
به نقل از News Online ، خواص دانه های چیا ، مانند هر ماده مغذی دیگر ، از ارزش غذایی آن ناشی می شود. در هر 2 گرم این دانه ، ترکیباتی مانند 2 ٪ آب ، 1.5 گرم پروتئین ، 1.5 گرم کربوهیدرات ، 1.5 گرم چربی ، 1.5 گرم فیبر ، 2 میلی گرم کلسیم ، 1.5 میلی گرم آهن ، 1 میلی گرم منیزیم ، 2 میلی گرم فسفر و 2 میلی گرم پتاسیم. همچنین مقادیر کمتری از سدیم ، روی ، مس ، منگنز ، سلنیوم ، ویتامین C ، تیامین ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، ویتامین A ، B2 و E. وجود دارد.
خواص آنتی اکسیدانی
مهر نوشت: فعالیت بیش از حد رادیکال های آزاد در بدن می تواند روند پیری را تسریع کرده و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان را افزایش دهد. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در این دانه ، مانند Quyersitin ، اسید کلروژنیک و Merestin می توانند این رادیکال ها را خنثی کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند.
به کاهش وزن کمک کنید
دانه های چیا ، به عنوان منبع عالی فیبر ، به کاهش وزن و چربی و چربی شکم کمک می کند. این دانه ها آب زیادی را جذب می کنند و در معده حجیم می شوند و این باعث کاهش اشتها و سیری طولانی مدت می شود. همچنین ، کنترل وزن به جای میان وعده های ناسالم مانند شکلات و شکلات ، تا حد زیادی به نوع غذایی که می خورید بستگی دارد. علاوه بر این ، مصرف این دانه بین وعده های غذایی می تواند گرسنگی را کاهش داده و به دلیل این ترکیبات در روند کاهش وزن موثر باشد.
تأثیر بر تیروئید
غده تیروئید برای عملکرد مناسب آن به اسیدهای چرب امگا -3 نیاز دارد. این اسیدها هر دو در تولید هورمون ها نقش دارند و می توانند از التهاب غده جلوگیری کنند. مطالعات همچنین نشان داده اند که استفاده از امگا -3 در کاهش علائم ناشی از اختلالات تیروئید مانند پرکاری تیروئید نیز مؤثر است.
تنظیم قند خون در نوع دیابت
مطالعات نشان داده است که مصرف این دانه می تواند حساسیت به انسولین را افزایش داده و به تنظیم قند خون کمک کند. فیبر موجود در آن یکی از عوامل مهم در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است.
به درمان تنبلی تخمدان کمک کنید
فیبر بالا کربوهیدرات ها را کند می کند و بنابراین قند خون را بهتر تنظیم می کند. این ویژگی برای افرادی که از سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا مقاومت به انسولین رنج می برند بسیار مفید است. همچنین ، امگا -3s با کاهش التهاب به بهبود وضعیت تخمدان ها کمک می کند. تنظیم قند خون و کاهش التهاب ناشی از امگا -3 و فیبر این دانه در حفظ رحم و تعادل هورمونی زنان نقش دارد.
کنترل فشار خون
دانه های چیا حاوی چندین ماده معدنی مانند کلسیم و منیزیم هستند که در کاهش فشار خون نقش دارند. علاوه بر این ، محتوای آنتی اکسیدانی غنی و اسید لینولنیک آلفا ، یک اسید چرب امگا -3 به دست آمده از گیاهان ، ممکن است به کاهش استرس و التهاب اکسیداتیو کمک کند ، هر دو عامل که می توانند به بیماری قلبی کمک کنند.
بهبود سلامت عصبی
اسیدهای چرب امگا -3 در دانه های چیا به تغذیه مغز و ایجاد حس آرامش و غلظت کمک می کنند. ویتامین های B در دانه Chia همچنین به ایجاد حس آرامش و غلظت کمک می کند و باعث می شود سیستم عصبی کارآمدتر شود. اسید آمینه تریپتوفان نیز در دانه های چیا یافت می شود که به بهبود خواب و خلق و خوی کمک می کند.
فواید دانه های چیا برای قلب و کبد
ما قبلاً گفته ایم که خواص دانه های چیا با امگا -3 می تواند فشار خون شما را کاهش دهد که به سلامتی قلب شما کمک می کند. اما غیر از این ، دانه های چیا آنتی اکسیدان وجود دارد. این آنتی اکسیدان ها با کاهش کلسترول مضر در خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی ، رگ های خونی خود را کاهش می دهند.
بذر امگا همچنین التهاب کبد شما را کاهش داده و از بیماری کبد چرب جلوگیری می کند. علاوه بر این ، فیبر Chia -Grain همچنین قند خون شما را تنظیم می کند ، که بار را از کبد شما حذف می کند و عملکرد آن را بهبود می بخشد.
فواید دانه های چیا برای سلامت پوست و مو
کلسیم و پروتئین زیادی در دانه های چیا وجود دارد. از یک طرف ، خواص دانه های چیا برای سلامت پوست و مو در ارائه پروتئین به این دو بافت بدن است. پوست و مو ما برای رشد و ترمیم سلول ها به پروتئین احتیاج دارند.
بنابراین ، دانه های چیا می توانند به عملکرد و سلامتی آنها کمک کنند. همچنین ، ناخن های ما برای رشد و تقویت کلسیم آنها به کلسیم نیز احتیاج دارند.
فواید دانه های چیا برای سلامت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان
اگر می خواهید استخوانهای شما قوی و سالم باشد و پوکی استخوان نشود ، باید هر روز کلسیم را به بدن خود بیاورید. با خواص دانه های چیا با شما! کلسیم زیادی در این دانه وجود دارد که بدن ما برای ساخت استخوان از آن استفاده می کند. همچنین ، دانه های منیزیم و فسفر Chia به همراه کلسیم برای تقویت استخوان ها و ساخت بافت های آن مفید هستند.
خواص دانه های چیا در تقویت دندان و سلامتی
مانند استخوان ها ، دندان ها برای سالم ماندن و قوی بودن به کلسیم نیز احتیاج دارند. بنابراین ، می توانید از خواص دانه های چیا و کلسیم برای تقویت و سلامتی دندان های خود استفاده کنید. همچنین ، آنتی اکسیدان های بذر چیا همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند که از سلامت لثه شما محافظت می کنند.
نحوه مصرف دانه های چیا
روش های زیادی برای مصرف آن وجود دارد تا آن را به یک میان وعده خوشمزه تبدیل کرده و از خواص دانه های چیا لذت ببرید. به عنوان مثال ، می توانید با اضافه کردن دانه های چیا به آب یا هر شن و ماسه ، یک نوشیدنی خوشمزه درست کنید. همچنین ، می توانید دانه های چیا را به کیک ، دسر ، اسموتی ، سالاد ، غلات صبحانه و هر وعده غذایی دیگری که می خواهید اضافه کنید.
مضرات بذر چیا
فواید دانه های چیا برای بدن زیاد است ، اما شما نباید از هر چیزی ، از جمله دانه های چیا ، بیش از حد استفاده کنید ، زیرا می تواند عوارض جانبی داشته باشد.
به عنوان مثال ، خوردن بیش از حد دانه های چیا ممکن است باعث مشکلات دستگاه گوارش مانند روغن و اسهال شود. همچنین ، هنگامی که دانه چیا را در آب قرار می دهید ، ژله می شود و حجم آن افزایش می یابد. بنابراین ، سعی کنید هنگام نوشیدن دانه های کمتری را بلع کنید ، زیرا حجم زیاد آنها در گلو ممکن است باعث بسته شدن مجرای شود.
همچنین ، شما ممکن است به این دانه حساسیت داشته باشید و بدن ممکن است به آن واکنش نشان دهد. خوردن روزانه و خواص دانه چیا هم می تواند شما را از بیماری دور کند و به کاهش فشار خون ، تنظیم قند خون و کاهش وزن کمک کند.
1
منبع: www.khabaronline.ir