
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، آیت الله نجفی در نشست تخصصی «ماهیت و ارزش ارزهای دیجیتال و رمزارزها و حکم خرید و فروش آن ها» گفت: معامله با ارزهای رمزنگاری شده به جز حرامات کلی شرعی ندارد، اما این موضوع باطل نیست. ، اما معامله و خرید و فروش با آن انجام می شود.
به نقل از خبرگزاری «حوزه»، آیت الله هادی نجفی از اساتید حوزه علمیه اصفهان با اشاره به ماهیت ارزهای رمزنگاری شده به عنوان پول هزاره سوم اظهار داشت: در سال 1379 اولین معامله با ارز رمزنگاری شده انجام شد و اکنون که ما در سال 2024 هستیم، ارزهای عمر رامز بیش از 20 سال قدمت دارند و در این مدت این پول سرازیر شده و وارد بازار شده است.
وی افزود: ایجاد رمز ارز یک تکنیک، صنعت و روش است و رمز ارز انواع مختلفی دارد و نحوه تهیه آن یک بحث مهندسی است نه فقهی.
آیت الله نجفی با بیان اینکه ارز در هزاره سوم پدیده مبارکی است، گفت: دلیل این موضوع این است که دولت ها همیشه پول صادر می کردند، یعنی چاپ و خلق پول در دست مردم نبود، بلکه در دست مردم بود. دولت ها
استاد دروس خارج حوزه علمیه اصفهان افزود: ارزهای رمزنگاری شده پولی است که مردم به دست می آورند، یعنی ربطی به دولت ندارد و چون این پول در دست دولت ها نیست، دولت ها هم از آن حمایت نمی کنند. زیرا چاپ و تولید نکرده است و بنابراین ارزهای دیجیتال را دوست ندارد.
این استاد حوزه گفت: ارزهای رمزنگاری شده وسعت جهانی پیدا کرده اند و علیرغم میل باطنی دولت ها در معاملات جهانی مورد استفاده قرار می گیرند و مردم معاملات خود را با این پول انجام می دهند.
این استاد عالی رتبه با تاکید بر عدم نظارت دولت بر ارزهای رمزنگاری شده، تصریح کرد: تحریم ها شامل ارزهای دیجیتال نمی شود، بنابراین بسیاری از تحریم ها توسط ارزهای رمزنگاری شده نادیده گرفته می شود.
وی خاطرنشان کرد: این پول در زمان بسیار کوتاه و به مقدار زیاد قابل جابه جایی است و در تعریف پول باید گفت که پول زمانی پول است که در معاملات و خرید و فروش با ارزهای رمزنگاری شده مبادله شود. این یک فروش معتبر است و می تواند به هر ارزی تبدیل شود.
آیت الله نجفی با اشاره به برخی فتاوای مراجع تقلید درباره ارزهای رمزنگاری شده، افزود: اینکه می گویند کلاهبرداری در پرونده ای وجود دارد، اشتباه است، بنابراین نمی توان با آن معامله کرد، زیرا کلاهبرداری در هر ارز و معامله ای امکان پذیر است و در حال حاضر نیز تقلب سنگین است. تراکنش ها با ارزهای دیجیتال در دنیا انجام می شود.
وی یادآور شد: البته امکان کلاهبرداری و فریب در تمامی معاملات وجود دارد و سخت گیری دولت ها در مورد ارزهای رمزپایه به این دلیل است که نمی توانند بر آنها نظارت داشته باشند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: در فقه یک قاعده کلی وجود دارد و قاعده اول این است که معاملات توقیف نمی شود بلکه معاملات از امور عقلایی است که عقلاً انجام می شود و اگر شرع در معاملات چیزی را قبول نکرد باید رسمی بدهد. اطلاع دهید.
این استاد حوزه تاکید کرد: معامله با ارزهای رمزنگاری شده هیچ منع شرعی ندارد، به جز ممنوعیت های کلی که در شرع مشخص شده است، اما این موضوع باطل نیست، بلکه معامله است و خرید و فروش با آن انجام می شود.
وی افزود: اگر از قاعده «بی ضرر و زیان» هم استفاده کنیم، ارزهای رمزنگاری شده ضرری ندارد و برای خرید و فروش استفاده می شود و جزو موارد تازه تأسیس است و شامل ممنوعیت های کلی مانند غش نمی شود. معامله و قاعده ضرر و … آیت الله نجفی صعود و نزول ارزهای رمزپایه را مانند صعود و سقوط هر ارز دیگری دانست و گفت: این موضوع دلیل بر بی ارزش بودن این ارز نیست و باید در مورد ارزهای رمزنگاری شده نظر و حکم بدهید که در آینده حکم امروز ما مورد تمسخر قرار خواهد گرفت. بنابراین ارزهای رمزنگاری شده پول هستند و خرید و فروش و معامله با آنها مشکلی ندارد و البته دولت ها نمی توانند بر آنها نظارت داشته باشند.
منبع: www.khabaronline.ir