در آستانه آتش بس ممکن در غزه ؛ آیا غزه واقعاً پیروز است؟



نقل از پایگاه داده اندیشه و فرهنگ مقدار ، اکنون ، پس از چند ماه نبرد سخت و در عین حال خشونت آمیز ، علائم مثبتی برای پایان دادن به این قرار گرفتن در معرض خونین وجود دارد. رویارویی که در آن “ابرقدرت اراده مردم فلسطین” در دفاع از حقوق و زمین آن اثبات شد. واقعیت این است که “طوفان القسا” نقطه عطفی در تاریخ مدرن منطقه است. این عملیات بزرگ منجر به سؤالات عمیق و ابهام در مورد آینده اسرائیل شد. آنچه مشخص است این است که نبرد مداوم در سرزمین های فلسطین وارد مرحله جدیدی شده است. مرحله ای که بسیاری از تحولات غافلگیرانه در زمینه های سیاسی و نظامی اتفاق می افتد. این تحولات نه تنها فلسطین و اسرائیل بر کل منطقه تأثیر می گذارد.

به گفته شوا ، “عملیات طوفان” را نمی توان یک عملیات نظامی گذرا در نظر گرفت. این عملیات به طور کامل برنامه ریزی شده بود ، و نتیجه قطعی تجاوز اسرائیل علیه “مسجد القسا” و پناهگاه های مردم فلسطین در قید های اشغالی. حملات تهاجمی مکرر اسرائیلی به نوار غزه نیز عواملی در شکل گیری عملیات “طوفان القسا” است. این عوامل با هم جمع شدند تا گروه های مقاومت فلسطین را قرار دهند و در راس جنبش حماس ، عملیات نظامی گسترده و بی سابقه ای را از نظر ابزارهای مورد استفاده و تاکتیکی به منظور بازدارندگی در برابر اشغالگران انجام دهند. در این عملیات ، آنها موفق شدند ضربه ای قدرتمند و دیوانه وار را به ارتش اسرائیل وارد کنند.

عملیات “طوفان القازی” را نمی توان به عنوان یک عملیات نظامی گذرا دانست. این عملیات به طور کامل برنامه ریزی شده بود ، و نتیجه قطعی تجاوز اسرائیل علیه “مسجد القسا” و پناهگاه های مردم فلسطین در قید های اشغالی.

وقتی از “پیروزی غزه” صحبت می کنیم ، در واقع از مقاومت افسانه ای و پایداری یک ملت در حال غرق شدن در درد و سختی صحبت می کنیم. ملتی که سالها از محاصره مداوم ، تجاوز به عنف مکرر اسرائیل ، توطئه غربی و پشتوانه عرب رنج می برد. نوار غزه ، که تقریباً یک درصد از منطقه تاریخی فلسطین است ، صرفاً یک منطقه جغرافیایی نیست بلکه نمادی از مقاومت است. نمادی از اراده که هرگز نمی شکند.

در طی چند ماه گذشته ، اشغالگران تجاوز به تجاوز بیش از حد علیه نوار غزه ترتیب داده اند. این تجاوز نظامی وحشیانه تلفات بسیاری را در بعد انسان و در بعد مادی به همراه داشت. با همه اینها ، مردم فلسطین در غزه ، با مقاومت و ثبات قدم ، در برابر همه چالش ها ایستادند و نشان دادند که تحت هیچ شرایطی تسلیم دشمن نمی تواند ارائه شود. همان ثبات و مقاومت باعث شد تا اشغالگران به دو مرحله برگردند. ملت فلسطین در نوار غزه ، چه ساکنان و چه رزمندگان ، درس های مقاومت به جهان را به دست آوردند و پیام بزرگی را مبنی بر اینکه اراده ملل به راحتی نمی تواند شکسته شود ، به جهانیان می داد.

وقتی از “پیروزی غزه” صحبت می کنیم ، در واقع از مقاومت افسانه ای و پایداری یک ملت در حال غرق شدن در درد و سختی صحبت می کنیم. ملتی که سالها از محاصره مداوم ، تجاوز به عنف مکرر اسرائیل ، توطئه غربی و پشتوانه عرب رنج می برد.

دستیابی به توافق آتش بس برای پایان دادن به جنگ ، پیام های مهمی را در سطح منطقه ای و بین المللی به همراه خواهد داشت. در سطح منطقه ای ، چنین توافقی منعکس کننده قدرت گروه های فلسطینی برای تقویت وحدت رده ها در مواجهه با چالش های میدانی و نظامی است. گروه های فلسطینی همچنین جنبش های سیاسی جدیدی را آغاز می کنند که در اعمال فشار بر اشغالگران برای پیشرفت بیشتر آنها مؤثر خواهد بود.

با توجه به تفاوت بین قدرت نظامی بین مقاومت فلسطین و اشغالگران اسرائیل ، اگر “پیروزی قاطع نظامی” برای غزه ثبت نشده بود ، نمی توان پنهان کرد که غزه در سرزمین خود مقاومت و پایداری خود را به دست آورده است. غزه همچنین برای نشستن روی میز مذاکره ، اشغالگران را به دست آورد. بعد دیگر از پیروزی غزه می تواند در موفقیت آن در نگه داشتن ده ها زندانیان اسرائیلی برای چند ماه بدون اینکه دشمن اطلاعاتی در مورد سرنوشت خود داشته باشد ، ارزیابی شود. در همین حال ، دشمن اسرائیل حتی خدمات روز به روز هواپیماهای جاسوسی آمریکایی و انگلیسی را برای یافتن سرنوشت اسیران خود داشت.

و در پایان ، غزه هنگامی که مقاومت اصرار داشت که باقی بماند ، پیروز شد و برعکس ، آنچه دشمن می خواهد گسترش یابد. سرانجام ، ممکن است این سؤال درست نباشد ، “آیا غزه پیروز شد؟” در عوض ، باید از آن پرسید ، “این نبرد [نبرد فلسطینی ـ اسرائیلی] چه زمانی مردم فلسطین به حقوق مشروعیت آن می آیند؟ “



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7226

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *