راه حل های قطعی برای ترک غیبت



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، غیبت نه تنها به دیگران آسیب می رساند، بلکه بر روابط اجتماعی و سلامت روانی غایب نیز تأثیر منفی می گذارد. در این مقاله ساده ترین روش ترک غیبت را معرفی می کنیم.

به روایت نمناک، عقب نشینی از رفتارهای زشت و ناپسندی است که در اسلام گناه شمرده شده و در آموزه های اخلاقی به شدت از آن نهی شده است. غیبت دلایل مختلفی از جمله تفریح، حسادت و… دارد و آثار دنیوی و اخروی آن بی شمار است.

چگونه غیبت را ترک کنیم؟

برای ترک غیبت و درمان غیبت راه های مختلفی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

یادآوری برای جلوگیری از غیبت

روزی یکی از اولیای الهی به الیاس و خضر علیهماالسلام شکایت کرد که مردم زیاد غیبت می کنند و غیبت از گناهان کبیره است و هر چقدر آنها را نصیحت و نهی کنم از غیبت می کنند. به من گوش نده و آن عمل زشتی ها را رها نمی کنند.

حضرت الیاس (علیه السلام) فرمودند:

راه حل این است که هرکس وارد مجلس شد به او بگویید بگو:

«بسم الله الرحمن الرحیم و درود بر محمد و آل محمد».

در این صورت خداوند ملکی را به اهل آن مجلس واگذار می کند تا هرگاه شخصی شروع به غیبت کرد، آن مال او را از آن باز دارد و از خداوند متعال می خواهد که آن قوم را از غیبت باز دارد. (وسائل الشیعه، ج 7، ص 342.)

ترک عقب نشینی با تفکر در آیه قرآن

آیه 12 سوره حجرات را آیه غیبت می گویند و در این آیه غیبت به خوردن گوشت برادر مرده تشبیه شده است و همانطور که انسان از خوردن گوشت برادر مرده خود بیزار است از غیبت نیز بیزار باشد.

خداوند در این آیه می فرماید:

آیا کسی از شما دوست دارد گوشت برادر مرده خود را بخورد؟ همه شما از این موضوع منزجر هستید.

از آیت الله بهجت برای غیبت نکردن یاد کنید
مرحوم آیت الله بهجت در مورد غیبت می فرمودند:

مرحوم حاج آقا حسین قمی خیلی سخت گیر بود که در مجلس ایشان غیبت نکنند، حتی برخی از هم دوره ای های ایشان به ایشان اعتراض می کردند که نمی گذارید صحبت کنیم، بلافاصله می گویید: غیبت نکنید!

مرحوم آقا سید عبدالهادی شیرازی (از مراجع تقلید نجف اشرف) نیز ارادتی داشتند که حاج آقا حسین رحمت الله در ترک و جلوگیری از عقب نشینی داشتند.

اوایل می گفتیم محال است فلانی اینقدر سخت گیری داشته باشد، اما وقتی با او اختلاط و معاشرت کردیم، دیدیم نه بابا، ممکن است و هیچ چیز غیر ممکن نیست.

ترک غیبت با پاسخ به این سوال که چرا غیبت می کنیم؟

یکی از راه های ترک غیبت، پاسخ به این سوال است که چرا غیبت می کنیم؟ برخی شایعات را راهی برای برقراری ارتباط می دانند. گاهی حسادت و ضربه زدن به فرد مورد نظر باعث غیبت می شود و برخی از افراد پشت سر دیگران صحبت می کنند تا در کوتاه مدت در کانون توجه قرار گیرند.

در فکر نابودی اعمال نیک

برخی نمی دانند که غیبت موجب از بین رفتن حسنات در قیامت می شود. روايت شده است كه آتش در سوزاندن چوب خشك سريعتر از غيبت در از بين بردن اعمال خير نيست.
توجه به آثار اخروی غیبت

اگر غیبت کننده از آثار اخروی غیبت آگاه باشد از این امر دوری می کند زیرا در سوره حجرات آمده است که غیبت کننده اگر توبه کند آخرین نفری است که به بهشت ​​می رود و اگر توبه نکند. اولین کسی است که به جهنم می رود (حجرات/سوره 49، آیه 12)
ایمان به خدا و یاد خدا

ایمان به خدا و داشتن تقوا انسان را از همه گناهان دور می کند. چگونه ممکن است کسی به خدا و کتاب او ایمان بیاورد و از گناه نترسد؟ یاد خدا و توجه به این دنیا در پیشگاه خداست، باعث می شود به گناه نیفتی. امام صادق (علیه السلام) می فرماید: اگر سلامتی خود را می خواهید، به یاد خالق باشید، نه خلقت، تا یاد او برای شما عبرت باشد و شما را از غیبت باز دارد و به جای گناه، اجر و ثواب خواهید داشت.

(مصباح الشریعه، باب 49).

دانستن عیوب خود

غیبت و صحبت در مورد عیوب دیگران باعث می شود که غیبت کننده احساس خوبی نسبت به دیگران داشته باشد. کسی که عیب های خود را می داند و می پذیرد، هرگز سعی در عیب جویی از دیگران ندارد و غیبت نمی کند. از حضرت امیر (ع) آمده است.

«اکبرو الایب که تقصیر ما اینطور است».

“بزرگترین عیب این است که چنین چیزی را در خود عیب بدانی.” (نهج البلاغه فیض، حکمت 345.)



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7217

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *