توسعه ایران در مقایسه با توسعه امارات و ترکیه



خانواده مدیچی یک خانواده ایتالیایی بودند که از سال 1434 تا 1737 به جز دو دوره کوتاه مدت بر فلورانس حکومت کردند. خانواده مدیچی ابتدا با موفقیت در تجارت و بانکداری ثروتمند شدند و سپس قدرت سیاسی فلورانس را به دست گرفتند. حمایت این خانواده از هنرمندان و کارهای بشردوستانه، فلورانس را به مهد رنسانس تبدیل کرد و از نظر رونق فرهنگی می توان آن را رقیب یونان باستان دانست. آخرین فرمانروای مدیچی، جیان گاستون، بدون وارث مرد در سال 1737 درگذشت و این سلسله پس از تقریباً سه قرن پایان یافت. مدیچی رسید

گروهی از محققان با استفاده از روابط ریاضی و نظریه شبکه به بررسی راز قدرت خانواده مدیچی پرداخته اند. آنها شبکه اتصال خانواده بین خانواده های مهم فلورانس ترسیم و بررسی شده است. تجزیه و تحلیل فقط بر اساس تعداد ارتباطاتی که هر یک از این خانواده ها دارند بینش خاصی ارائه نمی دهد. خانواده مدیچی بیشترین تعداد ارتباط را دارند، اما تفاوت آنها با خانواده هایی مانند گوادانی قابل توجه نیست. اما در عوض، با بررسی معیار «مرکزیت بین»، خانواده مدیچی با امتیاز 0.522 بالاترین امتیاز را کسب می کند که بسیار بالاتر از امتیاز خانواده گوادانی 0.255 است. مرکزیت بین نسبت تعداد دفعاتی را که یک راس در شبکه ارتباطی در کوتاهترین مسیر بین همه جفت رئوس قرار دارد را می شمارد.. خانواده مدیچی در یک موقعیت میانجی بین جناح های مختلف قرار داشتند و این ممکن است قدرت سیاسی آنها را در طول زمان تثبیت کند. در واقع، خانواده مدیچی اغلب یک واسطه ضروری برای خانواده‌هایی از جناح‌های مختلف بود که مایل به برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات بودند. به عبارت دیگر، مدیچی حداقل 52 درصد از اطلاعات منتشر شده در این شبکه خانوادگی را دریافت کرده است سرعتش معلوم بود .

تجزیه و تحلیل استراتژیک و تجویز

یکی از دلایل قدرت ماندگار خانواده مدیچی، توانایی آنها در ایجاد و حفظ شبکه های ارتباطی گسترده با سایر مراکز قدرت بود. اگر این اصل را به دنیای معاصر تعمیم دهیم، اهمیت ارتباطات بین المللی بین کشورها و تعامل با سایر کشورهای جهان آشکار خواهد شد. یکی از شاخص های معتبر برای سنجش این موضوع، شاخص جهانی شدن الفکه درجه جهانی شدن کشورها را بر اساس سه بعد اقتصادی (شاخص‌های فرعی مهم: تجارت کالا و خدمات و سرمایه‌گذاری خارجی)، اجتماعی (شاخص‌های فرعی مهم: گردشگران و دانشجویان بین‌المللی، مهاجرت، پهنای باند اینترنت، تجارت کالاهای فرهنگی) اندازه‌گیری می‌کند. و تعداد شعب مک‌دونالدز و ایکیا) و سیاسی (شاخص‌های فرعی مهم: تعداد سفارت‌خانه‌ها و معاهدات بین‌المللی) ارزیابی می کند.

سوئیس در سال 2021 رتبه اول این شاخص را دارد. ایران در سال 2021 از نظر شاخص جهانی شدن در بین 196 کشور در رتبه 115 قرار گرفت. برای مقایسه، امارات متحده عربی در رتبه 38، قطر با رتبه 48، ترکیه با رتبه 54 و عربستان سعودی در رتبه 70 قرار دارند. این شاخص را دارند.

بین المللی شدن یکی از ضروریات توسعه کشورهاست. گام برداشتن در جهت بهبود شاخص های مورد توافق می تواند در اولویت های توسعه هر کشوری قرار گیرد و شاید معنای واقعی عمق استراتژیک همین باشد. هیوندای، سامسونگ، درام های کره ای، کی پاپ و جایزه نوبل ادبیات 2024 برای یک نویسنده کره جنوبی در ذهن شماست.

منبع: کانال نویسنده

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7225

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *