اشرف الملوک فخرالدوله; آن که به حرم عبدالعظیم برق آورد + تصاویر


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، زن ثروتمندی که به شهر نور آورد، الان مولد برق کجاست؟ اشرف امینی ملقب به فخرالدوله شاهزاده قاجار و از دختران مظفرالدین شاه بود. فخرالدوله در زمان خود به چنان ثروت و نفوذی رسید که از قدرتمندترین زنان زمان خود به شمار می رفت، به طوری که پس از ظهور قاجاریه و ضعف خانواده، نه تنها از دنیا دور ماند. سیاست، بلکه به عنوان میانجی بین خاندان پهلوی و قاجارها برای جلوگیری از جنگ عمل کرد. و از سوء نیت بین آنها جلوگیری کنید.

اشرف الملوک فخرالدوله; آن که به حرم عبدالعظیم برق آورد + تصاویر

به نقل از همشهری، سید محسن مجدی، تهران پژوه ماجرای آوردن برق به محله سرتخت توسط فخرالدوله را اینگونه بیان می کند: «در دهه 20 اشرف الملوک فخرالدوله اولین مولد برق را به ری آورد و محله سرتخت که قبل از این ژنراتور به «برق خانم» معروف شد. روشنایی حرم عبدالعظیم حسنی و خیابان های اطراف با نور شمع تامین می شد اما با آمدن برق خانم آستان حضرت، خانه ها و کوچه های اطراف توسط این ژنراتور تغذیه شد به سمت حرم و محله حضرت از محل کارخانه سیمان ری که می گفتند به اندازه کشتی تایتانیک بود نکته اینکه مردم محله سرتخت دو منبع تولید برق داشتند و همزمان کوچه ها و جاده ها و خانه ها با نیروی زن و برق تولیدی مولد کارخانه سیمان روشن می شد. پس از مرگ رضاشاه و ساخت مقبره او در محله ری، وضعیت برق رسانی تغییر کرد و روشنایی خیابان ها بهتر شد. در حال حاضر مولد برق خانم در زیرزمین نزدیک آرامگاه علامه شعرانی نگهداری می شود.»

اشرف الملوک فخرالدوله; آن که به حرم عبدالعظیم برق آورد + تصاویر

فخرالدوله به عنوان مؤسس اولین شرکت تاکسیرانی در تهران نیز شناخته می شود. او زنی نیکوکار بود که در زمان حیاتش چندین مدرسه، بیمارستان و مسجد ساخت و هزینه های تحصیل و ازدواج بسیاری از جوانان بی بضاعت را بر عهده گرفت. در زمان حیاتش سرپرستی چند دختر و پسر را بر عهده گرفته بود و همه را در پارک امین الدوله اسکان داده بود. همچنین جهیزیه دختران خوش شانس و سرمایه لازم برای اشتغال پسران را نیز تامین می کرد. ساختن چند مسجد، مدرسه، بیمارستان و آسایشگاه در تهران، کهریزک، لشت نشاء و شاه آباد از دیگر کارهای او بود.

اشرف الملوک فخرالدوله; آن که به حرم عبدالعظیم برق آورد + تصاویر

فخرالدوله در سال 1329 به دلیل موقوفات تحصیلی از سوی وزارت فرهنگ نشان سپاس اعطا شد. وی در زیارت عتبات مقبره ای خرید تا در آنجا دفن شود، اما پس از مرگ فرزندش حسین امینی که در مقبره خانوادگی در ابن بابویه به خاک سپرده شده بود، وصیت کرد که در کنار فرزندش در همان مقبره دفن شود.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7215

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *