بهترین دانه ها برای کنترل قند خون



به نقل از یوبیک آنلاین، به گفته کارشناسان سلامت، دانه ها به دلیل داشتن شاخص گلیسمی پایین و محتوای غذایی غنی، مکملی سالم برای رژیم غذایی بیماران دیابتی هستند. دانه ها سرشار از فیبر، چربی های سالم و پروتئین هستند که همگی می توانند به حفظ سطح قند خون پایدار کمک کنند.

به نقل از همشهری آنلاین، در این مطلب به چند دانه که جزو مکمل های غذایی عالی برای رژیم غذایی دیابتی ها هستند اشاره می کنیم.

دانه چیا: این دانه ها مملو از اسیدهای چرب امگا 3، فیبر و پروتئین هستند که آنها را به یک رژیم غذایی دیابتی تبدیل می کند. دانه های چیا، که بسیار کوچک هستند، می توانند به کاهش سرعت هضم کربوهیدرات ها و جلوگیری از افزایش سریع قند خون کمک کنند. بعلاوه، دانه چیا سرشار از فیبر محلول است که می تواند با بهبود حساسیت به انسولین به کنترل سطح قند خون کمک کند.

توانایی ژل شدن دانه چیا وقتی با مایع مخلوط می شود، جذب غذا را کند می کند و به تنظیم سطح گلوکز کمک می کند. دانه های چیا خیس شده همه کاره هستند و می توان آنها را به اسموتی ها، ماست یا حتی محصولات پخته شده اضافه کرد. همچنین می‌توان آن‌ها را یک شب خیس کرد تا پودینگ چیا، یک دسر کم قند مناسب برای دیابتی‌ها درست شود.

بذر کتان: این دانه ها یکی دیگر از دانه های موثر برای مدیریت دیابت هستند. بذر کتان منبع عالی اسیدهای چرب امگا 3، فیبر و لیگنان است، آنتی اکسیدان هایی که مقاومت به انسولین را بهبود می بخشند. محتوای فیبر بالای دانه کتان با کاهش سرعت جذب قند در جریان خون، به تنظیم قند خون کمک می کند.

علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که دانه کتان می تواند به کاهش سطح گلوکز خون ناشتا و بهبود حساسیت به انسولین کمک کند، که از عوامل مهم در مدیریت دیابت هستند. دانه های کتان در حالت ایده آل باید آسیاب شوند تا به بدن شما در جذب مواد مغذی کمک کنند. می‌توانید دانه‌های کتان آسیاب شده را روی غلات بپاشید، آن‌ها را در اسموتی‌ها مخلوط کنید یا آن‌ها را در محصولات پخته‌شده مانند کوکی‌ها یا پنکیک قرار دهید.

دانه کدو تنبل: این دانه منبع عالی منیزیم است، ماده معدنی که نقش مهمی در تنظیم سطح قند خون دارد. تحقیقات نشان داده است که مصرف بیشتر منیزیم با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است و می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد. تخمه کدو همچنین حاوی روی بالایی است که می تواند به حفظ سطح قند خون طبیعی و بهبود سیستم ایمنی کمک کند. محتوای چربی سالم آن، از جمله چربی های اشباع نشده، به تنظیم سطح قند خون کمک می کند. تخمه کدو تنبل بو داده را می توان به عنوان میان وعده مصرف کرد یا روی سالاد، سوپ یا بلغور جو دوسر پاشید.

تخمه آفتابگردان: چرا تخمه آفتابگردان برای دیابتی ها مفید است؟ تخمه آفتابگردان به دلیل داشتن فیبر بالا، ویتامین E و منیزیم، یکی دیگر از گزینه های عالی برای بیماران دیابتی است. این دانه با آزادسازی آرام و مداوم گلوکز به تثبیت قند خون کمک می کند. چربی های سالم موجود در تخمه آفتابگردان همچنین به بهبود سطح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، یکی از عوارض شایع دیابت، کمک می کند.

خواص ضد التهابی این دانه ها همچنین التهاب را کاهش می دهد که می تواند به مقاومت به انسولین کمک کند. تخمه آفتابگردان را می توان به عنوان یک میان وعده سریع مصرف کرد یا به سالاد، ماست یا غذاهای پخته اضافه کرد. برای جلوگیری از مصرف بیش از حد سدیم، تخمه آفتابگردان بوداده بدون نمک را انتخاب کنید.

دانه های کنجد: این دانه ها سرشار از فیبر، منیزیم و آنتی اکسیدان هستند که همگی می توانند به مدیریت سطح قند خون کمک کنند. دانه های کنجد به دلیل محتوای لیگنان بالایشان بسیار مفید هستند که ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین و کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند. مطالعات نشان داده اند که دانه کنجد می تواند به کاهش گلوکز خون و کاهش خطر عوارض مرتبط با دیابت کمک کند.

منبع غنی چربی های سالم آنها نیز کلسترول را تنظیم می کند و سلامت قلب را ارتقا می دهد. دانه های کنجد را می توان روی سالاد پاشید و سرخ کرد. همچنین می توان آنها را برای بافت و تغذیه به گرانولا یا محصولات پخته شده اضافه کرد.

233233



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7282

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *