آیا درخواست مال دنیا از امامان اشکالی دارد؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانمجید زهدی; مدرس دانشکده و دانشگاه گفت: یک اشکالی وجود دارد که وقتی به دعاها نگاه می کنیم می بینیم که ائمه (علیهم السلام) تاکید می کنند که دنبال دنیا و دنیا نباشید اما باز در این دعا می بینیم که آنها از خدا چیزهای دنیوی و مادی می خواستند. اما باید در نظر داشت که اهل بیت علیهم السلام مردمی متواضع هستند، گاهی از خداوند امکانات مادی و دینی می خواستند; پیامبر (ص) فرمود: نعم الاعوان علی التقوی الغنی. ثروت وسیله خوبی برای بی نیازی است. در مناجات اهل بیت علیهم السلام از خداوند نعمت های بهشتی خواستند و از خدا می خواستند که گوشت مرغ به ما بدهد، اما گاهی در رأس فقط از خدا برای خود خدا می خواستند، یعنی به جهنم توجه نمی کردند. یا بهشت

چرا ائمه (ع) از خداوند کمک مادی خواستند؟

مدرس حوزه و دانشگاه گفت: امام سجاد علیه السلام به خدا می فرماید نور چشمانم به دیدار تو می آید. خداوند بهشت ​​انسان می شود; از این رو ائمه علیهم السلام نیز بدن و بدن داشتند، لذا از خداوند امکانات دنیوی خواستند تا آن را وسیله ای بهتر برای اطاعت خداوند قرار دهند، اما بالاترین حد آنها همان مقام لقاء و فنا در خداوند است که وجود مبارک. حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام به خدا تقدیم کرد خدایا تو را می پرستیم و از من بترس و بهشتت را طمع مکن… خدایا من تو را نه به خاطر ترس از جهنم و نه به خاطر میل به بهشت، بلکه به خاطر شایستگی تو می پرستم، پس هیچ منافاتی برای طلب مال دنیا برای ائمه (ع) وجود ندارد. ثروت دنیا اگر وسیله باشد خوب است و اگر هدف باشد بد.

زهدی تصریح کرد: شخصی نزد حضرت علی (ع) آمد و شروع به زدن دنیا کرد، اما علی (ع) خطاب به او فرمود: دنیا خزانه اولیای خداست. دنیا محل کسب و کار اولیای الهی است، یعنی لحظه به لحظه برای به دست آوردن حسنات گام برمی دارند.

وی با بیان اینکه سعدی به طور کلی ذکر کرده است که شاه محمود غزنوی خادمی به نام ایاد داشته و با شاه محمود بسیار نزدیک بوده است تا جایی که به وزیر چندان توجهی نداشته است، به طوری که وقتی با مخالفت آنها مواجه می شود، با او برخورد می کند. آزمایشی تهیه کرد، افزود: دستور داد شترش را پر از جواهرات کنند و با این خادم و وزیر بیرون رفتند. وقتی رسیدند، شتر را پیدا کرد و تمام جواهرات را ریخت. شاه محمود گفت هرکسی دوست دارد برود این طلاها را بگیرد و همه رفتند جز ایاز. در مورد تقرب به خدا هم همینطور است; ائمه (علیهم السلام) خدا را برای خدا می خواهند نه دنیا، اما اگر پیش خدا برویم برای زندگی دنیاست.

زهدی با بیان اینکه ائمه علیهم السلام برای بهشت ​​و جهنم تلاش نکردند، تصریح کرد: ما دو بهشت ​​و دو جهنم داریم; بهشت لقاء و رضای الهی و بهشت ​​نعمت های مادی و مقربان رضای خدا هستند، نه بهشت ​​لذات مادی; در مناجات شعبانیه که همه ائمه خوانده اند آمده است: خدایا اگر مرا در روز قیامت عذاب کنی از تو می خواهم که مرا ببخشی و اگر مرا در آتش افکنی می گویم به اهل جهنم من دوستدار خدا هستم.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7217

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *