توسعه استانی و توصیه دستیار استراتژیک



اگر نگاهی به تاریخچه کشورهای صادرکننده نفت بیندازیم ، به نظر می رسد سرمایه به نام نفت ، مسیر سیاسی و خوشبختی عمومی برای آنها با سرنوشت مختلف. بعضی اوقات ظرفیت سیاست گذاران و تصمیم گیرندگان را کاهش داده و گاهی اوقات منجر به تقویت و ثبات آن کشورها شده است. به عبارت دیگر ، گاهی اوقات فرصتی و گاهی تهدید وجود دارد. علل چگونگی تبدیل شدن این منبع به فرصت یا تهدید ده ها بازیگر دیگر مؤثر بوده است ، اما همه این عوامل یکی از رویکردهای غالب محسوب می شوند.

هر بار که به استان سفر می کنم ، منابع و فرصت های بسیاری را که بیشتر ساکت هستند یا به گوشه ای رانده می شوند ، مرور می کنم. از فرصت گرفته تا منابع طبیعی به منابع انسانی ، اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی. فرصت هایی که مطمئناً ده ها مدیر و صدها نگرانی در مورد آن گفته اند یا نوشته اند ، اما در بیشتر موارد “دولت اجاره” واقعی شده است ، و گاهی اوقات تئوری “منبع لعنت” به استخوان نفوذ کرده است. هم تئوری منابع و هم دولت به دنبال اجاره بر عملکرد دولتها در حفظ نظم و پایداری سیستم سیاسی آنها تأکید دارد.

در دولت اجاره ، تأکید بر حمایت و نفرین منابع ، تأکید بر ایجاد فرصت های شغلی و درآمد پایدار بر اساس اجاره است. نکته این است که این دو الگوی توسعه دهنده فقط قدرت فعالیت را در وفور منابع دارند و در زمان کاهش منابع ، آنها سیاست گذاران را ارائه نمی دهند. امروزه ، ده ها سال از هشدار متخصصان و هواداران گذشته ، هیچ کس نمی تواند از فقدان سرمایه ، خاک ، جنگل ، بیابان ، نیروی انسانی ، صنایع فرهنگی و گردشگری ، توانایی های بومی و محلی صحبت کند ، به عبارت دیگر ، ایران در وضعیت کاهش منابع بی شماری قرار دارد و هیچ ویترین وجود ندارد.

ساختار تصمیم گیری در مورد تصمیم ایران ، به ویژه در سطح استانی ، برای بازیابی این منابع متعدد ، باید بتواند جامعه را به عنوان هواداران و ناظران سیاست های ملی در همه عناصر جایگزین کند و فرصت های برابر و منصفانه ، بهره وری مداوم و پاداش بهترین عملکرد را ایجاد کند. تا به امروز ، جایی که مدیران ، گرچه با قدرت کمی ، به این مدل رسیده اند ، نتیجه امید به پیشروی ، تقویت شبکه های بومی و ورود به نیروهای جدید ، و در نتیجه نتیجه مشکلات خرد و میانه محلی و گاه ملی است.

* ماتین رمضان ، محقق در زمینه سیاست های اجتماعی و معاون اجتماعی و استانی معاون رئیس جمهور استراتژیک

منبع: جمران

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7213

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *