امام رضا(ع) پرچمدار گفتگوی ادیان/زیارت محور وحدت است



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان،این نویسنده و پژوهشگر تاریخ اسلام با تاکید بر اینکه شیوه گفتگو محور اصلی امام رضا (ع) در تاریخ کنونی و گذشته است، اظهار داشت: با وجود گذشت قرن ها از دوران طلایی امامت امام هشتم (ع) ولی بارگاه منو رضوی به برکت سبک و روش ایشان در همین جایگاه ایفای نقش می کند. وی افزود: بارگاه رضوی در ایجاد پیوند بین پیروان ادیان نقش بسزایی دارد. پاک نیا با بیان اینکه حرم رضوی مورد توجه همه علاقه مندان به حق است گفت: در همه ادیان زیارت و درود بر خیر و بزرگواری وجود دارد چرا که زیارت اولیای الهی امری طبیعی و عقلانی است که هر انسان صرف نظر از اعتقاداتش نیاز دارد

به روایت شبستان، وی تاکید کرد: سلام و زیارت مختص اسلام نیست و در همه ادیان پذیرفته شده است. سلام و زیارت نیکوکاران در فرهنگ اسلامی از جمله مفاهیمی است که شرع به آن توجه دارد. در قرآن کریم از این کلمه و مفهوم ارزشمند برای خطاب به همه اولیای الهی استفاده شده است، زیرا در همه ادیان توحیدی یک روش دینی است.

حجت الاسلام پاک نیا در ادامه بیان کرد: در طول تاریخ زیارت، حرم امام رضا(ع) محور وحدت بوده است. علاوه بر شیعیان و مسلمانان، پیروان سایر ادیان نیز به حرم رضوی توجه داشته و از ارادتمندان آن حضرت بوده اند. نویسنده کتاب قصه های قرآنی با بیان اینکه وحدت حاصل شده در حرم حاصل نیاز فطری و معنوی انسان به خلوت با خدای خود است، گفت: حرم مطهر رضوی یکی از بهترین مکان هایی است که می توان خداوند را در آن احساس کرد. حضور وی افزود: برخی از مسیحیان که به تازگی مسلمان شده اند می گویند حرم امام رضا با کلیسا تفاوت اساسی دارد، مهمترین تفاوت را جهانی بودن آن می دانند. کلیسا دارای برنامه ها و زمان حضور مشخص است. اما درب حرم رضوی همیشه به روی همه باز است.

این نویسنده و پژوهشگر تاریخ اسلام، تقویت باورهای دینی را یکی دیگر از دستاوردهای وجود بارگاه رضوی خواند و افزود: پیروان واقعی همه ادیان به این مکان حرم رضوی معتقدند و تنها وهابی ها و پیروان این سلفی هستند. فکر کرد آن را انکار کند پاک نیا در ادامه به بیان خاطراتی از یک خاخام یهودی که در دربار هفتم بهمن به صلح رسیده است، گفت: این داستان ها نشان دهنده اعتقاد مشترک پیروان ادیان مختلف به این عقیده است.
نویسنده کتاب های دینی و تاریخی با اشاره به تأثیرات زیارت در تحول دینی مردم گفت: اگر زیارت به معرفت امام منتهی شود، موجب تحول دینی در زائر می شود. علاوه بر این محیط معنوی حرم باعث تبلور عشق و علاقه به امام می شود و به کمال انسان کمک می کند.

پاک نیا با بیان اینکه این آثار معنوی و دینی بارگاه رضوی در طول تاریخ مشاهده شده است، این مکان مقدس را پناهگاه مشرکان خواند و اظهار داشت: شخصیت امام رضا(ع) در ایجاد فضای گفت و گوی ادیان در حرم گسترش یافته است به همین دلیل زائران را در بر می گیرد. از ادیان دیگر برای زیارت بارگاه به سرزمین مقدس طوس سفر می کنند.

این نویسنده سیره اهل بیت علیهم السلام با بیان اینکه زیارت اعلام وفاداری به مبانی و ادیان انسانی است، رسیدن به معیارهای انسانی را ضروری خواند و گفت: اصول اخلاقی و انسانی مشترک همه ابراهیمیان است. ادیان و از این رو زیارت امام هشتم و حرم مطهر را باید مرکز وحدت پیروان ادیان به عنوان امام هشتم دانست. در مناظرات خود ثابت کرد که آنها مرکز گفتگوی ادیان هستند.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7774

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *