین شده است. والدین نباید با مشاهده برهنگی دختران خود، دختر خود را متهم به بدحجابی کنند. بلکه باید رابطه عاطفی خود را با آنها تقویت کنند و از طریق تقویت ارزش های اخلاقی و معنوی، تفریح ​​و برنامه ریزی صحیح اوقات فراغت، ایجاد حس عزت نفس و اعتماد به نفس در آنها، استفاده از فیلم ها و برنامه های آموزشی، پرهیز از سخت گیری و سخت گیری و… تنبیه، تشویق دختران به مراقبت از کمبودهای عاطفی فرزندان با رعایت خطوط قرمز و غیره. هیچ وقت نمی توانید با بدخلقی، دعوا، داد و فریاد و روش های خشک و مستبدانه دخترتان را مجبور به حجاب کنید. با احترام گذاشتن به دخترتان و شریک شدن او در تصمیم گیری های خانوادگی و مشورت با او در برخی مسائل، روحیه عزت و عزت نفس را بالا ببرید. اگر برایش حس ارزشی ایجاد شود سراغ ضد ارزشی ها نمی رود.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7231

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *