
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ میلاغبا توجه به وقایع اخیر سوریه و تطبیق برخی از این وقایع با موضوع زمان ظهور در فضای مجازی، در این مقاله مجموعه ای از روایات معتبر از اهل بیت علیهم السلام به ویژه از امام را منتشر می کنیم. صادق و امام باقر (علیهما السلام) در مورد کمبود وقت ظهور را معین می کنیم و «زمان گذاران» را نقد می کنیم که این روایات به وضوح نشان می دهد که اهل بیت (صلی الله علیه و آله) هرگز زمانی را برای ظهور مهدی موعود (عج) مشخص نکردند. آنها معتقدند که هر زمانی دروغ است.
روایت اول:
حجه نوشت: «الفضل بن شاذان عن الحسین بن یزید الصحاف عن منذر الجواز عن ابی عبدالله علیه السلام، گفت: وقت شما باطل است. زمان ما در گذشته است و زمان آینده نیست.
امام صادق (علیه السلام): وقت نگهبانان دروغ می گویند. ما در گذشته زمانی را تعیین نکرده ایم و در آینده نیز زمانی را تعیین نخواهیم کرد. «الغیبه (لطوسی)، جلد 1، صفحه 426».
حضرت در این روایت می فرمایند: «کذهب المقاتون» یعنی وقت شناسان دروغ می گویند. این بیان صریح بر بی اعتباری زمان بندی افراد بی گناه تاکید دارد.
روایت دوم:
«از ابی عبد الله رضی الله عنه می فرماید: ما در زمان خود دروغ می گوییم که ما اهل بیت الوقت هستیم».
امام صادق علیه السلام: وقت نگهبانان دروغ می گویند، ما اهل بیت وقت نمی گذاریم.» الکافی، ج 1، ص 368».
امام صادق (علیه السلام) در این روایت می فرماید که اهل بیت (علیهم السلام) وقت نمی گذارند. این موضع بیانگر یک سیاست ثابت در برابر کسانی است که به دنبال ایجاد انتظارات نادرست هستند.
روایت سوم:
مرحوم کلینی در روایت معتبری نقل می کند که امام باقر علیه السلام کسانی را که وقت ظهور را تعیین کردند سه مرتبه کذاب خوانده اند:
«الحسین بن محمد از معلی بن محمد از حسن بن علی خزاز از عبد الکریم بن عمرو (عمر) الختصامی عن الفضل بن یسار عن ابی جعفر (علیه السلام) فرمود: گفتی: از این جهت امر زمان است؟
گفت: باطل زمانه. تا سی روز که خداوند سی روز به دنیا آورد، مردم گفتند: موسی ما را رها کرد و ما را ساختند.
به آنچه گفتی عمل کن، حدیث بر آنچه گفتی وارد شد. بر خلاف آنچه به آنها گفتی، می گویند: اجر حق الله را شهداست.
فاضل بن یسار گوید: از امام باقر (علیه السلام) پرسیدم: آیا برای این کار وقت هست؟ او گفت که نگهبانان زمان دروغ می گویند، نگهبانان زمان دروغ می گویند، نگهبانان زمان دروغ می گویند.
همانا هنگامى كه موسى (عليه السلام) براى پيام دادن به پروردگارش (در سينا) وارد شد، به قومش سي روز وعده داد و چون خداوند ده روز را بر سي روز افزود، قومش گفتند: موسي با ما وعده داد. و آنها انجام دادند.
آنچه انجام دادند (یعنی گوساله پرست شدند) پس اگر به شما خبر دادیم و مطابق آنچه گفتیم اتفاق افتاد، بگویید: خدا راست گفته و اگر به شما خبری دادیم و خلاف گفته ما شد، بگویید: خدایا. حقیقت را گفت
گرفتن دو جایزه است. «الکافی، ج 1، ص 368»
امام باقر (علیه السلام) در این روایت، داستان موسی (علیه السلام) را با تأکید بر دروغ گویی وقت نگهبانان، مثال می زند. این روایت به خوبی نشان می دهد که سوء تفاهم ها و شایعات در مورد ظهور می تواند منجر به انحرافات مذهبی شود.
روایت چهارم:
«حدیث محمد بن محمد بن عصام کلینی رضی الله عنه می فرماید: حدیث محمد بن یعقوب کلینی عن اسحاق بن یعقوب قال: محمد بن عثمان الامری. خدا از او راضی باشد، گفت برای من کتاب می فرستد
درباره مسائلی که به خط مولانا سحاب الزمان (علیه السلام) به من رسید، به من آمدی، اما چه کردی؟ ای هادی و پایدار خدا…
و اما ظهور الفرج، ذکر آن و باطل روزگار شما نزد خداوند متعال است…».
اسحاق بن یعقوب می گوید: از محمد بن عثمان عمری درخواست کردم که نامه ای را که مشتمل بر مسائل دشوار من است به او برساند و نامه ای به خط استادمان صاحب الزمان (علیه السلام) صادر شد:
خداوند شما را هدایت و پایدار نگه دارد..
و اما ظهور فرج نزد خداوند متعال است و کسانی که وقت را قرار داده اند دروغ می گویند.» کمال الدین ج 2 ص 484».
در این پیام امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به اسحاق بن یعقوب، مجدداً بر باطل بودن زمان سنج ها و بر اینکه ظهور زمان در دست خداوند است تأکید شده است.
روایت پنجم:
«علی بن احمد به ما خبر داد از بندگان الله بن موسی عباسی از یعقوب بن یزید از محمد بن ابی عمیر، از عبدالله بن بوکیر، از محمد بن مسلم، گفت: اباعبدالله سلام. بر او باد گفت: ای محمد که
هر چند وقت یک بار در مورد آن به ما بگویید، پس از انکار آن نترسید، زیرا زمانی برای کسی نیست.
محمد بن مسلم می گوید: امام صادق (علیه السلام) فرمود: ای محمد، هر که از ما به تو خبر داد، نگران نباش که او را دروغگو می پنداری. چون برای کسی زمانی تعیین نمی کنیم. «الغیبه النعمانی 289»
امام صادق (علیه السلام) به صراحت می فرماید که اگر کسی از طرف او زمان ظهور را تعیین کند، می توان او را دروغگو دانست. این موضع به ویژه به کسانی که به دنبال سوء استفاده از این موضوع هستند هشدار می دهد.
نتیجه گیری
این روایات به روشنی حکایت از کوتاهی اهل بیت علیهم السلام در تعیین زمان ظهور مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دارد و به جامعه شیعه یادآوری می کند که هر ادعایی بر برعکس دروغ و فریب است.
بر اساس این روایات، لازم است مؤمنان از پیروی از این گونه ادعاها خودداری کنند و در عوض ایمان و عمل صالح خود را تقویت کنند تا در هنگام ظهور، از یاران واقعی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله باشند.
منبع: www.khabaronline.ir