بهترین سن برای حفظ قرآن / مضرات سخت گیری برای کودکان



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانمریم عادل نیا حافظ قرآن کریم و داور کشوری حسین حفظ در بیان اینکه بهترین زمان برای شروع حفظ قرآن چه سنی است، اظهار داشت: پیامبر (ص) در حدیثی نبوی فرمودند: مَثَلِ الَّذِینَ یَعْلُمُ فِی حکاکی صغیر در سنگ» یعنی داستان. کسی که در کودکی یاد می گیرد مانند کندن نقشی بر روی سنگ است. از مضمون این حدیث برای نوجوانان نیز در جای دیگر استفاده کرده است. مشاهده می شود که بهترین سن برای هر تحصیلی از جمله حفظ قرآن، معمولاً دوران کودکی و نوجوانی است.

به نقل از ایکنا ؛ وی با اشاره به حدیث دیگری از نهج البلاغه امام علی(ع) تصریح کرد: ایشان در وصیت نامه خود خطاب به امام حسن(ع) فرمودند: «همانا قلب حدیث مانند زمین خالی است، مهم نیست. آنچه از همه چیزهای پیش از آن در آن ریخته می شود» یعنی دل. جوان مانند زمین مرده ای است که هر چه در آن افکنده شود می پذیرد. از کلام روایات معلوم می شود که حفظ قرآن در هر سنی امکان پذیر است و نمی توان سنی را نام برد که انسان مطلقاً قادر به حفظ قرآن نباشد.

عادل نیا با اشاره به اینکه بهترین سن برای حفظ قرآن نوجوانی است، ادامه داد: در این سن در حالی که ذهن انسان درگیر بسیاری از مسائل پیچیده نیست، از توانایی روخوانی و حفظ نیز بهره می برد.

خسارت سختی

این حافظ کل قرآن با توصیه به خانواده هایی که می خواهند فرزندان خود را در مسیر حفظ قرآن قرار دهند، گفت: در آموزه های قرآنی و روایی هیچ اجبار و اجباری به حفظ قرآن وجود ندارد، بلکه مهم ترین هدف قرآن است. عاشق این کتاب بودن آسمانی است. اثربخشی اصول این نسخه شفابخش را حتی می توان با حفظ یک آیه یا یک سوره به دست آورد، بنابراین هدف از حفظ قرآن که امری مستحب است، باید در مسیر قرآن و به سوی قرآن باشد. بماند و با انس با قرآن قرآن را بیاموزد. گرفتن

عادل نیا انس با مفاهیم و معارف قرآن و حفظ یک موضوع را یکی دیگر از گزینه های سوق دادن کودکان به سمت انس با قرآن دانست و گفت: سخت گیری و اجبار به حفظ عواقب مخربی برای افراد و به ویژه حفظ فشرده یک ساله دارد. حفظ کردن می تواند مضر باشد، در حالی که دوام و پایداری در این روش نگهداری معمولا ضعیف است. بر اساس آمار، حافظانی که دوره های حفظ فشرده را پشت سر می گذارند، گاهی دلسرد و ناامید می شوند و در مواردی قرآن را رها می کنند. حفظ قرآن آسان و ساده است اما تحکیم و حفظ قرآن مهمتر است.

این مربی حفظ قرآن تاکید کرد: کار فشرده و اجباری و تسریع در هیچ یک از مراحل حفظ قرآن اعم از حفظ آیات و تثبیت آنها توصیه نمی شود. این امر در صحنه مسابقات قرآن نیز مشهود است، حافظانی که بدون عجله و اجبار در حفظ قرآن روندی آهسته و مستمر را طی کرده اند، تبحر و اشراف بیشتری دارند و موفق ترند. البته نابغه هایی هستند که در طی یکی دو سال حافظ قرآن می شوند و بسیار موفق هستند، اما عموم مردم نمی توانند این روند را با موفقیت طی کنند، بنابراین عجله در حفظ قرآن شایسته نیست.

عادل نیا با بیان اینکه حفظ قرآن باید در آیات نورانی قرآن منجر به گشودن درهای جدیدی به سوی تدبر و تفکر شود و این با اجبار، تکلیف و سخت کوشی در تعارض است، تصریح کرد: والدین توجه داشته باشند. تا فرزندانشان علاقه ای به حفظ قرآن نداشته باشند یا استعداد و علاقه بیشتری به سایر موضوعات قرآنی نشان دهند، اما به هر حال فراگیری قرآن باید در نهایت به دوستی با این جامع و انسان ساز منجر شود. کتاب

تأثیر قصه های قرآنی بر کودکان

وی در خصوص نحوه آشنایی کودکان و نوجوانان با قرآن بیان کرد: یکی از بهترین راه های آموزش کودکان استفاده از قصه و قصه است که باید در آموزش قرآن به کودکان این اصل مورد توجه و استفاده قرار گیرد. خواندن آیه و ترجمه آن برای کودک قطعا فایده ای ندارد، اما با خواندن داستان ها و داستان های قرآنی کودکان می توان با مفاهیم قرآنی آشنا شد و به تدریج با آن سوره های کوچک و ساده را حفظ کرد.

عادل نیا با یادآوری اینکه همه بچه ها عاشق قصه هستند، ادامه داد: به همین دلیل است که در مباحث روانشناسی توصیه می شود قبل از خواب برای کودکان قصه بگوییم تا ذهن کودک با مفاهیم و محتوای داستان تا صبح ذهن خود را رشد دهد. بنابراین باید مفاهیم قرآن را با قصه به کودکان آموزش داد.

این حافظ قرآن تصریح کرد: به والدینی که می خواهند فرزندان خود را در مسیر حفظ قرار دهند توصیه می شود از دوران کودکی با قصه گویی کودکان را با مفاهیم قرآنی آشنا کنند و اگر کودک قوی و توانمند باشد می توان آیات مربوط به داستان های قرآنی را نیز در اختیار داشت. تلاوت کرد. برایش تلاوت کرد تا آشنا شود. حتی برخی از کودکان توانایی حفظ آیات را دارند و تشخیص این امر بستگی به میزان شناخت استعداد کودک توسط والدین یا معلم دارد. و تمرینات را با توجه به توانایی کودک انجام داد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7215

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *