تخم کبوتر معجزه گر؛ افسانه یا واقعیت؟



اختلالات گفتار یکی از شایع ترین مشکلات در بین کودکان است که هنوز کشف نشده است. متخصصان گفتاردرمانی تاکید می کنند که والدین در صورت مشاهده مورد مشکوک در گفتار کودک خود او را در زمان طلایی نزد گفتاردرمانگر ببرند تا مشکل کودک در سنین پایین حل شود. در غیر این صورت ممکن است این اختلال در بزرگسالی 100 درصد برطرف نشود.

همشهری آنلاین در این نقل از نوشت: 1 تا 5 درصد کودکان دارای انواع اختلالات گفتاری مانند لکنت زبان، تاخیر در تکلم، اختلالات تلفظ، اختلالات بیان صدا و اختلال درک گفتار هستند. در ایران، به گفته متخصصان گفتاردرمانگر، آمار بالاست و یکی از دلایل آن مربوط به همه گیری کرونا است که منجر به خانه کودک و دیجیتالیسم شد. موضوعی که گفتار و یادگیری بسیاری از کودکان را مختل کرد.

اطلاعات دقیقی در مورد آمار لکنت وجود ندارد. نه در ایران و نه در جهان، اما گفته می شود 5 درصد از جمعیت جهان به این اختلال مبتلا هستند. در این اختلال که معمولاً از سن 2 تا 5 سالگی شروع می شود، کودک نمی تواند به آرامی صحبت کند. کودک مبتلا یک هجا یا حرف را در بخشی از کلمه تکرار می کند و نمی تواند مانند سایر کودکان بدون تاخیر و مکث کلماتی را بیان کند. به گفته کارشناسان، اگر لکنت در سنین طلایی زیر 5 سال درمان نشود، ممکن است در بزرگسالی دیگر بهبود نیابد. حدود 5 درصد از کودکان لکنت زبان تا بزرگسالی به این اختلال مبتلا هستند.

برخی از والدین در ایران اختلالات گفتاری از جمله لکنت زبان را با متخصصان طب سنتی مطرح کرده و با تخم مرغ و داروهای گیاهی سعی در درمان آن دارند. اما گفتار درمانگران این روش را کاملا رد می کنند و علمی نمی دانند. مرتضی پودینه، کارشناس گفتار درمانی می گوید: خوردن تخم کاکات و تخم بلدرچین و سایر پرندگان به کودک مبتلا به اختلال گفتار توجیه علمی ندارد و یکی از باورهای غلط رایج است.

پودینه می گوید: از هر 5 مراجعه کننده دو نفر دارم که دو نفر یا دیجیتالبر هستند یا اوتیسم دارند یا تاخیر در گفتار دارند. در همه موارد اطرافیان به والدین خود گفته اند که تخم چنین پرنده ای را به کودک بدهند.

در حالی که گفتار درمانگران این روش طب سنتی را مردود، غیرعلمی و ناکارآمد می دانند، کارشناسان طب ایرانی نظر دیگری دارند. دکتر آزاده زارعی، پزشک عمومی و متخصص ایرانی در این زمینه به همشهری آنلاین می گوید: ما کتاب های طب ایرانی داریم که خوردن تخم کبوتر و گنجشک و … روی زبان کودک تاثیر می گذارد اما وقتی این دستور و نسخه تجویز می شود. متفاوت است.

طب ایرانی: این نسخه طب ایرانی بستگی به وضعیت فعلی کودک، لکنت زبان و مراجعه به پزشک متخصص ایرانی دارد و این می تواند تاثیر دارو را مشخص کند. کارشناس می گوید

دکتر زارعی تاکید می کند که تاثیر برخی از تخم های پرندگان بر لکنت زبان یا سایر اختلالات گفتاری کودک در کتب طب ایرانی موجود است و ما آن را رد نمی کنیم.

این متخصص طب ایرانی می گوید: علاوه بر تخم پرندگان، تعدادی گیاهان دارویی نیز در این زمینه استفاده می شود. یکی از معروف ترین داروهای گیاهی برای درمان لکنت، «ترکی» است که نام دیگر «واج» است. این گیاه به عنوان دارو در بهداشت دارویی موجود است و به عنوان گیاه مورد استفاده قرار می گیرد.

دکتر زارعی در ادامه به موضوع مهم دیگری اشاره می کند و می گوید: علاوه بر زمان ارجاع کودک به درمان لکنت و سایر اختلالات زبانی، تشخیص این موضوع که پزشک معطر (پرنده) نیست، مهم است. تخم مرغ و پرندگان را دریافت کنید یا نه. گاهی اوقات باید مدتی طول بکشد، یا تکنیک هایی روی کودک برای حل مشکل اختلال گفتار انجام شود.

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7213

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *