گروه فکری: مقاله زیر ، از رضیه خویینمعرفی و انتقاد از کتاب “1 جهان: خاطرات یک عرب یهودی” توسط AVI SHIMILA در روزنامه ایران منتشر شده این کتاب روایتی صمیمانه از زندگی نویسنده ، یک یهودی عراقی است که مجبور شد در پنج سالگی از عراق (بهشت گمشده خود) به سرزمین های اشغالی مهاجرت کند. در این کار ، شیل پیچیدگی های هویت اعراب یهودی ، میراث فرهنگی آنها و نقش صهیونیست های زیرزمینی در آزار و اذیت یهودیان عراقی را برای مجبور کردن آنها به مهاجرت بررسی می کند. وی به شدت مورد انتقاد سیاست های اسرائیل قرار می گیرد ، به ویژه تلاش های برای تحکیم هژمونی اشکنازی و محروم کردن فلسطینی ها از حقوق برابر. این کتاب روایت سه جهان (عراق ، اسرائیل و انگلیس) را با هم مخلوط می کند و دیدگاه جدیدی از این جوامع و موضوعات سیاسی در خاورمیانه ارائه می دهد. در این مقاله آمده است:
****
“1 جهان: خاطرات یک یهودی عرب/ سه جهان: خاطرات یک یهودی عرب” توسط Avi Schlam ؛ راوی یک خاطره حساس از یک نقطه تاریخی است که در آن بلوغ نویسنده در دنیای گمشده اعراب یهودی تجلی یافته است. کتابی که جایزه قلم هلسل-تیلمن را دریافت کرد. این داستان به 6 ژوئیه برمی گردد ، هنگامی که آوی شویل ، نویسنده کتاب ، تنها پنج ساله بود و خانواده وی مجبور شدند از عراق به سرزمین های اشغالی مهاجرت کنند. آنها به دلیل خرابکاری صهیونیست های زیرزمینی در عراق ، که به طور جامع در کتاب شرح داده شده بود ، مجبور به فرار از عراق شدند. کشوری که متعلق به آن بود و نویسنده آن را به عنوان بهشت گمشده خود توصیف می کند. این کار توسط هورموز Homayounpour ترجمه شده است و توسط انتشارات Farzan Rooz به بازار عرضه شده است.
موضوع اصلی کتاب “جهان” بررسی پیچیدگی های هویت ، میراث فرهنگی و روایت های تاریخی مربوط به اعراب یهودی است. نویسنده با بازگو کردن خاطرات خانوادگی خود ، صادقانه تاریخ این جوامع را به تصویر می کشد و بر داستانهای شخصی تمرکز می کند تا بینش دقیقی از پویایی گسترده اجتماعی و سیاسی در خاورمیانه به خواننده ارائه دهد. به طور کلی ، مفسران این کتاب را یک پنجره جدید و خیره کننده از سیاست های امروز در نظر گرفته اند که غنای فرهنگی و تجربه اعراب یهودی را احیا می کند.
از دیدگاه Homayounpour ، مترجم آن داستان یک مرد کلاس جهان را به تصویر می کشد که از طریق سه جهان تجربه زیادی را کسب می کند و تجربه زیادی به ما می دهد. آوی شویل تا پنج سالگی به همراه خانواده خود در بغداد زندگی می کرد. در باغبانی شهوت های بسیاری از خدمات ، از باغبان و سرآشپز گرفته تا پرستار ، هر یک قومیت ها و مذاهب مختلفی مانند مسلمانان ، یهودیان و ارمنی ها را داشتند. آنها به او و دو خواهر او خدمت کردند. در کتاب خود ، شالیم روایت کرد که پدرش یکی از بازرگانان ثروتمند و محترم بغداد است و دوستی طولانی مدت داشت و با مقامات ارشد دولت سفر می کرد.
آنها در زمانی که یهودیان ، مانند سایر اقلیت های مذهبی در عراق ، از حقوق برابر برخوردار بودند ، در سعادت کامل زندگی می کردند. اما آن روز خوب “بهشت” برای یهودیان پایدار نخواهد بود. از آنجا که پس از تأسیس دولت اسرائیل در سال 6 ، سیاست های مقامات صهیونیستی برای جذب یهودیان کشورهای عرب و آفریقایی با یهودیان اروپایی طراحی شده است. سیاستی با هدف افزایش جمعیت یهودیان علیه ساکنان و صاحبان فلسطین برای تبدیل جمعیت اقلیت یهود به اکثریت غالب.
بخش مفصلی از کتاب به این موضوع اختصاص داده شده است تا نشان دهد که این سیاست ها تلاشی برای تحکیم هژمونی “اشکنازی” بوده است. سیاستی که دموکراسی را فقط برای یهودیان به ارمغان می آورد ، و فلسطینی هایی که بخش بزرگی از جمعیت سرزمین های اشغالی را تشکیل می دادند ، از حقوق برابر محروم شدند. نویسنده بخشی از داستان را از مادر و مادربزرگ خود پس از مهاجرت به اسرائیل به همراه خانواده خود در سال 6 به نقل از اسرائیل نقل می کند. نویسنده جهان سوم اما در لندن. جایی که وی سالها در تحصیلات دانشگاهی و دبیرستان درگیر بوده و از کشورهای اروپایی بازدید می کند ، معنای واقعی دموکراسی را می فهمد. از این منظر ، اگرچه او وطن خود را دوست دارد ، اما به شدت از سیاست های فعلی اسرائیل انتقاد می کند.
Homayounpour ، مترجم کتاب ، مطالب فوق را ذکر کرده است ، که جلسه ای با نوشته ها و نوشته های اسلیم در صفحات اول کتاب است. در کتابهای دیگر خود ، نویسنده صریحاً از رژیم صهیونیستی در روزنامه های انگلیس ، از جمله گاردین انتقاد کرده است. به طور کلی ، اسلالام عاشق دنیاهای اول و سوم خود ، عراق و انگلیس است ، اما از جهان دوم بسیار ناامید شده و در سرزمین های اشغالی زندگی می کند. این یک کتاب توصیفی اول برای شکل گیری دولت های عراقی و سوریه و سیاست های استعماری انگلیس و فرانسوی در زمان سرپرستی آنها است. مترجم می نویسد: “در پایان کتاب ، مقاله ای با عنوان” این ششمین و کشنده ترین حمله اسرائیلی به نوار غزه “برای درک بهتر دیدگاه ها و اصول منطقی شولاوم” اضافه کردم. “مقاله ای که مواضع ضد صلیبونیستی اسرائیل را نشان می دهد و اثبات می کند که ادعاهای نتانیاهو و کابینه افراطی آن بی اساس است و حمله غیر انسانی اسرائیلی اخیر است.”
ماکس هاستینگز در یکشنبه تایمز نوشت: “امروز ، جامعه یهودیان مستقر در عراق ، یک بار بیش از 6000 نفر ، و تاریخ آنها به پنج سال پیش باز می گردد ، تقریباً ناپدید شد.” هاستینگز این حادثه را به درگیری های دائمی بین تمدنهای عرب و یهودی و مأموریت قهرمانانه صهیونیستی برای نجات یهودیان شرقی از کشورهای عقب مانده و آزار و اذیت آنها نسبت داده است ، اما آویی آلی کاملاً ادعاهای هاستینگز و در کتاب خود را نقض می کند. از آنجا که والدینش در بغداد دوستان زیادی مسلمان داشتند و هیچ علاقه ای به صهیونیسم و مهاجرت به سرزمین های اشغالی نداشتند.
شویل همچنین گروه های زیرزمینی صهیونیستی را یکی از عاملان اصلی یهودیت در عراق و (بمب گذاری های سال 1-5 علیه یهودیان مستقر در عراق) می داند. همان افرادی که هیزم بیشتری را روی شعله های بین اعراب و یهودیان ریختند. با این حال ، هنگامی که یهودیان عراقی به اسرائیل گریختند ، آنها با آینده ای ناشناخته روبرو شدند و تاریخ روایتی تحریف شده را برای خدمت به صهیونیست ها بازنویسی کرد. مطمئناً ، دفتر خاطرات شولیم جانی دوباره به دنیای تقریبا فراموش شده می دهد. کتاب “جهان” با درهم آمیختن خاطرات شخصی و مسائل سیاسی ، دیدگاه جدیدی از اعراب یهودی ارائه می دهد. یهودیانی که به علی رغم تمایل باطنی خود به سرزمین های اشغالی مهاجرت کرده اند ، هنوز در صهیونیسم و ناسیونالیسم درگیر هستند.
نگاه مفسران به هفتگی “2 جهان”
این هفته تماشاگر نوشت: “در قلب این کتاب جذاب و بسیار بحث برانگیز ، تحقیقات Scholaim در مورد بمب گذاری های بغداد علیه اهداف یهودی در سالهای 1 و 2 است.” این کتاب با یک قلم زیبا نوشته شده است و از لحاظ هنری خاطرات شخصی را با جنبه های سیاسی ترکیب می کند. خاطرات خانوادگی وی ، هم در اوج جلال و چه با درد و رنج دردناک ، به وضوح بازسازی شده است. “Scholaim صدای قدرتمند و انسانی است که به ما یادآوری می کند که فلسطینی ها تنها قربانیان تأسیس اسرائیل در سال 6 نبودند.”
دیوید ابوال آوافیه ، نویسنده کتاب Ghost Wrestling و استاد تاریخ مدیترانه در دانشگاه کمبریج در The Financial Times ، این کتاب را تفسیر کرد: “روایتی جذاب که جهان را از دست رفته جهان در عراق به روشی درخشان آورده است.” یوجین روگان ، نویسنده کتاب “اعراب” ، همچنین آن را یک داستان جذاب زندگی توصیف کرد که خواننده را به سه جهان بسیار متفاوت وادار می کند. عراق ، اسرائیل و انگلیس در اواسط قرن بیستم دوباره بررسی خواهند کرد. نگاهی منعکس کننده به سیاست های هویت عرب و یهودی توسط روشنفکران برجسته انگلیس.
موشه ماچور متیوز ؛ “این خاطرات روایتی شخصی و جذاب و همچنین نفوذ یک مورخ برجسته در مورد مصیبت ها و بدبختی های قربانیان صهیونیستی دیگر است ؛ یعنی یهودیانی که از سرزمین های قدیمی عرب خود خوب بودند به اسرائیل منتقل شدند تا به عنوان طبقه پایین و ملت مهاجر عبری به صهیونیسم خدمت کنند.”
علاوات می گوید: “این روایت خانوادگی ، که در عراق ، اسرائیل و انگلیس اتفاق افتاد ، روایتی تاریخی و دقیق از یهودیان عراقی است که شرایط فاجعه بار را پشت سر گذاشته اند.” یک محقق برجسته در حوزه درگیری عرب -اسرائیل نگاهی شخصی و ارزشمند به گذشته ای می اندازد که در آن یهودیان عرب نقش برجسته ای را ایفا می کنند. او تصویری ظریف تر و چند رشته ای تر از اشغال و تقسیم فلسطین و پیامدهای آن را ارائه می دهد.
جاستین ماروسسی در هفتگی تماشاگر انگلیس نوشت: “جهان ، با یک قلم زیبا و هنری ، مسائل شخصی را با مسائل سیاسی آمیخته و برخی از وقایع تاریخی را آشکار می کند.” مورخ اسرائیلی بنی موریس در کتاب سیدنی رایلی نوشت: استاد جاسوسی در مجله قرص: [عربهای یهودی/ یهودیان خاورمیانه]این هیجان خالص را ایجاد می کند. داستان شخصی او تأثیرگذار است و با صریح غیر معمول و جذاب روایت می شود. “سه جهان” مانند هر آنچه می نویسد بسیار قابل خواندن است. “
هفتگی تجارت پابلیزز ویکلی در ایالات متحده نیز از کار شیل انتقاد کرد: “در این روایت مفصل ، مورخ پیچیدگی های بزرگ شدن به عنوان یک عرب یهودی در عراق و اسرائیل و کسانی که علاقه مند به نگرش های جایگزین یهودیان نسبت به صهیونیسم هستند ، به یاد می آورد.” این کتاب همچنین این کتاب را واقع بینانه و واقع بینانه ، به دور از سخت گیری می دانست. مجله لوح نیز آن را روایتی شجاعانه و آموزنده خوانده است که به خوبی نوشته شده است و نگاهی دقیق و دقیق به دنیای فراموش شده می بخشد.
سایت میدل شرقی آن را خاطره ای واضح و درخشان خواند که به خوانندگان این فرصت را می دهد تا زندگی هایی را که بر آن حاکم ، ارعاب ، فریب خورده و رد شده است ، مجدداً تجلیل کنند. اسرائیل تایمز نیز نوشت: “کتاب جذاب و ایدئولوژیک Avi Schlam یک زندگی نامه تلخ و شیرین از عراق بسیار موفق یهودی عراق است که سرزمین مادری خود را تحت فشار و ارعاب رها کرده است.” وی با نگاهی پرشور به جامعه گمشده یهودیان در عراق ، از صهیونیسم و اسرائیل انتقاد کرده است. “
1
منبع: www.khabaronline.ir