روزنامه اصول گرا: زنان در مسائل مربوط به جنسیت خود می توانند الگوی بهتری نسبت به مردان باشند/بعضی از بزرگان این شرط را رد می کنند که الگو باید مرد باشد.



به نقل از خبرگزاری یوبیک آنلاین، روزنامه فرهیختگان نوشت:

مشهور فقهای ما یکی از شروط مرجعیت تقلید را مرد بودن می دانند و مهم ترین دلیلی که در اینجا مطرح می شود بحث اجماع است.

فقها مشاهده کرده‌اند که همه فقهای پیشین و نسل‌های گذشته یکی از شروط مرجع تقلید را مرد بودن ذکر کرده‌اند. اما برخی از فقهای معاصر مانند مرحوم آیت الله مطهری رحمه الله علیه و بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای در این موضوع مشکل دارند و معتقدند دلیل موجهی برای این امر وجود ندارد. مرجع تقلید مذکر بودن.

اگر در گذشته مردان فتوا می دادند و فتوا می دادند و مردم از آنها تقلید می کردند، این به خاطر شرایط زمان و مکان بود; زیرا در آن زمان زنان مجتهد بسیار اندک بودند و حتی در برخی قرون از وجود زنانی که به اجتهاد رسیده بودند خبری نبود. حتى گاهى ذكر مى شد، بسیار كم و نادر بود و با توجه به شرایط آن زمان، معلوم نیست كه اصلاً مى شد با آن بانوى مجتهد و فقیه مشورت كرد.

لذا این بزرگان می گویند اگر واقعاً یک زن مجتهده همه شرایط اختیار را دارد، چرا نباید از او تقلید کرد؟ مخصوصاً در مسائل مربوط به زن و احکام غسل مخصوص زنان و مسائلی از این قبیل، طبیعتاً درک موضوع و درک سؤالات در این زمینه برای زنان آسانتر و واضحتر است و ممکن است گاهی اوقات بهتر استنباط کنند. این رشته

در این صورت اگر موضوع تقلید را رجوع به کارشناس بدانیم، تفاوت زن و مرد چیست؟ البته گاهی ممکن است خانم ها روی بعضی مسائل کار نکرده باشند و آقایان در آن زمینه کار کرده باشند. یعنی موارد و زمان ها متفاوت است. مثلاً ممکن است خانمی مجتهد باشد، اما در حوزه هایی مانند نماز یا حج فعالیت داشته باشد و در حوزه مسائل زنان فعالیت جدی نداشته باشد. اما اکنون زنان مجتهدی هستند که درباره این موضوعات تحقیق کرده اند.

بنابراین، اگر این باب باز شود، در نهایت به نظر می رسد که این بزرگان شرط تقلید را مرد بودن مرد دانسته و شروع به نقد و شروع آن از مسائل زنان کرده اند; چون طبیعتا مشخص است که خانم ها در این زمینه بهتر می فهمند و مضامین بهتری دارند. البته در مسائل دیگر به نظر می رسد که اگر از این منظر وارد شویم و این بحث را ادامه دهیم، می توان گفت که اگر فرض کنیم زنان مجتهد در باب دیگری از فقه به تفصیل تحقیق کرده اند و مردان در آن کار نکرده اند. فصل یا کار کمی انجام داده اند. انجام داده اند و فقط به مشاهیر و مسائل مختصر و شناخته شده پرداخته اند، در حالی که خانم ها در آن زمینه بیشتر تحقیق کرده اند، طبیعتاً اگر ملاک ما تخصص و مراجعه به بهترین متخصص باشد، باید در آن حوزه باشد. از آنها هم تقلید کنیم.

27302



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7234

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *