امیدبخش ترین آیه قرآن را بشناسید



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان،مرکز مطالعات میان رشته ای سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در ادامه اجرای طرح «چهار فصل قرآنی» با محوریت سوره مبارکه «زهی»، سلسله سخنرانی ها به مفاهیم و نکات مورد توجه می پردازد. و تفسیر این سوره

به نقل از ایکنا ؛ در بخش سوم این سخنرانی ها، محمدحسین اخوان; محقق و مدرس دانشگاه، آیات سوم تا پنجم این سوره را یادآوری می‌کند که در گفت‌وگو باید امیدوار بود و از ترس آینده دوری می‌کرد. موضوع مورد خطاب پیامبر(ص) شامل حال پیروان و مؤمنان واقعی ایشان نیز می شود. ویدئو و متن قسمت سوم در زیر آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

از آیه سه تا آیه پنج این سوره مبارکه، از امید به آینده صحبت می کنیم; همانطور که در قسمت های قبل اشاره کردم، بد خلقی دو منشأ دارد، یکی ترس که عمدتاً بر آینده متمرکز است و دوم غم و اندوه که بر گذشته و مسائل مربوط به آن تمرکز دارد.

این سه آیه می آید و ترس از آینده را برای ما حل می کند، اما از چه راهی؟ با امید دادن به آینده. به این ترتیب آینده را برای ما روشن می کند، چراغی پرتاب می شود تا آینده برای ما روشن شود و از آینده نترسیم. چگونه خداوند به پیامبر اکرم (ص) فرمود: پروردگارت تو را رها نکرده و رها نشده ای; قالی در اصل از همین ریشه است که مترادف با قل به معنای کوچک شمردن و خوار شمردن است. پس یعنی پروردگارت تو را رها نکرده و دست کم نگرفته است.

این آیه امید به آینده را به انسان تزریق می کند، آخرت به معنای خاص کلمه ای که در این آیه به کار رفته نیست و ما با آن آشنا هستیم، یعنی دنیای آخرت و دنیای پس از مرگ. در قرآن کریم در جایی که آخرت در مقابل دنیا به کار رفته، عالم قضا ذکر شده است، اما در اینجا آخرت در مقابل اولی به کار رفته است و این تقابل به این معناست که آخرت در این آیه به معنای آینده است. .

لذا بیان می کند که ای پیامبر! آینده برای شما بسیار بهتر از گذشته خواهد بود. می دانید که پیامبر سختی های زیادی را پشت سر گذاشت. می دانیم که او یتیم به دنیا آمده است. در هنگام تولد پدرشان از دنیا رفته بود و در هفت سالگی مادر خود را نیز از دست دادند و سپس نزد پدربزرگ و سپس با عموی خود زندگی کردند و سپس با خدیجه (س) ازدواج کردند. ) عزیزان خود را یکی یکی از دست دادند. دست دادند و این حس غمگینی در دلشان ایجاد کرد.

پیامبر(ص) با فقر دست و پنجه نرم می کرد که در آیات بعدی به آن اشاره شده است و همه اینها باعث اندوه و اندوه او می شود. بسیار روشن است و آینده برای شما بسیار بهتر از گذشته خواهد بود، اگرچه گذشته چندان بد نبود.

والسوفَ يُْتيكَ ربُّكَ فَتَرْضَّ; ترجمه این آیه این است که به زودی پروردگارت آنقدر به تو عطا می کند که راضی شوی; یعنی اگر دغدغه شما فقر و کمبود باشد، به زودی آنقدر سعادتمند خواهید شد که بی نیاز خواهید شد و به همین دلیل به پیامبر اطمینان داده شد. اصولاً هم پیغمبر و هم ما که پیرو او هستیم، به واسطه این آیه حال خوبی به ما داده می شود.

به روایتی از امام محمد باقر (علیه السلام) این آیه امیدبخش ترین آیه قرآن کریم است، زیرا نه تنها به دنیا نگاه می کند، بلکه بخش عمده ای از آن نیز به آخرت می پردازد و به تعبیری که می شود. از امام پنجم، این آیه به مقام شفاعت پیامبر اشاره دارد. خداوند متعال در روز قیامت مقام شفاعت را به پیامبر عطا می کند و او مجاز است هر قدر که می خواهد شفاعت کند، آنها می توانند برای امت خود شفاعت کنند، پس این آیات امید به آینده و نگاه مثبت است و یک موقعیت خوب برای ما می آورد



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7217

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *