استفاده از 5000 ترکیب شیمیایی در تولید مواد غذایی/چرا نظارت نمی شود؟


الهه جعفرزاده: اخیراً مقاله ای در وب سایت اکونومیست منتشر شده است که نشان می دهد سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تقریباً از مواد افزودنی موجود در مواد غذایی تولید شده در ایالات متحده و حتی برچسب های مؤثر بر روی پشت محصولات غذایی بی اطلاع است. به منظور حمایت از حقوق مصرف کنندگان و افزایش آگاهی به آنها در این مورد اعمال نمی شود.

بر این اساس، نقل از های اخیر نشان می دهد که «نزدیک به 5000 نوع ماده شیمیایی ناشناخته توسط کارخانه های مواد غذایی در آمریکا، بدون نظارت و اطلاع سازمان غذا و دارو، به محصولات غذایی اضافه می شود».

استفاده و استفاده از این مواد به ویژه در صنایع غذایی و دارویی در اروپا ممنوع است. اما تشخیص بهداشتی این مواد در آمریکا به طور قانونی به خود تولیدکنندگان واگذار شده است و این در حالی است که بسیاری از این ترکیبات سرطان زا بوده و باعث بیماری های مزمن می شوند.

استفاده از 5000 ترکیب شیمیایی در تولید مواد غذایی/چرا نظارت نمی شود؟

در این مقاله به ترکیبات شیمیایی خاصی اشاره نشده و به طور کلی در مورد 5000 ماده شیمیایی ناشناخته صحبت شده است، اما در برخی پست های منتشر شده در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) به ترکیبات خاصی اشاره شده است که ممکن است جزو این مواد باشند. دریافت کنید:

– بوتیل هیدروکینون (TBHQ): برای نگهداری نودل فوری استفاده می شود و مصرف آن باعث بیماری، ضعیف شدن اندام ها و افزایش خطر تومورها و سرطان ها می شود.

– بنزوات سدیم، بنزوئیک اسید، نیتریت سدیم، دی اکسید گوگرد، سوربات سدیم و سوربات پتاسیم: آنها به عنوان نگهدارنده های شیمیایی در مواد غذایی استفاده می شوند که برخی از آنها مضر هستند.

استفاده از 5000 ترکیب شیمیایی در تولید مواد غذایی/چرا نظارت نمی شود؟

چرا FDA آیا نظارت دقیقی در این زمینه انجام نمی دهد؟

با بررسی های انجام شده می توان گفت در کشورهای آمریکایی این شرکت ها هستند که تصمیم می گیرند کدام افزودنی های غذایی بی خطر هستند و سازمان غذا و دارو عملا در این زمینه دخالتی ندارد. در واقع یکی از قوانینی که در چند دهه اخیر در زمینه غذا و دارو وضع شده است، به صنایع غذایی این امکان را می دهد که ایمنی و سلامت مواد افزودنی را خودشان تعیین کنند.

این قانون با عنوان “به طور کلی به عنوان ایمن شناخته می شود“و با نام اختصاری”GRAS» شناخته شده، به تولیدکنندگان مواد غذایی اجازه می دهد تا مواد جدید و حتی ناشناخته را به غذاها اضافه کنند بدون اینکه اطلاعات بهداشتی و ایمنی آنها را با سازمان غذا و دارو به اشتراک بگذارند.

عبارت فوق به معنای “به طور کلی ایمن شناخته می شود”. این قانون توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) به رسمیت شناخته شده است و به موادی اشاره دارد که بر اساس تجربه علمی معتبر یا سابقه طولانی استفاده، ایمن در نظر گرفته می شوند.

اما چرا این مهم است؟ بدون نظارت FDA، ممکن است مواد شیمیایی مضر به غذاهای روزمره اضافه شود و سلامت عمومی را به خطر بیندازد. بنابراین، مقررات مشخصی برای تضمین ایمنی و سلامت این افزودنی‌ها به‌ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر و حساس مانند کودکان و زنان باردار مورد نیاز است.

استفاده از 5000 ترکیب شیمیایی در تولید مواد غذایی/چرا نظارت نمی شود؟

همچنین در آگوست 2024 مقاله ای در وب سایت Food Safety News منتشر شد که به موضوع نظارت بر افزودنی های غذایی و مواد شیمیایی مورد استفاده در غذا در ایالات متحده می پردازد. در این مقاله عملکرد سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در خصوص شناسایی و نظارت بر این مواد شیمیایی مورد نقد قرار گرفته است.

نکات کلیدی ذکر شده در مقاله عبارتند از:

– نگرانی در مورد افزودنی های ناشناخته و گاهی شیمیایی: ایالت هایی مانند کالیفرنیا، ایلینوی و نیویورک نسبت به ایمنی برخی از افزودنی های شیمیایی در مواد غذایی ابراز نگرانی کرده اند.

– عدم شفافیت و نظارت: در مقاله اشاره شده است که FDA اطلاعات کامل و دقیقی در مورد مواد شیمیایی اضافه شده به محصولات غذایی ندارد. این موضوع مشکلاتی را در زمینه نظارت و اطمینان از ایمنی مواد غذایی ایجاد کرده است.

– نقش قانونگذاران ایالتی: به دلیل اقدامات ناکافی FDA، قانونگذاران ایالتی به دنبال ایجاد قوانین و مقررات سختگیرانه تر در مورد استفاده از افزودنی ها و مواد شیمیایی در مواد غذایی هستند.

– ارزیابی ریسک و سلامت عمومی: مقاله به اهمیت ارزیابی خطر و اثرات این مواد بر سلامت عمومی اشاره می کند و اینکه چگونه نظارت ناقص و دانش ناکافی در این زمینه می تواند منجر به خطرات سلامتی شود.

– درخواست اصلاحات: بر اساس این مقاله، سیستم نظارتی FDA به اصلاحاتی برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی و اطلاعات شفاف در مورد مواد شیمیایی مصرفی نیاز دارد.

منابع:

اقتصاددان

ehn

لینکدین

امنیت غذایی

47232



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7238

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *