تندروها با پذیرش حجاب چه چیزهایی را پنهان می کنند؟ / خطر «نقش ایوان» و «گروه تنبان»



گروه فکربه نقل از خبرگزاری اخبار آنلاینمحمد فضلی، جامعه شناس در یادداشت زیر که در کانال خود منتشر شده، این سوال را مطرح می کند که چرا نمایندگان تندرو مجلس با این همه بحرانی که کشور با آن دست و پنجه نرم می کند، در عوض قانون حجاب و عفاف را تصویب کردند؟ انجام می دهد در یادداشت زیر، او مبنای نظری چنین برخوردی را پیشنهاد می کند که در ادامه خواهید دید:

***

داستان را از این سوال شروع می کنم: «وقتی کشور ده ها موضوع مهم مثل تورم، تحریم، عدم تعادل انرژی، مسئله بانک ها، بحران محیط زیست و… دارد، چرا مجلس قانون حجاب و عفاف را تصویب می کند و به دنبال اجرای آن است. ؟”

برای پاسخ به این سوال باید به یک موضوع نظری در مطالعات سیاست و قدرت اشاره کنم. استیون لوکس در کتاب «قدرت: رویکردی رادیکال» (ترجمه مرحوم عماد افروغ) از اشکال قدرت صحبت می کند و شکل دوم قدرت را تعیین کننده دستور کار معرفی می کند. توضیح ساده این است.

فرض کنید در دنیای واقعی و برای تصمیم گیری گزینه های الف، ب، ج و د وجود دارد و در صورت عدم اعمال نیرو، این چهار گزینه برای بررسی و تصمیم گیری روی میز قرار می گیرند. اما قدرت به نوعی این گزینه را حذف کرد که اصلا دوست ندارد درباره آن بحث و تصمیم گیری شود و اجازه نمی دهد روی میز تصمیم گیری باشد.

در این مثال او اصلاً از قدرت گزینه «د» خوشش نمی آید و به نوعی آن را حذف می کند و اجازه می دهد سه گزینه الف، ب و ج روی میز باشد. تصمیم گیرندگان و ذینفعان این سه گزینه را به شدت مورد بحث قرار می دهند و در نهایت تصمیم می گیرند. به نظر می رسد اینجا قدرتی وجود ندارد و همه آزادانه بین سه گزینه A، B و C تصمیم می گیرند، اما در واقع قدرت با حذف «D» از جدول تصمیم گیری، کار خود را انجام داده است.

اما این چه ربطی به دنیای مسائل امروز ایران و قانون حجاب و عفاف دارد؟ در دنیای واقعی و در جعبه مصائب و مصائب ملت ایران مسائلی مانند قطعی برق، عدم تعادل انرژی، عقب ماندگی تکنولوژی نسبت به دنیا و حتی برخی کشورهای همسایه، تورم، فقر 30 درصد جامعه، توسعه یافتگی. آسیب های اجتماعی، فرونشست زمین، بحران آب، حذف حضور پررنگی در زنجیره های ارزش جهانی و… دارند.

علی القاعده و در عالم عقل; در دنیایی که میهن پرستی اصل است. در دنیایی که حکمت، خط مشی عمومی را هدایت می کند و کاهش درد و رنج توده ها دستور کار اصلی سیاست است، آنچه روی میز سیاست گذاشته می شود همان مسائلی است که باعث درد و رنج می شود و گزینه های تصمیم گیری در مورد همان موضوعات. که اشاره کردم؛ اینها مسائلی است که باعث درد و رنج، زوال زیست پذیری زمین و تضعیف اقتدار و امنیت ملی می شود.

اما گروه های امروزی در عرصه سیاسی ایران به جای گزینه های صحیحی که باید روی میز خط مشی و تصمیم گیری قرار گیرند، مدام ذهن و سفره حاکم و سیاست گذار را پر از حواس پرتی مانند قانون حجاب و عفاف می کنند.

کارکرد قانون عفاف و حجاب و امثال آن پرکردن سفره سیاسی از گزینه های نادرست و منحرف کردن مسیر سیاست عمومی است. طراحان و تصویب کنندگان و اصرار بر اجرای چنین قوانینی، ذهن و انرژی سیاست گذاران اصلاح طلب، مردم خسته از تورم و بیماری های مزمن اقتصاد، عقل و قدرت سیاسی و هر آنچه را که برای بهبود حوزه سیاست گذاری عمومی مفید بود، منحرف کردند. . آنها انجام می دهند

در حالی که همه شاخص ها وضعیت کشور را از انرژی گرفته تا عدم تعادل بانک و بودجه نشان می دهد. به مسائل آب و خاک؛ بحران در منطقه و تهدیدات آن برای امنیت؛ به فساد گسترده؛ باید برنامه های مهم و حیاتی روی میز سیاست و حاکمیت باشد و ذهن سیاست گذار و مردم درگیر مسائل مهم تری باشد، قانون حجاب و عفاف، فیلترینگ و مسائلی از این دست، همه منابع کشور و انرژی به مقوله‌هایی هدایت می‌شوند که عملکرد آن‌ها را از پرداختن به مسائل اساسی باز می‌دارد.

این برنامه‌های انحرافی مانند قانون حجاب و عفاف، فیلترینگ و قانونی یا غیرقانونی بودن فعالیت‌های محمدجواد ظریف؛ خواجه ها را از برخورد با «تکیه خانه» که در حال ویران شدن است، باز می دارند و گاهی به «نقش ایوان» و غالباً «بند تنبان» مشغول می شوند. خطر برنامه های نقش ایوان و تنبان باند برای ملت و دولت و دربار را جدی بگیرید.

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7256

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *