با برنامه های کانون جوانان خراسان رضوی آشنا شوید


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغاننوجوانان آینده سازان هر جامعه ای هستند و سرمایه گذاری در رشد فکری و عملی آنها به معنای ساختن آینده ای روشن تر است.
چند سالی است که طرح «جوانان» با هدف تربیت نسلی مسئولیت پذیر، خلاق و جهادگر در خراسان رضوی راه اندازی شده است. این طرح نه تنها مهارت های فردی و اجتماعی نوجوانان را تقویت می کند، بلکه آنها را با زمینه هایی مانند فعالیت اجتماعی، تبیین جهاد و رسانه آشنا می کند تا با دستان کوچک خود تغییرات بزرگی ایجاد کنند.

حجت الاسلام علیرضا یوسفی دهنوی مدیر کانون جوانان خراسان رضوی از ایده اصلی جوانان و برنامه های جهادی می گوید. او از دغدغه‌های عمیق گروهی از دوستان و همکارانش می‌گوید که در سال‌های 1399 و 1400 تصمیم گرفتند به موضوع مهمی بپردازند: نوجوانان. با توجه به بیانات رهبر انقلاب مبنی بر اینکه «دهه 80 انقلاب را به اوج می‌رساند» و «اگر جمعی از جوانان مؤمن و انقلابی داشته باشیم، همه دغدغه‌های ما از کشور حل می‌شود» بحث عمیق درباره نقش نوجوانان در جامعه آغاز شد.

ایمان امیرالمومنین به اسلام از دوران جوانی

یوسفی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب، نوجوانان امروزی را متفاوت از نسل های قبل توصیف می کند. آنها نه تنها باهوش تر و فعال تر هستند، بلکه عاقل و خردمند هستند. این موضوع برای او و همفکرانش بسیار مهم بود که «باید روی نقطه جوانی بایستیم». این نوجوانان ظرفیت تحول دارند و می توانند آینده را رقم بزنند.» وی به سیره اهل بیت نیز اشاره می کند و نمونه ای از تاریخ اسلام می آورد: «امیرالمؤمنین علی (ع) در جوانی اسلام را آغاز کرد و سپس به اوج رسیدیم.” این همان الگویی است که ما به دنبال آن هستیم.

جوانان، محور رشد و تحول

حجت الاسلام یوسفی در ادامه از جلسات فشرده ای می گوید که با حضور بزرگان و فعالان آموزشی و فرهنگی برگزار شد. در این جلسات بحث های جدی در خصوص تربیت و رشد نوجوانان مطرح شد. برخی از اعضای این جلسات تجربیاتی از مدیریت مدارس و تشکل های بزرگ مشهد داشتند و همگی بر لزوم سرمایه گذاری جدی برای نوجوانان متفق القول بودند. نتیجه این شد که آنها بر ایده «اردوهای جهادی نوجوانان» متمرکز شدند. اردوهایی که قرار است نوجوانان را با کارهای اجرایی و اجتماعی وارد عمل کرده و به رشد آنها کمک کند.

با برنامه های کانون جوانان خراسان رضوی آشنا شوید

وی می گوید: به این نتیجه رسیدیم که نوجوانان در حوزه رشد می کنند، فقط نشستن در کلاس های تئوری کافی نیست، باید وارد عرصه شوند، کارهای عملی و اجرایی انجام دهند تا واقعا رشد کنند.

تجربه اولین اردو و بازتاب گسترده آن

اولین اردوی جهادی جوانان در شهرستان تایباد برگزار شد. حجت الاسلام یوسفی درباره تجربه این اردو و استقبال از نوجوانان می گوید: این نوجوانان برای اولین بار بود که به صورت جهادی وارد میدان شدند و در تایباد نیز فعالیت هایی انجام دادند و حتی فیلمی ضبط کردند که در فضای مجازی پخش شد. همزمان با شورش های 1401.

وی ادامه می دهد: این موزیک ویدئو از شبکه های مختلف تلویزیون مانند شبکه یک، پویا، امید و شبکه سه پخش شد و تاثیر زیادی بر جای گذاشت و همزمانی این فعالیت ها با برخی رویدادهای سیاسی و اجتماعی آن دوران پیام روشنی داشت و این بود که نوجوانان ما می توانند نقش موثری در تحولات جامعه داشته باشند.»

حرکت به سوی آینده ای روشن با سند راهبردی

پس از اولین تجربه موفق از اردوهای جهادی جوانان، حجت الاسلام یوسفی و تیم همراه خود تصمیم به تدوین سند راهبردی در حوزه جوانان گرفتند. وی در این خصوص می گوید: به این نتیجه رسیدیم که برای ساماندهی فعالیت ها و هدف گذاری دقیقتر باید سند راهبردی برای خود تهیه کنیم، این سند به ما کمک می کند مسیر روشن تری برای حرکت به سمت اهدافمان داشته باشیم.

حمایت از سازمان ها و توانمندسازی نوجوانان

یوسفی به یکی از محورهای کلیدی این برنامه اشاره می کند: در استان ما تقریباً 400 تا 500 هزار تشکل جوانان وجود دارد که ما از آنها حمایت می کنیم و تلاش می کنیم بستر مناسبی را برای خدمت رسانی به این تشکل ها فراهم کنیم و هدف ما توانمندسازی نوجوانان و توانمندسازی آنهاست. امکان موثر بودن در فعالیت های اجتماعی و فرهنگی.

قهرمان محله: رویدادی برای فعالیت جوانان

حجت الاسلام یوسفی سپس در مورد مراسم «قهرمان محله» که به عنوان یک رویداد جوان گرایی شناخته می شود، صحبت می کند. وی می گوید: این رویداد ویژه نوجوانان طراحی شده و در سطح ملی نیز اجرا می شود، قهرمان محله فرصتی است تا نوجوانان به میدان بیایند، از مهارت های خود استفاده کنند و ماموریت های اجتماعی را بر عهده بگیرند.

گفتمان جهاد و نقش آن در رشد نوجوانان

وی دو موضوع دیگر را نیز ذکر می کند: «جهادانه نو و آوینه نو». این دو رویداد به نوعی نوجوانان را درگیر فعالیت های جهادی و فرهنگی می کند و به رشد و تعالی آنها کمک می کند. در برنامه جوان، نوجوانان می توانند با همفکری و همکاری با یکدیگر به طرح های جهادی بپردازند، ضمن اینکه نوا آوینا از تلویزیون پخش می شود و به ترویج ارزش های اسلامی و فرهنگی می پردازد.

حضور پرشور نوجوانان و تأثیر آن در جامعه

حجت الاسلام یوسفی به تعداد شرکت کنندگان در مراسم قهرمان محله اشاره می کند و با افتخار می گوید: بیش از 30 هزار نفر از سراسر کشور در این مراسم شرکت می کنند، ما می خواهیم این گفتمان جهانی و ادبیات جهادی را در جامعه گسترش دهیم، نوجوانان بیایند در همه زمینه ها فعال باشید و «هر اتفاقی ممکن است رخ دهد و نوجوانان می توانند گروه تشکیل دهند، مأموریت ها را انجام دهند و این مأموریت ها را روایت کنند».

تجربیات ویژه با نوجوانان در جلسات ویژه

مدیر کانون نوجوانان خراسان رضوی از تجربیات خود در ارتباط با نوجوانان می گوید: در برنامه های اخیر تصمیم گرفتیم با گروه خاصی از نوجوانان که به دلیل شرایط خاص از دسترسی به امکانات و فرصت ها محروم هستند، ارتباط برقرار کنیم.

یوسفی به اولین دیداری که با نوجوانان اسکیت بورد در پارک های بالاشهر مشهد برگزار کردند، اشاره می کند: این نوجوانان در گوشه ای از شهر زندگی می کنند و هیچکس به دنبال آنها نیست و ما به روش خود به آنها نزدیک شدیم و سعی کردیم با آنها صحبت کنیم. به زبان خودشان این رابطه نه تنها باعث ایجاد حس اعتماد شد، بلکه به ما این امکان را داد که درک بهتری از نیازها و نگرانی های آنها به دست آوریم.

برنامه ریزی اردو و مسابقات

وی ادامه می دهد: در حال حاضر شورای ما در حال هماهنگی اردوی این نوجوانان در مهر 20 است که در این اردو مسابقاتی برای آنها برگزار می شود و افتتاحیه و اختتامیه را برای این رویداد در نظر گرفته ایم و هدف ما این است که زمینه را برای این نوجوانان فراهم کنیم. نوجوانان را توسعه داده و از آنها حمایت کنیم تا در فعالیت های خود فعال تر شوند.”

به توانایی ما؛ پرورش قهرمانان محله

حجت الاسلام یوسفی به طرح «به تن ما» اشاره می کند و می گوید: هدف از اجرای این برنامه توانمندسازی نوجوانان و ایجاد فضای فعالیت برای آنان است که در این طرح سعی داریم نوجوانان را به سمت قهرمان شدن هدایت کنیم. همسایگی آنها و به آنها بیاموزد که با تلاش و همکاری می توانند در بهبود شرایط زندگی و جامعه خود موثر باشند.

با برنامه های کانون جوانان خراسان رضوی آشنا شوید

ارزیابی آینده فعالیت های نوجوانان و ضرورت تغییر در برنامه ها

حجت الاسلام یوسفی با نگاهی امیدوارانه به آینده فعالیت های جوانان می نگرد و می گوید: در حال حاضر مرکز پایش و تحلیل داریم که به طور مستمر بررسی می کند که چگونه می توانیم پیام های خود را به نوجوانان برسانیم و طبق آمار موجود یک میلیون و 500 هزار نفر داریم. دانش آموزان استان خراسان رضوی که از این تعداد 900 هزار نفر در گروه سنی 12 تا 18 سال قرار دارند، «این یعنی با جمعیت قابل توجهی از نوجوانان روبرو هستیم.

مدیر کانون جوانان خراسان رضوی با اشاره به اهمیت ارتباط موثر با نوجوانان می گوید: از این جمعیت حدود 450 هزار نوجوان در مشهد زندگی می کنند که هر ماه به دقت بررسی می کنیم که چقدر توانسته ایم با این نوجوانان ارتباط برقرار کنیم و در حال حاضر ما شبکه ای متشکل از 4000 عضو فعال داریم و این روند را به طور مستمر رصد می کنیم.

وی همچنین بر ضرورت تغییر در برنامه های جوانان تاکید می کند: برای رسیدن به اهداف خود باید برنامه های خود را به روز کنیم، به عنوان مثال محتوای برنامه ها باید با علایق و نیازهای نوجوانان همخوانی داشته باشد، همچنین باید در برنامه های جوانان فعال تر شویم. حوزه فناوری و رسانه های اجتماعی تا بتوانیم با این نسل وابسته به این رسانه ها ارتباط بهتری برقرار کنیم.

قهرمان محله باشید و آن را در خدمت نوجوانان جدی بگیرید

یوسفی با تاکید بر اینکه «مهله قهرمان» و برنامه تلویزیونی «جدی بینین» هر دو در راستای فعال سازی و تشویق نوجوانان به فعالیت اجتماعی طراحی شده اند، گفت: جدی بینین یک برنامه تلویزیونی در حوزه تبیین جهاد است که نوجوانان در آن حضور دارند. حضور به عنوان مجری در این برنامه شرایط خاصی دارد، مثلاً باید صدای خوبی داشته باشید، در مشهد حضور داشته باشید و جلوی دوربین تلویزیون حاضر شوید.

وی با اشاره به تفاوت های «قهرمان محله» توضیح می دهد: اما قهرمان محله فضای بازتری دارد، در این برنامه نوجوانان می توانند هر زمان که بخواهند شرکت کرده و شرکت کنند، محدودیت خاصی برای شرکت در این برنامه وجود ندارد و نوجوانان در اکثر استان ها می توانند در محله های خود شرکت کنند.»

با برنامه های کانون جوانان خراسان رضوی آشنا شوید

یوسفی ادامه می دهد: این رویکرد به نوجوانان اجازه می دهد تا با توجه به شرایط محلی و زمانی خود به راحتی در قهرمان محله شرکت کنند و ما به دنبال تشویق نوجوانان به حضور فعال در محیط زندگی و ایفای نقش در عرصه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی هستیم.

نحوه مشارکت نوجوانان در پروژه های جوانان

حجت الاسلام یوسفی درباره شرکت نوجوانان در برنامه های «کهرمان محله» و سایر طرح های جوانان می گوید: نوجوانان می توانند از طریق اپلیکیشن نخرمان محله و همچنین از طریق فضاهای مجازی مانند اینستاگرام، شاد و ایتا به این برنامه ها دسترسی داشته باشند. تمام تلاش خود را برای تسهیل مشارکت نوجوانان انجام داده‌ایم و هر نوجوانی با هر علاقه و توانایی می‌تواند به راحتی در این رویدادها شرکت کند.»

وی در خصوص شناسایی و حمایت از استعدادهای برتر نوجوانان افزود: باشگاهی به نام «باشگاه قهرمان» داریم که ویژه شناسایی و پرورش استعدادهای برتر نوجوانان است؛ به این نوجوانان می گوییم «مدیران آینده». نوجوانان بدون هیچ هزینه ای آموزش های تخصصی می بینند تا بتوانند توانایی های خود را به حداکثر برسانند و در فعالیت های اجتماعی موفق تر باشند.”

یوسفی درباره نوع آموزش های ارائه شده به نوجوانان در این باشگاه می گوید: ما به نوجوانان کمک می کنیم تا مهارت های مختلف را بیاموزند و حتی برای آن ها تست استعداد یابی می کنیم که این فرآیند به ما امکان می دهد تا تک تک جوانان را زیر نظر داشته باشیم و به آنها کمک کنیم تا در مسیر خود پیش بروند.

وی در خاتمه تاکید می کند: این برنامه ها می تواند تاثیرات مثبت و ماندگاری در زندگی نوجوانان داشته باشد و امیدواریم با ایجاد بستری مناسب نسل جدیدی از جوانان مسئولیت پذیر و موثر تربیت کنیم.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7225

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *