روایت مالکی از “اخلاق سرگردان و سیاست”


به گفته خبرگزاری اخبار آنلاینسینا باستان نیز در مصاحبه ای درباره کتاب سرگردان اخلاق و سیاست حضور خواهد داشت. این جلسه ساعت 4 بعد از ظهر در سالن فردووی علوم انسانی برگزار می شود و موسسه سوسه مولانا و خانه علوم انسانی آن را آماده کرده اند.

معرفی کتاب:

مفهوم “اخلاق سرگردان” به وضعیتی اشاره دارد که در آن ارزش ها و اصول اخلاقی به دلیل غلبه بر منطق سیاسی و ملاحظات قدرت از بین می روند و تجزیه می شوند. “سیاست سیاست” استعاره ای از نقطه حساس است که در آن تصمیمات سیاسی مهم و تعیین کننده گرفته می شود و در این مرحله ، فشارهای قدرت و ملاحظات سیاسی می تواند به سادگی اصول اخلاقی را به حاشیه رانده شود. با هم ، این دو مفهوم با تنش مداوم بین اخلاق و سیاست و اینکه چگونه قدرت سیاسی بر ارزشهای اخلاقی در جوامع مختلف تأثیر می گذارد ، سروکار دارد.

مضامین اصلی در کتاب “اخلاق سرگردان و سیاست” به شرح زیر است:

اخلاق سرگردان (اخلاق سرگردان)

در قسمت اول ، یعنی اخلاق سرگردان ، ارزشمند موضوع است تحت “اخلاق سرگردان” ، اخلاق روشن و توافق شده متزلزل می شود و افراد و گروه ها در مورد شناخت صحیح و نادرست اشتباه گرفته می شوند.

در این بخش منطق سیاسی یکی از محورهای دیگر است. ملاحظات سیاسی ، حفظ قدرت ، حزب یا منافع ملی (به ویژه تفسیر سیاسی) تصمیمات و رفتارهای اخلاقی را در اولویت قرار می دهد. این مفهوم اصلی کتاب منجر به تولد مفهوم دیگر ، نسل کشی و جرایم سازمان یافته می شود. برای نویسنده ، نمونه های برجسته “اخلاق سرگردان” در فاجعه هایی مانند نسل کشی ، جنایات جنگی و فساد سیستماتیک مشاهده می شود ، جایی که اهداف سیاسی برای نقض ناخالص اخلاق توجیه می شود.

موتور اصلی منطق سیاسی ، ایدئولوژی های توتالیتر و افراطی است ، که با ارائه یک سیستم ارزش بسته و بحرانی و توجیه رفتارهای غیراخلاقی مطابق با اهداف خود ، “اخلاق سرگردان” را تشدید می کند. این دستگاه به طور خودجوش منجر به ایجاد پاسخگویی می شود. زیرا ، قبل از آن ، ایدئولوژی توتالیتر نتیجه عدم وجود مکانیسم های شفاف و مستقل برای پاسخگویی به افراد و نهادهای قدرتمند است.

سیاست (گیوتین سیاست)

“سیاست” نمادی از لحظات انتقادی در فرآیندهای سیاسی است که در آن تصمیمات با عواقب گسترده گرفته می شود. به عبارت دیگر ، نقطه تصمیم گیری حساس است. در این لحظه تاریخی ، سیاستمداران و تصمیم گیرندگان تحت فشارهای سیاسی سنگین برای آنها به حداکثر می رسند. یعنی در سیاست ، اغلب علایق کوتاه مدت ، حفظ قدرت یا ملاحظات استراتژیک بر اخلاق طولانی مدت در اولویت قرار می گیرد. طبیعی است که در این شرایط ، اخلاق به سادگی می تواند قربانی مصلحت سیاسی و تصمیماتی باشد که از نظر اخلاقی قابل دفاع نیستند. در این لحظه ، رهبران اجتماعی وظیفه مقاومت در برابر وسوسه قربانی کردن ارزش ها را بر عهده دارند.

تنش دائمی اخلاق و سیاست

اخلاق مبتنی بر ارزش ها ، اصول و وظایف برای دیگران است ، در حالی که سیاست اغلب بر منطق قدرت ، رقابت و دستیابی به اهداف خاص متمرکز است. در اینجا کتاب با خواننده با دو منطق متفاوت روبرو است. و وی تأکید می کند که با وجود این اختلافات ، یک جامعه سالم نیاز به تعامل سازنده بین اخلاق و سیاست دارد. سیاست بدون اخلاق می تواند منجر به ظلم و فساد شود و اخلاق بدون قدرت اجرایی ممکن است بی اثر باشد.

برای نویسنده کتاب ، نهادهای دموکراتیک ، قانون اساسی ، رسانه های آزاد و جامعه مدنی قوی می توانند به عنوان سپر علیه “اخلاق سرگردان” عمل کنند و از فداکاری اخلاق در “سیاست سیاست” جلوگیری کنند. در نهایت ، “اخلاق سرگردان” و “سیاست” مفاهیمی هستند که نشان می دهد چگونه قدرت سیاسی می تواند ارزش های اخلاقی را به چالش بکشد و به خطر بیندازد. درک این پویایی برای حفظ جامعه ای عادلانه و انسانی که در آن اخلاق اقدام سیاسی را راهنمایی می کند ، ضروری است.

روایت ملکیان از "اخلاق سرگردان"

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7716

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *