این تعبیر متعلق به امام عسکری نیست



اما آنچه در قالب کتاب مستقلی به نام تفسیر امام عسکری (علیه السلام) ارائه شده و به آن حضرت منسوب است، هرچند برخی از علمای بزرگ مانند: شیخ صدوق، طبرسی، شهید ثانی، ابن شهر آشوب، شیخ آقا بزرگ و… آنها این انتساب را صحیح می دانند، اما برخی در این نسبت تردید دارند.

برخی از اسنادی که برای آن آورده‌اند نشان می‌دهد که این تفسیر را امام در جلسات متعدد به تعدادی از شیعیان در مدت اقامتشان در منزل امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) گفته است و ایشان نیز متذکر می‌شدند که در سلسله نقل این روایت هستند. . منطقه ها همه آنها را تایید نکرده اند. حتی برخی مانند مرحوم آیت الله خویی این نسبت را دروغ می دانند. برخی معتقدند با شرایط سختی که امام عسکری علیه السلام در آن قرار داشتند; چگونه ممکن است که جمعی از شیعیان در جلسات مکرر هفت سالی که با امام داشتند، در جلسه تفسیر ایشان آزادانه بنشینند و یادداشت برداری کنند؟

به هر حال آنچه امروزه در کتابخانه ها و کتابفروشی ها موجود است و نام التفسیر منسوب به امام ابی محمد عسکری بر آن به چشم می خورد و شامل تفسیر استاعظه، بسم الله، سوره حمد و بیشتر است. آیات سوره بقره تفسیر کامل قرآن. چنانکه از نامش پیداست، به آن حضرت «نسبت» نیست و بسیاری از علما در قطعیت این رابطه تردید کرده اند.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7703

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *