
تحقیقات نشان داده است که یک رژیم غذایی سالم ، مانند رژیم غذایی مدیترانه ای که در گیاهان اشباع نشده ، ماهی و چربی وجود دارد ، می تواند روند بیماری های مزمن از جمله زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد. رژیم های التهابی که سرشار از گوشت و قند فرآوری شده هستند ممکن است این روند را تسریع کنند.
ایسنا در یک خبرنامه نوشت: انستیتوی سوئد کارولینسکا چهار رژیم غذایی را برای ارزیابی تأثیر آنها بر بیماریهای مزمن در سالمندان مورد بررسی قرار داد.
این سه رژیم مورد مطالعه سالم و متمرکز بر مصرف سبزیجات ، میوه ها ، غلات کامل ، آجیل ، حبوبات ، چربی های اشباع نشده و کاهش مصرف شیرینی ، گوشت قرمز ، گوشت فرآوری شده و کره/مارگارین بود.
اما رژیم چهارم التهابی بود و بر مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده ، غلات تصفیه شده و نوشیدنی های شیرین و میزان سبزیجات ، چای و قهوه کم بود.
کارشناسان به مدت 5 سال رژیم 5 نفر بالای 5 سال را دنبال کردند و بیماری های مزمن خود را ثبت کردند.
میزان مواد غذایی مصرفی با تعداد دفعات تعداد مصرف مواد غذایی و پیروی از چهار الگوی رژیم غذایی از جمله “EDII” ، “شاخص تغذیه سالم جایگزین” ، “رژیم غذایی جایگزین مدیترانه ای” (AMED) و “ذهن” رژیم (ذهن) اندازه گیری شد.
چندین بیماری به عنوان تعداد بیماریهای مزمن تعریف شده و بر اساس سیستم ارگانیسم ها از جمله بیماری های عضلانی ، قلبی عروقی و روانی گروه بندی شدند.
نتایج پیری طبیعت نشان داد که روند پیشبرد بیماری های مزمن در کسانی که رژیم های سالم را دنبال می کردند کندتر است.
به عنوان مثال ، پیروی طولانی مدت به الگوهای رژیم غذایی سالم ، به ویژه “رژیم غذایی جایگزین مدیترانه ای” ، AHI و ذهن (ذهن “، با تجمع کندتر بیماریهای مزمن در افراد مسن همراه بودند.
این مربوط به بیماری قلبی عروقی و زوال عقل بود ، اما هیچ بیماری مرتبط با استخوان و استخوان وجود نداشت.
اما در بین کسانی که رژیم التهابی را دنبال کردند ، این رژیم خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش داد.
آدریان Carbalokasla ، یک محقق کارشناسی ارشد در مرکز تحقیقات سالمندان ، علوم اعصاب ، علوم مراقبت و علوم جامعه در انستیتوی کارولینسکا و یکی از نویسندگان اصلی این مقاله ، گفت: “نتایج تحقیقات ما نشان می دهد که رژیم غذایی مهم در توسعه همزمان چندین بیماری در جمعیت سالمند مهم است.”
اثرات محافظتی رژیم غذایی ممکن است با کاهش التهاب توضیح داده شود ، که این یک عامل مهم در پیری بیماری ها است.
نویسندگان این مقاله می خواهند تحقیقات خود را برای شناسایی آن توصیه های رژیم غذایی که بیشترین تأثیر را در زندگی آنها دارند ، و همچنین گروه هایی که ممکن است بیشترین توصیه های رژیم غذایی را بر اساس سن ، جنس ، پیشینه روانی و بیماریهای مزمن سالمندان داشته باشند ، ادامه دهند.
1
منبع: www.khabaronline.ir