ارتقای رفاه اجتماعی در گرو ارتباط با نظام بین الملل است/ مشکلات بزرگ ایران در همه شاخص های توسعه انسانی


گروه اندیشه: به نقل از خبرگزاری اخبار آنلاینسال 2024 به پایان رسیده است، اما نقل از توسعه جهانی 2024 نشان می دهد که کشورهای با درآمد متوسط ​​با مشکلات زیادی روبرو هستند. بدون شک با شاخص های موجود در نقل از، ایران نمی تواند از دست این کشورها فرار کند. بنابراین، کشورها برای سال 2025 چه باید بکنند تا بتوانند از دام توسعه نیافتگی به ویژه درآمد متوسط ​​رهایی یابند. این نقل از در سایت موجود است کمپین توسعه منتشر شده برای سیاست های کشور ضروری است که در ادامه می خوانید:

***

سال 2024 به پایان رسید و تعداد زیادی نقل از جهانی منتشر شد که وضعیت کشورهای جهان را از منظرهای مختلف مورد بررسی قرار داده و روندهای جهانی را رصد کرده است. در روزهای آینده سعی خواهیم کرد خلاصه ای از این نقل از ها را به مخاطبان عزیز ارائه کنیم تا بتوانیم روند توسعه در سال 2024 را با هم رصد کنیم.

اولین نقل ازی که بررسی خواهیم کرد، نقل از توسعه جهانی 2024 است. مهم ترین نکته ای که این نقل از بر آن تاکید دارد این است که بسیاری از کشورهای جهان در «تله درآمد متوسط» گرفتار شده اند و نمی توانند به رشد خود ادامه دهند. یعنی کشورهای با درآمد متوسط ​​با وجود رشد اقتصادی اولیه، قادر به ادامه پیشرفت و تبدیل شدن به کشورهای پردرآمد نیستند. این معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که این کشورها به دلیل کاهش بازده سرمایه‌گذاری، نهادها و سیاست‌های ضعیف و ناتوانی در نوآوری و جذب فناوری‌های جدید، در سطوح درآمدی متوسط ​​گیر کرده‌اند. سطح درآمد متوسط ​​معمولاً شامل کشورهایی می شود که درآمد سرانه سالانه آنها بین 1000 تا 12500 دلار است.

به طور خلاصه، در سال 2024، بسیاری از کشورهایی که در سال‌های گذشته روند رشد خوبی داشتند، در دام درآمد متوسط ​​گرفتار شدند و برای غلبه بر این تله نیاز به استراتژی‌های موثر دارند. این استراتژی ها شامل بهبود کیفیت موسسات، سرمایه گذاری در آموزش و نوآوری و تنوع اقتصادی است. می دانیم که ایران کشوری با درآمد متوسط ​​است. با بررسی این نقل از می توان اذعان داشت که ایران به طور کامل و دقیق در دام درآمد متوسط ​​گرفتار شده است و تقریباً تمامی تحلیل های این نقل از برای ایران صادق است.

یافته های کلیدی نقل از توسعه جهانی 2024

اما یافته های کلیدی نقل از توسعه جهانی 2024 به شرح زیر است:

نوآوری به عنوان یک عامل رشد: این نقل از بر نقش حیاتی نوآوری در تحریک رشد اقتصادی و غلبه بر دام درآمد متوسط ​​تاکید دارد. در این نقل از آمده است که کشورها باید محیطی مناسب برای نوآوری به منظور افزایش بهره وری و رقابت ایجاد کنند.

توصیه های سیاستی برای رهایی از تله درآمد متوسط: این نقل از چندین توصیه سیاستی را برای کشورهای با درآمد متوسط ​​ارائه می‌کند، از جمله سرمایه‌گذاری در آموزش و توسعه مهارت‌ها، بهبود زیرساخت‌ها و ایجاد یک محیط حمایتی برای کسب‌وکارها. این اقدامات برای حفظ روند رشد اقتصادی و دستیابی به وضعیت درآمدی بالا ضروری است.

مبارزه با نابرابری کلید رشد پایدار است: یافته های سال 2024 در توسعه کشورها نشان می دهد که مبارزه با نابرابری برای توسعه پایدار ضروری و حیاتی است. کشورهایی که در این مبارزه شکست خوردند و نابرابری آنها افزایش یافت، ثبات روند توسعه آنها نیز با مشکلاتی مواجه شده است. این نقل از نشان می‌دهد که استراتژی‌های رشد فراگیر (همراه با عدالت) به توزیع عادلانه‌تر مزایای رشد اقتصادی در بین بخش‌های مختلف جامعه کمک می‌کند و این انگیزه و انرژی لازم را برای ادامه جریان توسعه در بین فعالان اقتصادی ایجاد می‌کند.

یکپارچگی اقتصادی جهانی کلید رشد مستمر است: بر اساس نقل از 2024، یکپارچگی اقتصادی در جهان و تجارت بین‌المللی از سازوکارهای اصلی رشد اقتصادی است. همه کشورهایی که به هر دلیل و به هر بهانه ای نتوانسته اند در اقتصاد جهانی ادغام و تجارت بین المللی را توسعه دهند، رشد اقتصادی مناسبی را تجربه نکرده اند. این نقل از تاکید می کند که کشورهای با درآمد متوسط ​​باید در بازارهای جهانی حضور فعال تری داشته باشند تا از فرصت های توسعه و نوآوری استفاده کنند.

سرمایه گذاری در سرمایه انسانی آینده اقتصاد را تضمین می کند: یکی از یافته های مهم این نقل از این است که در بسیاری از کشورها نیاز به سرمایه گذاری بیشتر بر روی سرمایه انسانی وجود دارد. زیرا افزایش مهارت ها و قابلیت های نیروی کار برای تحریک نوآوری و بهبود بهره وری حیاتی است. بسیاری از کشورهای با درآمد متوسط ​​به شدت به نوآوری و بهبود بهره وری نیاز دارند تا از «تله» خارج شوند..

اما سوال اینجاست که کشورهایی که در «تله درآمد متوسط» گرفتار شده‌اند، ریشه این مشکل چیست؟ و آیا راهی برای خروج دارند؟ نقل از توسعه جهانی 2024، چالش های اصلی کشورهای گرفتار در این تله است.شما ایران را بخوانید) به شرح زیر:

کاهش رشد: کشورهای با درآمد متوسط ​​معمولاً پس از رسیدن به این سطح با کاهش رشد مواجه می شوند. این کشورها پس از رسیدن به درآمد متوسط، در حفظ نرخ رشد بالا مشکل دارند و این می تواند منجر به رکود اقتصادی شود.

چسبندگی ساختاری: داده ها نشان می دهد که کشورهای با درآمد متوسط ​​اغلب با ساختاری سفت و سخت و انعطاف ناپذیر روبرو هستند، و شکل موجود ساختارهای اقتصادی آنها به اندازه کافی توانایی حمایت از بهره وری و نوآوری را ندارد و به دلیل سفت و سخت بودن آنها نمی توانند تکامل یابند.

شاخص توسعه انسانی چیست؟ تعریف HDI به زبان ساده - مالی پارس

کمبود اطلاعات: کشورهای با درآمد متوسط ​​در مقایسه با کشورهای با درآمد پایین و بالا معمولا با کمبود اطلاعات مواجه هستند. این کمبود داده ها و اطلاعات و عدم درک صحیح از ساختارهای اقتصادی می تواند منجر به سیاست های نادرست و تصمیم گیری های ناکارآمد شود. بنابراین باید همزمان با رشد اقتصادی، سیستم دریافت داده، تولید اطلاعات، تجزیه و تحلیل اطلاعات و در نهایت تجویز مناسب توسعه یابد، در غیر این صورت کشورها را به دام خواهد انداخت.

نهادهای ضعیف: نهادهای ضعیف می توانند به شدت مانع پیشرفت شوند و ظرفیت نهادها ثابت می ماند، اما اقتصاد در سطح متوسط ​​درآمد کشور رشد می کند و رکود می کند. بدون حکمرانی قوی، چارچوب‌های قانونی و مکانیسم‌های اجرایی، تلاش‌ها برای نوآوری و بهبود شرایط اقتصادی احتمالاً با شکست مواجه خواهند شد.

نابرابری و همبستگی اجتماعی: در این نقل از به چالش نابرابری فزاینده پرداخته شده است. بسیاری از کشورهای با درآمد متوسط ​​با نابرابری‌های اجتماعی مواجه هستند که می‌تواند منجر به ناآرامی و مانع رشد فراگیر شود. پرداختن به این نابرابری ها برای تقویت همبستگی اجتماعی و توسعه پایدار ضروری است.

پایداری محیطی: دستیابی به پیشرفت اقتصادی بدون آسیب رساندن به محیط زیست هر روز در جهان چالش برانگیزتر می شود و این موضوع به ویژه برای کشورهای با درآمد متوسط ​​دشوار است.. زیرا کشورهای با درآمد متوسط ​​معمولاً در مراحل اولیه توسعه توجه چندانی به محیط زیست نداشتند و اکنون که اندکی رشد کرده اند آثار مخرب رشد اقتصادی خود را بر محیط زیست می بینند. بنابراین دغدغه جدیدی به مجموعه چالش های آنها اضافه می شود. اگر بخواهند بدون تخریب محیط زیست به رشد خود ادامه دهند، برایشان سخت خواهد بود. اگر به نادیده گرفتن محیط زیست ادامه دهند، تغییرات آب و هوایی و آلودگی آنها را از بین می برد. بنابراین در دام جدیدی گرفتار می شوند که با ساختار صنایع آنها همخوانی ندارد.

این چالش ها نشان دهنده پیچیدگی های موجود در مسیر کشورهای با درآمد متوسط ​​برای فرار از «تله با درآمد متوسط» است که دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار را دشوار می کند. اما آیا راهی برای خروج از این تله وجود دارد؟ توصیه های کلی در نقل از ارائه شده است که شاید برای کشور ما چندان مفید نباشد و در حال حاضر قابل اجرا نباشد، اما با ارائه الزامات سیاسی و حقوقی آنها می توان از این توصیه ها استفاده کرد.

سرمایه گذاری: اول، کشورها باید بر افزایش سرمایه گذاری برای ایجاد زیرساخت ها و قابلیت های لازم برای حمایت از رشد اقتصادی تمرکز کنند. شامل سرمایه گذاری های دولتی و خصوصی و شامل سرمایه گذاری داخلی و خارجی می شود.

نفوذ فناوری های جدید: مرحله بعدی شامل نفوذ فناوری های مدرن و فرآیندهای تجاری موفق از سراسر جهان به اقتصاد ملی است. این به معنای پذیرش و انطباق نوآوری ها برای افزایش بهره وری و کارایی در صنایع محلی است. البته نیاز به ارتباطات فعال در حوزه اقتصاد بین الملل دارد.

نوآوری: در نهایت، کشورها باید بر ارتقای نوآوری تمرکز کنند. این شامل ایجاد محیطی است که تحقیق و توسعه را تشویق می‌کند، از استارت‌آپ‌ها حمایت می‌کند و راه‌حل‌های خلاقانه برای چالش‌های اقتصادی را ترویج می‌کند. با پرورش فرهنگ نوآوری، کشورها می توانند محصولات و خدمات جدیدی را توسعه دهند که می توانند در بازار جهانی رقابت کنند.

اگر بخواهیم الزامات ایران برای جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی در تولید را بیان کنیم، باید فهرست مفصلی از «ثبات سیاسی»، «امنیت اقتصادی» و «اعتماد اجتماعی» را مطالعه و تکرار کنیم. اگر بخواهیم الزامات ایران برای افزایش ضریب نفوذ فناوری جدید را بیان کنیم، باید «اینترنت قابل اعتماد»، «جریان شفاف اطلاعات» و «ارتباطات فناوری فعال بین‌المللی» را بخوانیم که با خروج ایران از اکسپوی ژاپن لغو شد. از بزرگترین نمایشگاه ها) صنعت و فناوری در عرصه جهانی) چندان همسو نیستند. و اگر بخواهیم از نوآوری و الزامات آن صحبت کنیم، باید «افق آفرینی و آینده برای جوانان مبتکر» و داستان «فرار مغزها» را مرور کنیم. می توان گفت همه نیازمندی ها را می دانیم، امیدواریم راهی برای عمل باز شود.

بیشتر بخوانید:
وضعیت فعلی سیاست های فرهنگی شکسته است/ قانون چیست، صدا و سیما و دولت چه می گویند، مردم چه می کنند؟ / بدون تفکیک نهادی سیاست فرهنگی نخواهیم داشت.
کاهش نگرانی مشترک متفکران امروزی از فوکویاما و پیکتی تا عجم اوغلو/ فناوری لزوما موجودی بی گناه نیست.
انقلاب علمی خاموش و انفعال ما / پیشگامی در تولید اندیشه مستلزم تفکر آزاد از قیود تحمیلی است.

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7256

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *