
با فصل بهار ، یکی از اولین گیاهانی که وارد بازارهای محلی می شود ریواس است. ساقه های صورتی و رنگ صورتی تا قرمز و ضخیم که دارای عطر و طعم بی نظیری هستند. اگرچه عمر کوتاهی در بازار دارد ، اما تأثیرات طولانی مدت بر سلامت بدن دارد.
مهر نوشت: ریواس ، که برای گذشته های دوردست در طب سنتی ایرانی و چینی مورد استفاده قرار گرفته است ، به عنوان یک داروی طبیعی برای پاکسازی بدن ، کاهش تب و درمان مشکلات دستگاه گوارش شناخته می شود. قسمت خوراکی این گیاه گوشت و ساقه های قرمز است که طعم ترش دارند و اغلب در تهیه خورش ، مربا و شربت مورد استفاده قرار می گیرند.
آنتی اکسیدان
یکی از مهمترین خصوصیات ریواس ، وجود ترکیباتی مانند آنتوسیانین ها ، پلی فنول ها و ویتامین C است. با کاهش استرس اکسیداتیو ، آنها به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از آسیب سلولی کمک می کنند و تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم ریواس می تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند و از بیماری های مزمن مانند دیابت و سرطان جلوگیری کند.
تأثیر مثبت بر کبد و دستگاه گوارش
ریواس دارای خواص کبد و تصفیه کننده است. از آن در طب سنتی برای درمان کبد چرب استفاده می شود. همچنین عملکرد روده را به دلیل وجود فیبر و ترکیبات ملین بهبود می بخشد و در تسکین یبوست مؤثر است و ریواس به پاکسازی معده و روده کمک می کند و به همراه تغذیه سالم می تواند سلامت دستگاه گوارش را تقویت کند.
به کاهش قند خون و کنترل وزن کمک می کند
برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف ریواس ممکن است به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند. فیبر موجود در ساقه های ریواس میزان جذب قند را کاهش داده و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می کند. این گیاه کم کالری نیز احساس سیری می کند و برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند توصیه می شود.
هشدار در مورد استفاده از برگهای ریواس
در حالی که ساقه ریواس فواید زیادی دارد ، برگهای آن سمی است و به دلیل مقادیر زیاد اسید اگزالیک می تواند به کلیه ها آسیب برساند. بنابراین باید از برگها اجتناب شود و فقط ساقه ها باید پخته یا فرآوری شوند.
Rhubarb یکی از گیاهان فصلی در آب و هوای کوهستانی ایران است ، به ویژه در استانهای آذربایجان ، کردستان ، کرمانشاه ، کوهگلوی و لورستان. بسیاری از خانواده ها از آن برای تهیه غذاهایی مانند ریواس ، سوپ ، ترشی یا حتی مربا استفاده می کنند. اگرچه در نگاه اول فقط یک چاشنی یا افزودنی است ، اما در واقع یک ترکیب مغذی و درمانی است که در همان تعداد کمی از وعده های مصرف ، مقادیر قابل توجهی فیبر ، پتاسیم ، منگنز و ویتامین های گروه B را به ارمغان می آورد.
نقش ریواس در تنظیم کلسترول و سلامت قلب
تحقیقات علمی نشان داده است که ریواس می تواند سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد. آنتی اکسیدان های قوی در این گیاه ، مانند کاتچین و کوئرستین ، به تمیز کردن رگه ها و کاهش لیپیدهای خون کمک می کنند. مصرف منظم ریواس (در اعتدال) می تواند بخشی از یک رژیم غذایی خوب برای سلامت قلبی عروقی باشد.
مناسب برای گیاهخواران و رژیم های غذایی پاکسازی
ریواس یکی از محبوب ترین گزینه های رژیم های گیاهی ، رژیم های غذایی خام و رژیم های غذایی سمی است. خصوصیات دیورتیک طبیعی عملکرد کبد و کلیه ها را بهبود می بخشد و از تجمع سموم در بدن جلوگیری می کند. همچنین به دلیل کالری کم و فیبر زیاد ، جایگاه ویژه ای در برنامه های کاهش وزن دارد.
یک هشدار جدی ؛ بیش از حد از آن استفاده نکنید
اگرچه ریواس خاصیت زیادی دارد ، اما ممکن است برای برخی از افراد ، به ویژه کسانی که دارای سنگ کلیه هستند ، مشکل ساز باشد. اسید اگزالیک موجود در ساقه ریواس می تواند برای مدت طولانی یا بیش از حد در بدن جمع شود و منجر به سنگ کلیه شود. به همین دلیل ، پزشکان مایعات متعادل و فراوان را توصیه می کنند.
ریواس گیاهی است که فقط در سال به زودی در دسترس است ، اما در این فرصت کم می تواند به بخشی مؤثر از تغذیه سالم تبدیل شود. چه آن را به صورت غذا بخورید ، یا حتی یک نوشیدنی ، ریواس می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن ، پاکسازی بدن و کاهش التهاب کمک کند. فقط از آن به موقع ، به اندازه و آگاهانه استفاده کنید.
1
منبع: www.khabaronline.ir