نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغاندر چاپ دوم کتاب «زنان در تورات و قرآن» نوشته محمدحسین معزی، با مقایسه تطبیقی زنان در متون مقدس (عهد عتیق و قرآن) به ویژه در داستان مواجه هستیم. خلقت، اخراج از بهشت، داستان انبیاء (ابراهیم، یوسف و موسی علیهم السلام). تفاوت های ظریف جالبی از تفاوت در خواندن و نگاه را برمی شمارد.
همچنین مقایسه تطبیقی احکام (نکاح، عفاف، زنا و حجاب) و حقوق (ارث و طلاق) در شریعت موسوی و شریعت محمدی. همچنین اطلاعات مختصر و مفیدی در مورد عهدین (قدیم و جدید) و تلمود (قانون شفاهی) و روش اجتهاد علمای یهود به دست می دهد.
مقایسه این دو دین ابراهیمی که دارای شریعت هستند، اساس این کتاب فشرده (مفید و مختصر) است.
برخلاف مدل رایج، نویسنده با احترام نسبت به عهد عتیق و دیگر متون مبانی شرعی یهودیت صحبت می کند. اما با تقدیم ادب محقق تصریح می کند: ذکر این موضوعات دلیل بر صحت این باورها نیست، اساساً این تحقیق به قصد قضاوت نیست و ما موضوعاتی مانند تحریف، نقد تاریخی را نمی آوریم. و نقد متون مقدس در این مقاله».
نویسنده در پایان کتاب 32 سؤال را مطرح کرده و عملاً سایر پژوهشگران را به یافتن پاسخ مناسب و به روز برای آنها دعوت می کند، زیرا به برخی از آنها تاکنون پاسخ داده نشده است و پاسخ برخی از آنها پاسخ داده نشده است. منتشر شده در جامعه؛ پرسش هایی که ممکن است به مرور زمان به شبهه هایی جدی در مورد مسئله زنان تبدیل شود. از جمله:
– آیا تفاوت زن و مرد می تواند منشأ تبعیض باشد؟
– تعریف زنانگی بر چه اساسی است؟ دین یا فیزیولوژی یا عرف؟ با تغییر اجتماعی تعریف زنانگی، موضوع تغییر و در نتیجه احکام بازسازی می شود؟
– آیا ظلمی که در تاریخ جوامع دینی بر زنان شده است، زاییده متون مقدس است؟
– آیا تصویری که ادیان ابراهیمی از بهشت ارائه می کنند شامل تحقیر و توهین به زن به عنوان جنس دوم و تابع نیست؟
کتاب «زن در تورات و انجیل» در 154 صفحه و قطع برای اولین بار در سال 1401 به چاپ رسیده و به چاپ دوم رسیده است. علاقه مندان می توانند این کتاب را از طریق سایت میخانه زهال به نشانی «zohalpub.com/book» تهیه کنند.
منبع: www.khabaronline.ir