
به نقل از یوبیک آنلاین، کیوی با وجود کالری کم، منبعی غنی از فیبر، ویتامین و آنتی اکسیدان است که آن را به گزینه ای سالم و لذت بخش برای مصرف روزانه تبدیل می کند. هر 100 گرم کیوی حاوی 83.2 میلی گرم ویتامین C است که حتی بیشتر از پرتقال است و تقریبا نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می کند.
به نقل از یورونیوز، به گفته فلورانس پوژول، متخصص تغذیه در پاریس، ویتامین C موجود در کیوی به دلیل نوع پوست این میوه تا زمان مصرف کاملا حفظ می شود. وی توضیح می دهد: پوست کیوی از ویتامین C در برابر نور و هوا محافظت می کند، زیرا این ویتامین در تماس با نور و هوا به سرعت از بین می رود.
دانه های سیاه کوچک کیوی منبع غنی ویتامین E است و همچنین این میوه حاوی مس و ویتامین K است که به کند کردن روند پیری سلول ها کمک می کند. ترکیبات آنتی اکسیدانی کیوی با کاهش استرس اکسیداتیو خطر ابتلا به بیماری های قلبی و برخی انواع سرطان را کاهش می دهد.
کیوی به دلیل داشتن پتاسیم بالا در کاهش فشار خون موثر است. مصرف روزانه دو تا سه عدد کیوی می تواند خطر مشکلات عضلانی، قلبی و عصبی را کاهش دهد و عملکردهای حیاتی بدن را بهبود بخشد.
علاوه بر این، فیبر موجود در کیوی به هضم بهتر کمک می کند و به شما احساس سیری می دهد. قابلیتی که برای افرادی که به دنبال کاهش یا کنترل وزن هستند بسیار مفید است.
آیا مصرف کیوی منعی دارد؟
با وجود فواید قابل توجه کیوی، برخی افراد باید در مصرف این میوه احتیاط کنند. به دلیل وجود اگزالات کلسیم، این میوه ممکن است برای افرادی که سابقه سنگ کلیه دارند مناسب نباشد. همچنین در موارد نادر، آلرژی به کیوی می تواند علائمی مانند قرمزی پوست، حالت تهوع یا مشکلات تنفسی ایجاد کند. اگر در هنگام خوردن این میوه با این علائم مواجه شدید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
با این حال، خوردن یک کیوی در هر روز، به خصوص در پاییز تا اوایل بهار، یک راه ساده برای دریافت ویتامین ها و فیبر مورد نیاز بدن است. البته برای جلوگیری از تحریک معده توصیه می شود بیش از 3 کیوی در روز مصرف نشود.
جالب است بدانید که تمام قسمت های کیوی از جمله قسمت گوشتی میوه، سیاه دانه های سرشار از ویتامین E و حتی پوست آن (در صورت شسته شدن کامل) قابل خوردن است.
کیوی صبح ها با ویتامین C خود شما را سرحال می کند و داشتن سروتونین باعث می شود شب راحت تر بخوابید. همچنین آنزیم های طبیعی این میوه به هضم بهتر غذا بعد از غذا کمک می کند.
نکاتی برای خرید و نگهداری کیوی
برای انتخاب کیوی تازه به پوست آن توجه کنید. پوست صاف و بدون چین و چروک نشان دهنده طراوت میوه است. اندازه کیوی واقعا مهم نیست، اما کیوی های نرم تر طعم شیرین تری دارند و سفت تر طعم ترش بیشتری دارند. از خرید کیوی های خیلی نرم خودداری کنید، زیرا این نشان می دهد که آنها بیش از حد رسیده اند.
میتوانید کیویهای نارس را در دمای اتاق نگهداری کنید، اما آنها را از سیب دور نگه دارید، زیرا سیبها میتوانند فرآیند رسیدن را تسریع کنند. کیوی رسیده بهتر است در یخچال نگهداری شود. این میوه ها تا چند هفته در یخچال تازه می مانند اما برای لذت بردن از طعم واقعی آن بهتر است کیوی را شب قبل از مصرف از یخچال خارج کنید.
اما بین کیوی سبز و زرد کدام را انتخاب کنیم؟ این کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. کیوی زرد طعم شیرین تری دارد و سرشار از ویتامین C است، در حالی که کیوی سبز با طعم ترش حاوی فیبر بیشتری است. هر دو گزینه های سالم و مغذی هستند.
233233
منبع: www.khabaronline.ir