
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانآیت الله جوادی آملی در این پیام تصویری گفت: از ذات الهی می خواهیم که هر که در راه معرفت الهی قلم و قدم بردارد و اطاعت کند مورد برکت خداوند قرار گیرد و جامعه با تألیفات و نوشته ها بهتر از گذشته باشد. بیانات علما و اندیشمندان خودت را پیدا کن و متمدن زندگی کن.
وی بیان کرد: علم یک سری تعاریف و اصول اساسی دارد که از جمله این اصول و نکات اساسی، معنای علم و سلسله علم از یک سو، مهد علم در حوزه و دانشگاه از سوی دیگر، سیره است. از طلاب طرف سوم و بهره برداران ثانویه حوزه و دانشگاه. از جهت چهارم و غیره روشن خواهد شد.
این مرجع تقلید سپس به سخنی از امیرالمومنین علیه السلام در مورد معنای حقیقت علم اشاره کرد و اظهار داشت: امیر بیان و بنان علی بن ابیطالب علیه السلام فرمودند: «کل وعاً مضیق است». به وسیله آنچه از آن ساخته شده است، جز واع علم، پس به آن گسترش می یابد». ; علم با ظروف دیگر فرق می کند، هر ظرفی که وارد ظرفی می شود به اندازه آن ظرف می گیرد، جای دیگر را تنگ می کند. اما علم یک ویژگی دارد که وقتی وارد دل می شود، نه تنها ظرف است، ظرفی نیست که ظرف را کم کند، بلکه ظرفیت ظرف را زیاد می کند.
این مفسران قرآن با بیان اینکه حقیقت علم توسعه است نه تنگ نظری، تصریح کردند: چنان که در حقیقت علم این معنا به دست می آید که علم نور و ظرفی است که وصف صدر را حمل می کند. و نه تنها فضا را محدود نمی کند، بلکه به دیگران نیز محدود می کند. صحنه دل را هم جا می دهد و بازتر می کند; وقتي کسي به معناي واقعي عالم شد، عالم هرگز براي ديگران جا باز نمي کند، بلکه عالم آن فضا و مکان، آن زمان و سرزمين، آن تاريخ و جغرافيا را در هر شهر و کشوري که باشد توسعه مي دهد. حقیقت علم توسعه است، نه تنگ نظری. وقتی عالم به نوری برکت یافت، ویژگی آن نور، وسعت اندیشی، وسعت اندیشی و تسلیم شدن در برابر دیگران است. این ویژگی علم است.
فرمود: اگر علم در این امور ذکر شد، اگر علم آمد، فضا را تنگ نمی کند، بلکه آن را وسعت می دهد، یعنی دانشمند، اهل توافق، اهل توسعه، اهل هماهنگی است. یک فرد هماهنگ هیچ دنیایی برای دیگری جا باز نمی کند. هیچ جهانی زمینه اختلاف را فراهم نمی کند. هیچ عالمی به انحراف از توحید و مانند آن تشویق نمی کند.
این مرجع تقلید بیان کرد: خداوندی که علم را آفرید می فرماید بهترین علم معرفت خدا و توحید و علم الهی و علم الهی است. خدا را فراموش کرد، خداوند متعال می فرماید، عذاب تلخ او این است که خود را فراموش کند.
این مفسر قرآن با بیان اینکه اگر کسی خود را فراموش کند، هرگز به فکر خود نیست، آینده نگر نیست، به دنبال خوشبختی خود نیست، نمی تواند درست زندگی کند، صلاح خود و خود را نمی شناسد، تصریح کرد: جامعه وی آرامش و آرامش جامعه را نمی شناسد، تاکید کرد: نتیجه تلخ آن یا جنگ جهانی اول است یا جنگ جهانی دوم یا تلخ ترین اتفاقات تلخ غزه که این صهیونیست جنایتکار نه آسمان می شناسد و نه جنگ جهانی دوم. خالق آسمان او نه زمین را می شناسد و نه خالق زمین، بلکه فقط خود را می شناسد، در حالی که در حقیقت خود را گم کرده است.
منبع: www.khabaronline.ir