
براساس اخبار آنلاین ، “کنترل قند خون” و “محافظت از قلب” دو هدف اصلی یک برنامه رژیم غذایی برای مبتلایان به دیابت است. برنامه رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت باید مواد مغذی کلیدی و بسیاری از فیبر را تهیه کند. مقدار فیبر دریافت شده باید برای زنان 1 تا 2 گرم و 1 تا 2 گرم در روز باشد. تغذیه با غذاهای کامل و مصرف سبزیجات رنگی ، میوه ها ، غلات کامل ، پروتئین های سالم و چربی های اشباع نشده توصیه می شود. این رویکرد همچنین می تواند به کاهش وزن کمک کند ، که اغلب برای مدیریت دیابت ضروری است.
لوبیا
به گفته ایسنا ، فیبر حبوبات به کاهش قند خون کمک می کند. علاوه بر لوبیای سیاه ، سفید ، گاو و سایر لوبیا ها ، عدس و لپه ها نیز لوبیای خوبی هستند. مصرف روزانه یک فنجان لوبیای پخته شده نه تنها می تواند هموگلوبین A3C را کاهش دهد ، بلکه فشار خون را نیز کاهش می دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را نیز کاهش می دهد و ضربان قلب و لیپیدهای خون (تری گلیسیریدها) را کنترل می کند.
جو دوسر
به گفته دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ، فیبر در دو “نامحلول” در غلات کامل و “محلول” در لوبیا و جو وجود دارد. فیبر محلول نه تنها قند خون و کلسترول را کاهش می دهد بلکه از قلب نیز محافظت می کند. بنابراین هرچه جو دوسر کمتر فرآوری شود ، مواد مغذی بیشتری نیز خواهد بود. دوقلوی جو دوسر ، ایرلندی یا جو دوسر بهتر از جو دوسر فوری است
تمشک قرمز
بسیاری از انواع توت ها سرشار از مواد مغذی هستند ، اما تمشک برای کنترل قند خون عالی است. در هر فنجان فقط 5 گرم شکر دارد ، در حالی که فیبر بالایی دارد. علاوه بر فیبر ، تمشک نیز برای سلامت قلب مفید است. زیرا حاوی مواد مغذی است که با التهاب بالا و کلسترول (بد) مبارزه می کند.
بادام
آجیل دارای پروتئین ، چربی های سالم و کربوهیدرات با مقداری فیبر و مواد مغذی مهم است. بادام به کنترل قند خون ، کلسترول و لیپیدهای خون کمک می کند و همچنین گرسنگی را تسکین می دهد ، یا تعداد انگشت شماری از گردو می تواند مقاومت به انسولین را بهبود بخشد و با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی همراه است.
غلات کامل
کربوهیدرات ها در رابطه با کنترل قند خون از بین نمی روند ، اما نوع کربوهیدرات مورد استفاده مهم است. نان یا ماکارونی باید با دانه های کامل باشد. از آنجا که غلات کامل دارای لایه ها و جوانه های سبوس دست نخورده هستند و به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک می کنند. این غلات علاوه بر فیبر ، سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین B ، منیزیم و سلنیوم هستند و باعث افزایش معمول قند خون پس از مواد می شوند و باعث می شوند احساس پر شوند.
بذر کتان
بذر کتان در برابر قند و کلسترول خون بالا به دلیل اندازه کوچک آنها بسیار مؤثر است. بذر کتان دارای یک ماده مغذی Diglucoside (SDG) است که با تجمع پلاک در دیواره شریان ها که منجر به بیماری قلبی می شود ، مبارزه می کند. بذر کتان می تواند کلسترول تام ، به ویژه نوع “بد” را کاهش دهد و نوع “خوب” HDL را افزایش دهد. توصیه می شود که مهره های کتان آسیاب شده و با استفاده از otmil یا ماست استفاده شده یا به عنوان جایگزینی برای مقداری آرد در پخت و پز استفاده شود.
جو
جو یک ماده اولیه خوشمزه برای سوپ ها و غذاهای سالم است و یک خانواده کامل در نظر گرفته می شود. این سرشار از فیبر به نام بتا گلوکان است که باعث کاهش سطح کلسترول و قند خون می شود تا به سلامت قلب و مدیریت دیابت کمک کند.
ماهی چرب
ماهی هایی مانند ماهی قزل آلا ، پادشاهی ها ، ماهی قزل آلا رنگین کمان و ساردین ها سرشار از چربی های اشباع نشده به نام اسیدهای چرب امگا -3 هستند که برای سلامت قلب مفید هستند. مصرف منظم این مواد مغذی می تواند از خطرات مرتبط با دیابت برای بینایی ، یعنی “رتینوپاتی دیابتی” جلوگیری کند. مصرف 2 اونس از هر ماهی چرب دو بار در هفته کافی است.
سبزیجات برگ دار
سبزیجات برگ کم کالری مانند اسفناج و کاهو پر از مواد مغذی برای کمک به سلامتی هستند ، این ویتامین های C و E بسیار زیاد هستند که از التهاب محافظت می کنند و همچنین فیبر زیادی دارند که به کاهش قند خون کمک می کنند.
کلم بروکلی
این سبزی تقریباً در خط مقدم تمام مواد غذایی و کنترل بهتر قند خون قرار دارد. هر خوراک کلم بروکلی دارای یک فیتوشیمیایی گیاهی به نام Sulfurafan است که برای کاهش قند خون کار می کند و علاوه بر این ، مصرف فقط یک چهارم فنجان در روز می تواند به کاهش تجمع کلسیم در عروق کمک کند. سبزیجات دیگر مانند کلم بروکسل ، کلم و گل کلم دارای فواید مشابهی هستند.
دانه های کدو تنبل
استفاده از دانه های کدو تنبل به جای کدو تنبل پخته شده و برشته شده در سالادها از دیابت جلوگیری می کند. زیرا به پایین آمدن سطح قند خون پس از مواد کمک می کند. منیزیم موجود در دانه های کدو تنبل به سلامت قلب و استخوان کمک می کند. توصیه می شود که دانه ها خام باشند (بدون نمک) و پوسته به دلیل فیبر زیاد آن کاملاً برشته شده است.
روغن زیتون
اگرچه این روغن ها باعث افزایش سطح قند خون نمی شوند ، اما بر سلامت قلبی عروقی تأثیر می گذارد. چربی های اشباع شده حیوانات بیشترین خطر را برای قلب شما ایجاد می کنند. روغن زیتون به لطف ترکیباتی به نام پلی فنولیک در بین روغن های گیاهی برجسته است و حتی ممکن است از قلب محافظت کند. روغن زیتون یکی از مهمترین بخش های رژیم غذایی مدیترانه است و می تواند به بدن کمک کند تا از انسولین بهتر استفاده کند. روغن زیتون همچنین می تواند فشار خون ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد.
قافیه
کفیر یک نوشیدنی آهنی تخمیر شده و پروبیوتیک است. نتایج یک مطالعه نشان می دهد که نوشیدن 1.5 فنجان کفیر به مدت 2 هفته باعث کاهش نتایج A2C در افراد مبتلا به دیابت می شود. کفیر همچنین به کاهش فشار خون ، یکی از عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند.
1
منبع: www.khabaronline.ir