تخریب دانشگاه ها توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و دهم و سیزده دولت در کمیسیون آموزش رعزا منصوری / پارلمان فقط روی حجاب دانشجویی کار می کند ، نه علم



گروه اندیشه: دکتر رضا منصوریدانشگاه فناوری شریف ، استاد بازنشسته دانشگاه فناوری شریف ، انتقادات زیادی از نحوه برخورد حاکمیت سیاسی با دانشگاه ها داشته است. در نقل از زیر که نتیجه مکالمه است فیزابادی نگار از اخبار انصاف وی با این استاد بازنشسته شده و از مهمترین اولویت در برخورد با دانشگاه برای 5 سال آینده سؤال می کند. مانسوری می گوید: “برای پنج سال آینده ، دولت های ایران باید از آزار و اذیت دانشگاه ها دست بکشند ؛” مداخلات تا به امروز فقط منجر به نابودی شده است و اولویت این است که نهادهای علمی زنده نگه دارند.

رضا منصوری معتقد است که دانشگاه های ایران به دلیل سوء رفتار و مداخلات مخرب حاکمیت در وضعیت بحرانی قرار دارند. او خواستار این مداخلات برای متوقف کردن و ایجاد فضایی برای استقلال و عزت نفس دانشگاه ها است تا آنها بتوانند نقش واقعی خود را در آموزش نیروی تخصصی و حل مشکلات جامعه ایفا کنند. وی همچنین به لزوم توجه به موضوع مهاجرت نخبه به عنوان یک چالش ملی اشاره می کند.

علم و دانشگاه ها را نابود کرده اند

استاد بازنشسته دانشگاه شریف گفت: “دولت ها باید جلوی علوم و دانشگاه را بگیرند و خیلی اذیت نشوند زیرا آنها به تازگی نابود شده اند.” علاوه بر دولت ، که شامل وزرا است که مستقیماً با آموزش و علوم ارتباط دارند ، کمیسیون آموزش پارلمان ، شورای انقلاب فرهنگی ، از جمله نهادهای فرمانداران در کشور است. “

معاون وزیر علوم پیشین در ادامه اظهار داشت: “آنچه در شورای انقلاب فرهنگی اتفاق می افتد و من بارها و بارها نوشتم ، نابودی دانشگاه هایی است که مفصل هستند.” وی گفت: “این شورا برای چهل سال گذشته هیچ آگاهی از دانشگاه ، علم و آموزش نداشته است و معمولاً در جهت گیری های ویژه فرهنگی درگیر بوده است.”

به گفته استاد دانشگاه ، “کمیسیون آموزش پارلمان در طول سالها به علوم و دانشگاه توجه نکرده است ، و تنها مواردی که او در مورد آن صحبت کرده است در مورد حجاب دانش آموزان بوده است. ما یک حکم یا بیانیه ای ندیده ایم که درک علم را نشان می دهد. این فقط برای پرداخت حقوق اعضای دانشکده مهم بوده است! معلم. “

مانسوری در نقد عملکرد گذشته افزود: “دولت های دهم و سیزدهم مستقیماً به نابودی علم و دانشگاه ها عمل کردند و آنها افراد با کیفیت را به دانشگاه ها تزریق کردند و سپس به کسانی که با کیفیت بالا رفتند رفتند.”

نخبگان ما به دلیل فشارها رفتند. نمی توان قیمت نخبگان را داشت

مانسوری در ادامه به میزان مهاجرت اساتید از دانشگاه شریف اشاره کرد و گفت: “فقط به آمار دانشگاه ها نگاه کنید. ما چهار عضو هیئت علمی در دانشگاه فناوری شریف داشتیم ، اما اکنون آنها به نه نفر رسیده اند ، که این نتیجه تخریب است. هر دانشکده ، نسل ها ، سخت کار کردند و برخی از آنها را نمی توان به آنها داد ، اما برخی نمی توانند به دلیل برخی از مؤسسات فشار و فشار بیایند.

اگر دولت ها باید آن را به دانشگاه ها اعلام کنند و هزینه آن را بپردازند. “اگر دولت اجازه دهد دانشگاه طی 5 سال آینده به راه خود حرکت کند ، دانشگاه ها آماده هستند تا خود را اصلاح کنند و کاری را برای تأمین نیازهای جامعه انجام دهند.”

وی در مورد مهمترین اولویت هایی که دانشگاه ها باید در نظر بگیرند گفت: “ابتدا آنها باید خود را تعریف کنند.” دو هزار دانشگاه و موسسه وجود دارد که تحصیل کرده اند. دانشگاه ها از دو دسته هستند. یکی دبیرستان ها است و دومی همان چیزی است که به عنوان عرف جهان شناخته می شود و می تواند با مسائل جامعه مقابله کند. “

دانشگاه ها در حل مشکلات جامعه

مانسوری در مورد نقش دانشگاه ها در حل مشکلات کشور و جامعه گفت: “آموزش باید آموزش کسانی باشد که می توانند مشکلات جامعه را حل کنند.” “ما دانشگاه هایی داریم که در مورد چیزها فکر کنیم.”

مانسوری ادامه داد: “آیا این فقط دانشجویان است که برای مدرک ارشد و دکترا آموزش دیده اند؟ برای اینکه بعداً بیکار باشید؟ به خودی خود ، و وزارت علوم این موضوع را درک نمی کند.

وی درباره موضوعاتی که آنها در اولویت دانشگاه ها قرار دادند گفت: “هر مسئله ای”. مهم نیست به عنوان مثال ، دانشگاه فناوری شریف دارای چهار عضو هیئت علمی است و نمی تواند کار چهار هزار نفر را انجام دهد. بنابراین آنها باید توانایی خود را اعلام کنند و بگویند چه موضوعاتی می توانند انجام دهند و چه چیزی لازم دارند. “اولویت زمانی است که ما با یک روال سالم روبرو هستیم ، اما اکنون روال مدیریت بیمار و دانشگاهی است و اولویت فقط زنده نگه داشتن است.”

مانسوری در مورد مهاجرت نخبگان گفت: “این یک مسئله ملی است و دانشگاه توانایی حل آن را ندارد زیرا این موضوع حاکمیت است.”

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7776

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *