تشخیص حق از باطل از دیدگاه امام رضا



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد رحمانی، استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: فرهنگ زنجیره ای از اعتقادات، آداب و رسوم و تربیت، آموزه های اساسی در عرصه های اعتقادی، اخلاقی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است.

به نقل از ایکنا ؛ وی با اشاره به بصیرت اخلاقی، اظهار کرد: زمانی که انسان توانایی لازم را در تشخیص حق از باطل و حق از باطل در عرصه های مختلف داشته باشد، به این معناست که دارای بصیرت اخلاقی است. وقتی از اصول صحبت می کنیم، منظور دو نوع اصل است. راه حل های اساسی و راهبردی و البته دسته سوم شامل روش ها و زمینه های تربیت انسان می شود.

وی با اشاره به مبانی اساسی در سیره رضوی تصریح کرد: اصل اول، تشخیص حق از باطل است; بر اساس روایات فراوانی که به ما رسیده است، بر افزایش دانش در تشخیص حق و باطل و تشخیص آن دو تأکید فراوان دارند. امام رضا (علیه السلام) فرمودند: «اگر پیرو دین ما هستید، دین ما دین تقوا و پرهیزگاری، تقوا، راستگویی، صداقت، درستکاری، اجتهاد و تلاش، رد امانت، سجده های طولانی، نماز شب، پرهیز است. از زنا، با صبر». مولد و فعال بودن، مهربان بودن، همسایه بودن و سخن گفتن، سخاوتمند بودن و بخشش بودن، آزار نرساندن به دیگران، خیرخواهی و مهربانی با دیگران است.

ارشاد با بیان اینکه یکی دیگر از اصول بصیرت اخلاقی از دیدگاه امام رضا(ع) ایمان راسخ و محکم است نه فصلی و فصلی که در آن بهانه ای برای عدم ادای دین در فصول سرد و گرم سال یا عذر دیگری بیاوریم. در مواقع شادی و غم کرد: ایمان متکی باید در دل ما به ایمانی استوار و راسخ تبدیل شود، تا جایی که هر کجا هستیم، حتی در دل کفر، به این ایمان پایبند باشیم. اصل دیگر، شناخت ارزش های بنیادی است. همچنین پافشاری بر عمل صالح و خودسازی از دیگر اصول است.

استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان اینکه خودسازی دارای مراحلی مانند خودیابی، حفظ نفس و خودسازگاری به کمال اخلاقی است، اظهار داشت: همه این موارد در بیانات امام رضا(ع) منعکس شده است. ع) تحت عنوان جهاد النفس و از اصول اساسی بصیرت اخلاقی است. از منظر امام رضا (ع) است.

رحمانی با تاکید بر عملیاتی شدن این اصول و لزوم شناخت آنها، افزود: یکی از اصول راهبردی، تلاش مستمر و اجتهاد با توفیق الهی است. امام رضا (علیه السلام) می فرماید: هر که از خدا توفیق بخواهد ولی در این راه اجتهاد نکند (یعنی تمام تلاش و توانایی انسان) خود را مسخره کرده است; موفقیت یعنی عواملی که برای رسیدن به نتیجه مطلوب با یکدیگر سازگار هستند و هیچکس جز خدا نمی تواند همه این عوامل را ایجاد کند پس فقط باید از خدا بخواهیم.

استاد حوزه در پایان تصریح کرد: یکی دیگر از اصول راهبردی مبانی بصیرت اخلاقی، توبه و توبه است; انسان در معرض تغییرات و تحولات است و به نوعی در فراز و نشیب قرار دارد، پس باید همواره بصیرت اخلاقی و توبه و توبه به درگاه الهی داشته باشد تا از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب برسد. تفکر فعال یکی دیگر از اصول استراتژیک در کسب بینش اخلاقی است. تفکر فعال یعنی استفاده از استعداد و ظرفیت ها و ذخیره دانش الهی.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7217

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *