روشی باورنکردنی برای تقویت مغز!



نتایج یک مطالعه علمی جدید نشان می دهد که جویدن اشیاء سخت مانند چوب مداد می تواند در افزایش سطح آنتی اکسیدان ها در مغز و بهبود عملکرد حافظه بعدی آن نقش داشته باشد.

اثرات مداد جویدن و اشیاء سخت روی مغز چیست؟

دیجیاتو نوشت: جویدن اشیاء سخت مانند قطعات چوب یکی از عادت های برخی از پستانداران است و دلایل مختلفی برای چنین رفتاری وجود دارد. یک مطالعه جدید اکنون ادعا می کند که چنین رفتاری می تواند مزایای مهمی داشته باشد ، از جمله افزایش خونرسانی به مغز. با افزایش گردش خون در عروق مغزی ، سطوح مواد آنتی اکسیدانی در بافت آن افزایش می یابد ، که می تواند بر بهبود عملکردهای عصبی از جمله حافظه تأثیر بگذارد. با این حال ، در بعضی موارد ، این عادت می تواند به یک حالت عصبی تبدیل شود که در گروه اختلالات مستهجن به عنوان لیگنوفاژی قرار می گیرد.

در گذشته ، تحقیقات بی شماری در مورد مزایای جویدن آدامس در انسان انجام شده است ، و بیشتر نتایج آنها نشان می دهد که این مزایای بسیاری برای عملکرد مغز دارد. تحقیقات جدید اکنون نشان داده است که جویدن اشیاء سخت تر مانند مداد و اتوماتیک نیز می تواند نتایج مشابهی به همراه داشته باشد. به طور کلی ، مداد جویدن یک عادت دلپذیر نیست ، زیرا می تواند با عوارضی مانند دندان ، لثه و زخم های شفاهی و زبانی همراه باشد.

محققان دریافتند که افرادی که دارای مشکلات جویدن اشیاء سخت هستند معمولاً با مشکلات شناختی و اختلالات روانی روبرو هستند. با این حال ، هنوز مشخص نیست که دقیقاً چگونه میزان خون رسانی به بافت مغز می تواند بر سطح برخی از مواد مانند آنتی اکسیدان تأثیر بگذارد. در هر صورت ، نتایج نسبتاً قوی وجود دارد که مداد جویدن یا سایر اشیاء نرم یا سخت می تواند با افزایش رادیکال های آزاد ، آسیب به نورون ها و بافت های عصبی را کاهش دهد.

یک مطالعه جدید در مورد پنج دانشجو از یکی از دانشگاه های کره جنوبی انجام شد که به چهار گروه تقسیم شده است. به گروه اول ، موم پارافین برای جویدن داده شد. در حالی که قرار بود گروه دوم یک تکه چوب را جوید. پس از 5 دقیقه ، مقادیر گلوتاتیون ، یک آنتی اکسیدان طبیعی در بدن ، با رزونانس مغناطیسی (MRS) در مغز داوطلبان اندازه گیری شد. نتایج نشان می دهد که جویدن میزان این ماده در مغز را افزایش داده است ، که بیشتر در گروه چوب بوده است. بیشترین افزایش غلظت گلوتاتیون در قشر قدامی مغز قدامی نیز در عملکردهای عصبی پیشرفته مانند توجه ، پیش بینی پاداش ، تصمیم گیری و احساسات دخیل است.

ترکیبی از داده های طیف سنجی با تشدید مغناطیسی و آزمایشات روانشناختی قبل از جویدن پارافین یا چوب ، و پس از آن ، نشان می دهد که افزایش سطح گلوتاتیون در مغز مستقیماً با بهبود عملکرد حافظه ارتباط دارد. به عبارت دیگر ، می توان گفت که داوطلبان پس از جویدن یک تکه چوب با بالاترین میزان گلوتاتیون ، بهترین عملکرد را در تست های حافظه انجام داده اند. داده ها و جزئیات این مطالعه در مجله Frontiers in Systems Neuroscience منتشر شده است.

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7213

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *