امام جماعت که به زبان های فرانسوی، ترکی، انگلیسی و عبری مسلط بود


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان مسجد حوض در گوشه ای از محله عودلاجان قرار دارد اما قدمت آن گواه بر اهمیت این مسجد است.

همشهری نوشت: تاریخچه این مسجد به ما می گوید که 168 سال پیش در سال 1235 شمسی به همت مرحوم ملا ابوالحسن مجتهدی تهرانی ساخته شد و در سال 1350 یعنی سال 1392 میلادی بازسازی شد. اهمیت نام ملا ابوالحسن مجتهد تهرانی بر روی این مسجد به این دلیل است که وی به ما می گوید که وی جد بزرگوار میرزا ابوالحسن شعرانی بوده که با اموال شخصی خود این مسجد را بنا نهاده است.

علامه شعرانی که سال ها در این مسجد به اقامه نماز و برگزاری جلسات تفسیر قرآن می پرداخت، از علمای طراز اول و چندوجهی تهران به شمار می رفت. وی علاوه بر فقه، اصول، تفسیر، حدیث، فلسفه، ریاضیات، عرفان و کلام، به زبان های فرانسوی، ترکی، انگلیسی و حتی عبری نیز تسلط کافی داشت و گفته می شود که عبری را نزد یک روحانی یهودی آموخته است.

5105618.jpg

میرزا ابوالحسن شعرانی

اما امروزه مسجد آیت الله میرزا ابوالحسن که مردم محل آن را به نام مسجد حوض می شناسند بسیار متروکه مانده است. حاج مرتضی لبانی قاری، معلم، واعظ و بازنشسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که سال ها در این مسجد خدمت کرد، از تاریخچه آن بیشتر می داند. وی می گوید: ساختمان این مسجد در سال 1273 قمری ساخته شد و در سال 1392 قمری بازسازی شد و این مسجد در زمان استبداد پایگاه انقلابیون بود و آیت الله ابوالحسن شعرانی به عنوان امام جماعت در آنجا نماز جماعت می خواند. سالها جلسات قرآن ایشان در این مسجد بسیار معروف بود و فعالیت های قرآنی من زیر منبر ایشان شکل گرفت.

وی همچنین درباره نام مسجدی که در بین مردم به مسجد حوض معروف است، می گوید: «در دهه 50 قبل از تعریض خیابان، مسجد حیاط بزرگی داشت که در وسط آن حوضی بود. وجود این حوض، مسجد را به نام مسجد حوض می‌شناختند، البته در قدیم، بسیاری از مکان‌ها را به نام‌های نمادین می‌شناختند این مسجد در اصل به نام جد آیت الله ابوالحسن شعرانی نامگذاری شده و ملک شخصی ایشان نیز بوده است که به همین دلیل وی را صیغه مسجد می نامیدند.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7238

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *