نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانحضرت حسن بن علی بن محمد (علیه السلام) معروف به امام حسن عسکری (علیه السلام) فرزند امام هادی (علیه السلام)، پدر حضرت مهدی (عج) و یازدهمین پیشوای شیعیان است. پس از شهادت پدرش در 22 سالگی به امامت رسید و 6 سال امامت شیعیان را بر عهده داشت.
امامت او در زمان خلافت عباسی تحت کنترل شدید حکومت وقت بود. سرانجام امام حسن عسکری (ع) در هشتم ربیع الاول سال 260 به دستور معتمد عباسی مسموم و به شهادت رسید و در همان شهر سامرا در کنار قبر پدرش به خاک سپرده شد. زائران.
زندگی نامه امام حسن عسکری (ع)
امام حسن عسکری (علیه السلام) فرزند امام علی النقی (علیه السلام)، پدر حضرت مهدی (عج) و یازدهمین پیشوای شیعیان است. مادرش بانویی نیکوکار و شایسته به نام «حدیثه» (علیه السلام) بود که برخی از او به نام «سوسن» یاد کرده اند.
نامش حسن و کنیه اش ابومحمد بود. در برخی منابع کنیه های ابوالحجه، ابوالحسن و ابوالقائم نیز برای وی ذکر شده است. امام حسن عسکری (ع) در سال 232 هجری قمری (847 میلادی) در شهر مدینه منوره دیده به جهان گشود.
نام مستعار
معروف ترین کنیه حضرت «عسکری» است. «عسکری» نامیده می شود، زیرا پیشوای یازدهم به دستور خلیفه عباسی در «سامرا» مجبور به سکونت در محله «عسکر» شد. از معروف ترین کنیه های آن حضرت می توان به «نقی»، «زکی»، «فاضل»، «امین» اشاره کرد.
زن و بچه
برای همسر امام حسن عسکری (ع) نام های متعددی از جمله نرجس، ریحان، سوسن، سقیل و مریم در منابع ذکر شده است که اطلاع دقیقی از این موضوع در دست نیست.
شاید یکی از دلایل مخفی نگه داشتن ولادت امام مهدی (عج) بود. در روایت رایج در میان مردم آمده است که نرگس خاتون دختر امپراتوری روم شرقی، همسر امام یازدهم و مادر مهدی موعود (عج) است.
شیعه معتقد است که امام حسن عسکری (علیه السلام) جز مهدی موعود (عج) فرزند دیگری نداشت. مفید در کتاب الارشاد می نویسد: «حسن بن علی عسکری علیه السلام جز صاحب الزمان فرزندی باقی نگذاشت».
دوران امامت امام حسن عسکری (ع)
امام حسن عسکری (ع) در سال 254 هجری قمری و پس از شهادت پدر بزرگوارشان بنا به وصیت و روایات امام هادی (ع) به امامت رسید. امامت او شش سال ادامه داشت.
شهادت امام حسن عسکری (ع)
امام حسن عسکری (ع) در 8 ربیع الاول سال 260 هجری قمری در شهر سامرا به دستور معتمد عباسی با مسموم کردن خود به شهادت رسید.
محل دفن امام حسن عسکری (ع)
پیکر پاک این امام بزرگوار در جوار مرقد پدرش در سامرا به خاک سپرده شد. بعدها در این مکان زیارتگاهی ساخته شد که به زیارتگاه عسکریین معروف است و یکی از زیارتگاه های شیعیان عراق به شمار می رود.
معرفی حضرت مهدی (عج) به شیعیان
یکی از حساس ترین و مهم ترین اقدامات امام حسن عسکری (ع) معرفی فرزند خود به جامعه شیعه بود. این موضوع از آن جهت حساس بود که از سوی دیگر دشمنان امام زمان(عج) در صدد یافتن ایشان و رساندن ایشان به شهادت بودند. زیرا طبق روایات بسیاری می دانستند که از خاندان اهل بیت (علیهم السلام) فرزندی به دنیا می آید که منجی عالم و منجی ستمگران باشد و مانند پدرانشان با دستگاه ستمشاهی بیعت نکنند.
از این رو اقدامات متعددی برای جلوگیری از ولادت آن حضرت انجام دادند و حتی قصد کشتن امام حسن عسکری علیه السلام را داشتند. چنان که در روایات، ولادت امام زمان (عج) را به میلاد حضرت موسی (ع) تشبیه کرده اند.
امام عسکری(ع) وظیفه داشت فرزند خود را به جمعی از بزرگان و افراد مورد اعتماد شیعه معرفی کند. همچنین خبر ولادت آن حضرت را به سایر محبان اهل بیت علیهم السلام رساندند تا ضمن معرفی آن بزرگوار، تهدیدی برای آخرین سفیر حق نباشد.
محمد بن عثمان و چند تن دیگر از بزرگان شیعه نقل می کنند: ما چهل نفر از شیعیان را در حضور امام یازدهم جمع کردیم. پسرش را به ما نشان داد و گفت: بعد از من این امام شما و جانشین من است. از او فرمان بگیرید و پس از من در دین خود پراکنده نشوید که هلاک خواهید شد و از امروز دیگر او را نخواهید دید».
امامت حضرت مهدی (عج)
روز نهم ربیع الاول، یک روز پس از شهادت امام حسن عسکری (ع)، روزی است که شیعیان آغاز ولایت و امامت حضرت مهدی (عج) را جشن می گیرند و برخی از آنان با توسل به آرامش می پردازند. به امامشان.
منبع: www.khabaronline.ir