
به نقل از خبرگزاری آآفلاینجواد مرشدلو، از اعضای هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه تربیت مدرس، آخرین پژوهش کاترین بابائیان، استاد دانشگاه ایرانی میشیگان را ذکر کرد و در مقدمه آن نوشت: کاترین بابیاناستاد ایران در دانشگاه میشیگان و متخصص تاریخ ایران در دوره صفویه در پژوهش های خود به تاریخ اجتماعی و فرهنگی ایران از منظرهای مختلف نگریسته است. وی در پایان نامه دکتری خود با عنوان زوال قزلباش ها که در سال 1372 از آن دفاع کرد، روند رنگ باختن عنصر قزلباش را در سیر تحول نهاد دولتی در عصر صفویه ردیابی و تشریح کرده است.
تمرکز اصلی وی در پژوهش های دیگر بر تحلیل جلوه های مختلف حیات اجتماعی و فرهنگی ایران صفوی از درون منابع تاریخی و غیر تاریخی این عصر بوده است. از جمله این موضوعات و مقولات اجتماعی می توان به جنبش نقطویان، صوفیان و دراویش، زنان، حاشیه نشینان و بردگان اشاره کرد. وی در پژوهش اخیر خود با عنوان جذاب شهر به عنوان گلچین که موضوع اصلی جلسه مصاحبه با وی نیز می باشد، به موضوعی بسیار جالب و قابل تامل پرداخته است: یونگ به مثابه آینه و بازتاب زندگی شهری اصفهان و ایران عصر صفویه
یونگ ها و مجموعه ها از نوع منابع مکتوب کمتر شناخته شده ای هستند که محققان ایرانی به دلیل دشواری دسترسی و بهره برداری از آنها کمتر به آنها توجه کرده اند. کاترین بابیان در این تحقیق نشان داده شده است که این نوع خاص از منابع گنجینه ای از اطلاعات هستند که به ویژه در زمینه تاریخ اجتماعی و فرهنگی مؤثر هستند.
کاترین بابیان (کاترین_بابایاندر این تحقیق ضمن نشان دادن جنبه های کاربردی این نوع منابع، با الهام از رویکردهای معرفتی رولان بارت و کوین لینچ و اتخاذ روش شناسی کارآمد در قالب روایتی جذاب و بیانی جذاب از جنبه های اجتماعی، فرهنگی و … زندگی شهری در اصفهان در دوران صفویه. از این سو به آن سو، محتوای آشفته و آشفته جنگ ها و مجموعه ها را به ما نشان می دهد که به ندرت در روایات رسمی منعکس می شود.
در این روایت، شهر نه از منظر سیاست، تجارت، بدن، معماری و منظر میانجی سفرنامه نویسان خارجی، بلکه از تجربه فرهنگی شهرنشینان و از منظر بیودینامیک انسانی در همه ابعاد آن است. از جمله الگوهای رفتاری جنسی و جنسیتی، نگرش های زیبایی شناختی، و پویایی های ذاتی. یک شهر ایرانی روایت می شود.
216216
منبع: www.khabaronline.ir