
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان به نقل از اقتصاد آنلاین، فاطمه قاسم زاده روانشناس از معیارهای ازدواج برای سالمندان و لزوم توجه به کارکردهای منفی آن می گوید. وی تاکید می کند که در ازدواج هایی که در سنین پیری انجام می شود، مانند ازدواج هایی که در سنین پایین انجام می شود، باید هم فکری و همخوانی ویژگی های طرفین را در نظر گرفت تا زندگی آنها با شکست مواجه نشود. در واقع سالمندی یک دوره سنی است که ممکن است محدوده 10 ساله داشته باشد و فرد در آن دوره مسائل جدیدی را تجربه کند.
قاسم زاده درباره ضرورت ازدواج در دوران سالمندی می گوید: در دوران سالمندی به کارکرد جنسی ازدواج توجه نمی شود و اساس این رابطه را تشکیل نمی دهد، البته این به معنای بی نیازی آنها از این روابط نیست، بلکه نیاز اصلی آنها با هم بودن است که در این دوران بیشتر به آن نیاز دارند اگر زن و مرد احساس تنهایی کنند و در عین حال از نظر خصوصیات اخلاقی، رفتار، اعتقادات و نگرش ها با یکدیگر هماهنگ باشند، این ازدواج نیست. فقط مشکلی ایجاد نمی کند، بلکه می تواند بسیاری از مسائل و مشکلات را در این دوره سنی تعدیل کند.
مشکلات زناشویی در دوران پیری
وی در خصوص مشکلات زناشویی در سنین بالا خاطرنشان می کند: زندگی این زوج ها زمانی مشکل ساز می شود که با یکدیگر اختلافات اساسی داشته باشند و این همان عاملی است که حتی در سنین پایین برای زوج ها مشکل ایجاد می کند. طلاق در بین جوانان نیز افزایش یافته است نشان می دهد که مشکل سن ازدواج نیست، مشکل توافق و هماهنگی است که بین زن و شوهر وجود ندارد.
قاسم زاده تاکید می کند که ازدواج نباید در حالی صورت بگیرد که مرد همسر دیگری دارد و باعث از دست دادن زندگی دیگری شود. زیرا این موضوع در دوران پیری نیز زندگی را سخت می کند.
ازدواج در سنین بالا و جنبه های منفی آن
البته در کنار جنبه های مثبت ازدواج در سنین بالا، باید توجه داشت که ازدواج در دوران سالمندی اگرچه کارکردهای مثبت زیادی دارد، اما اگر این نوع ازدواج سنجیده، منطقی و حساب شده نباشد، می تواند کارکرد منفی نیز داشته باشد. . در این سن به دلیل حساسیت بیشتر زن و مرد، تحمل برخی رفتارها دشوار می شود. در این سن، ازدواج ها معمولاً می توانند موفقیت آمیز باشند، در صورتی که هر دو طرف هماهنگی، اجماع و نزدیکی تا حد امکان داشته باشند. در عین حال نمی توان به طور مطلق گفت که سن برای این اتفاق محدودیت ایجاد می کند. بستگی به نگرش ما دارد. میتوانیم برای خودمان محدودیتهایی بهقدری بزرگ در نظر بگیریم که نتوانیم تصمیمهایی بگیریم که به زندگیمان کمک میکند، اما برعکس این تفکر نیز میتواند اتفاق بیفتد. در این سن باید برای مسائل، مشکلات و یافتن راه حل آنها انعطاف داشت و ازدواج می تواند یکی از این راه حل ها باشد.
ازدواج در پیری و دو سر بازی
روانشناسان تاکید دارند که هر دو طرف باید معیارهای خاصی برای ازدواج در این سن داشته باشند. در واقع باید گفت که ازدواج باید برای طرف مقابل هم خوشایند باشد. زن یا مردی ممکن است وضعیت جسمی، رفتاری یا مالی خاصی داشته باشد و برای حل آن تصمیم به ازدواج بگیرد، اما برای نفر دوم مشکل ایجاد می کند. گاهی برخی از مردان مسن که بیمار هستند و نیاز به مراقبت زیادی دارند تصمیم به ازدواج می گیرند، اما این وضعیت هیچ نکته مثبتی برای طرف مقابل به همراه ندارد. شاید حتی موافقت با این امر از روی اجبار اتفاق بیفتد. به همین دلیل هر دو طرف باید از این ازدواج منتفع شوند و این زندگی مشترک برای هر دوی آنها جذابتر از تنهایی باشد.
مشکلات دوران پیری در ازدواج
مشکلات دوران سالمندی و بیماری های زن و مرد در این ازدواج ها مهم است. باید دید بیماری فرد چیست و چقدر ظرفیت گرفته است; و آیا او را از زندگی مستقل باز می دارد؟ این بیماری ممکن است طرف مقابل را ناراحت کند، به او سرایت کند و در نهایت مجبور شود زمان بیشتری را صرف مراقبت از زوج بیمار کند. زوج هایی که دوران جوانی خود را با هم گذرانده اند، اگر در دوران پیری دچار مشکلاتی شوند که نیاز به مراقبت های طولانی مدت زیادی دارد، خسته می شوند، اما این کار را به این دلیل انجام می دهند که سال ها با هم زندگی کرده اند، به خصوص خانم ها. که بیشتر از مردان آن را وظیفه خود می دانند. اما اگر این دو سالمند با هم زندگی نکرده باشند و یکی از آنها نیاز به مراقبت بیشتری داشته باشد، به نظر نمی رسد رابطه خوبی بین آنها شکل بگیرد. در این موارد به نظر می رسد در صورت وجود توانایی استفاده از پرستار، مشکلات کاهش می یابد.
ازدواج در سنین بالا نباید اجباری باشد
گاهی اوقات خانم ها در این دوره سنی ممکن است به دلیل نیازهای خاص مانند نیازهای مالی تصمیم به ازدواج بگیرند و حتی مشکلات جدی همسر خود را بپذیرند اما باید توجه داشت که این انتخاب رایگان نیست و ممکن است در درازمدت به مشکلات جدی منجر شود. .
قاسم زاده تاکید می کند که ملاک های ازدواج در این سن با سایر دوره ها بسیار متفاوت است و فردی که به این مرحله رسیده است، اگرچه در سنین پایین تر شور و شوق ازدواج را ندارد و نمی توان آن را چشم اندازی برای او در نظر گرفت. سن کم است، اما با توجه به شرایط و نیاز هر دو طرف، نوعی آرامش و گشاده رویی را برای او در پی دارد.
ازدواج در سنین بالا اگر همسر قبلی خود را فراموش نکنید
“از نظر روانی، ما چیزی را فراموش نمی کنیم”؛ این جمله ای است که قاسم زاده در مورد کسانی که همسر قبلی خود را از دست داده اند می گوید و معتقد است گذراندن این دوران غم و اندوه با توجه به میزان علاقه و شخصیت افراد متفاوت است. وی می گوید: به طور کلی زمان و عادت است که جان انسان را نجات می دهد، ما به موقعیتی که بعد از تصادف برایمان پیش می آید عادت می کنیم و راحتتر خود را با شرایط جدید وفق می دهیم؛ در واقع آن حافظه آنقدر ضعیف می شود که وقتی ما دوباره به یاد می آوریم، احساس ناراحتی نمی کنیم، وقتی یکی از زوجین حتی در سنین بالا گم می شود، همسر برای مدت طولانی درگیر این موضوع است و نمی خواهد زندگی جدیدی را شروع کند. این امر به دلایل مختلف در بین خانم ها بیشتر دیده می شود. ازدواج، بهتر است قصد ازدواج مجدد را داشته باشد تا زمان مناسبی فرا رسد و با خاطرات کنار نیاید
منبع: www.khabaronline.ir