این علائم نشان دهنده کمبود کلسیم در بدن است



به نقل از یوبیک آنلاین از سلامت نیوز، مهم ترین منبع کلسیم شیر و انواع لبنیات است. متخصصان تغذیه همچنین توصیه می کنند که برای تامین کلسیم بدن، 2 تا 4 واحد شیر و لبنیات کم چرب یا بدون چربی، بادام، سبزیجات سبز تیره یا توفو مصرف کنید. اگر علائمی را دارید که در زیر به آنها اشاره می کنیم، به این معنی است که به احتمال زیاد دچار کمبود کلسیم هستید و برای حل این مشکل باید به پزشک مراجعه کنید.

1. استخوان های ضعیف و شکننده
یکی از شایع ترین عوارض ناشی از کمبود کلسیم در بدن، استخوان های ضعیف و شکننده به دلیل کاهش تراکم آنهاست. اگر در سنین میانسالی یا در آغاز سالمندی هستید و با هر حادثه کوچکی استخوان های خود را می شکند یا می ترکد، ممکن است از کمبود کلسیم یا پوکی استخوان رنج ببرید. کمبود کلسیم می تواند با متخلخل ساختن استخوان ها، آنها را ضعیف کرده و خطر شکستگی را افزایش دهد. در چنین شرایطی باید تحت نظر پزشک مکمل های کلسیم مصرف کنید.

2. خستگی مزمن
بر اساس مطالعات متعدد، محققان ثابت کرده اند که کمبود برخی ریزمغذی ها در بدن مانند کمبود کلسیم می تواند به طور جدی انرژی را کاهش دهد و کیفیت خواب شبانه را کاهش دهد. گاهی اوقات خستگی ناشی از کمبود کلسیم با مه مغزی، سرگیجه، سبکی سر، احساس گیجی و عدم تمرکز همراه است. از آنجایی که فیبرهای عضلانی و اعصاب شما به کلسیم نیاز دارند، کمبود این ماده معدنی حیاتی با تخلیه ذخایر کلسیم سلول ها باعث احساس خستگی و بی حالی می شود.

3. گرفتگی عضلات
یکی دیگر از علائم رایج کمبود کلسیم در بدن، گرفتگی عضلات مکرر است. اگرچه این گرفتگی ها ممکن است در ماهیچه های همه قسمت های بدن رخ دهد، اما افرادی که کمبود کلسیم دارند معمولاً گرفتگی در پشت ساق پا را تجربه می کنند. کمبود کلسیم می تواند ماهیچه های شما را بسیار سفت و دردناک کند. بدن ما برای بهبود عملکرد سلول های ماهیچه ای و حفظ انعطاف پذیری آنها به کلسیم کافی نیاز دارد. وقتی ماهیچه ها از کلسیم محروم می شوند، نورون ها نیز ناپایدار می شوند و در نتیجه سطح التهاب در عضلات افزایش می یابد، در حالی که همین اتفاق در واقع باعث انقباض دردناک عضلانی می شود.

4. به خطر انداختن سلامت دهان و دندان
کمبود کلسیم می تواند خطر ابتلا به بیماری پریودنتال (یا التهاب لثه و استخوان های اطراف دندان) را افزایش دهد. متاسفانه این بیماری خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهد. از سوی دیگر، کمبود کلسیم با افزایش خطر پوسیدگی دندان همراه است. به همین دلیل متخصصان تغذیه و دندانپزشکان بر دریافت روزانه کلسیم کافی تاکید دارند.

233233



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7231

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *