سامانه جامع نظارت و ارزشیابی پژوهشی حوزه های علمیه راه اندازی شد + جزئیات


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان،سامانه «سراج»; سامانه جامع نظارت و ارزشیابی پژوهشی استان ها و واحدهای آموزشی به عنوان یکی از جدیدترین سامانه های معاونت حوزه های علمیه در جلسه شورای معاونین مرکز مدیریت حوزه های علمیه در تاریخ 25 دی ماه 1403 رونمایی شد. با حضور آیت الله اعرافی

به روایت حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین اسحقی، معاونت امور استان های حوزه های علمیه در گفتگو با خبرنگار ما به تشریح اهداف، سیاست ها، ظرفیت ها، امتیازات، متولی ثبت نام و نحوه استفاده از «سامانه سراج» در حوزه پژوهشی که در ادامه می خوانید:

در مورد روند طراحی و استقرار سامانه سراج و عملکرد آن توضیح دهید

طراحی و راه اندازی «سامانه سراج» با هدف هدایت، ارزیابی و سطح بندی پژوهشی استان ها و واحدهای آموزشی به پایان رسید. این سامانه در ایجاد انسجام پژوهشی، وحدت رویه و بازدیدهای مجازی برای پیاده سازی و نهادینه سازی سامانه جامع پژوهش و اعمال مقررات با شبکه گسترده و ارتباط وثیقه مجازی بین ستاد، ستاد میدانی و واحدهای آموزشی گام ارزشمندی برداشته است. . این برای مدیران ستادی و استانی برای نظارت، اندازه گیری و ارزیابی لحظه ای اقدامات میدانی در اطلس سرزمینی مناسب است. به تدریج با مراجعه مستمر همکاران پژوهشی به سامانه، بر مفاد آیین نامه و سامانه جامع پژوهشی تسلط کافی پیدا کرده و نیازی به مراجعه مکرر به نامه ها و آیین نامه ها نخواهند داشت، زیرا تمامی مفاد آن عبارت است از تحت عنوان شاخص های کلان، حکمت و استانداردها. تعیین وزن و معیارهای انتخاب امتیاز بر اساس منطق محاسباتی اجرا شده است که البته هر یک از این موارد نیاز به توضیح مفصل دارد.

در این سامانه هر یک از دستیاران و مدیران پژوهشی می توانند خود را ارزیابی کرده و با اخبار و سطح پژوهش خود نسبت به سایر استان ها و واحدهای آموزشی از کیفیت و کمبود فعالیت های پژوهشی خود مطلع شده و با توجه به موقعیت خود برنامه ریزی انجام دهند. ارتقاء و تحول.

2470882.jpg

از آنجایی که وظیفه هدایت ادارات استانی با ستاد میدانی و هدایت واحدهای آموزشی بر عهده دستگاه های استانی است، با هدف توجه بیشتر نیروهای ستادی به میدان و هدایت هدفمند آنها، 40 درصد امتیاز فعالیت انحصاری ستاد کل و ستاد میانی و 60 درصد امتیاز به فعالیت رده های تحت پوشش و مجموع این دو به عنوان امتیاز نهایی آنها در نظر گرفته می شود و البته ایجاد فضای رقابتی سالم و سازنده بین 30 استان و حدود 500 واحد آموزشی را فراهم می کند و سطح بندی پژوهش از خیلی خوب تا خیلی ضعیف است. خود را با رنگ‌های خاص تعیین می‌کنند و سرپرستان با شرکت در کارگاه‌های دانش-مهارتی و جلسات توجیهی به سطح پژوهشی می‌رسند تا سطح کمی و کیفی پژوهش‌های ستادی، مدیریتی استانی و واحدهای آموزشی را ارتقا دهند و به تدریج به رنگ سبز یعنی سطح شیب بسیار خوبی دارد

هم اکنون مراحل برنامه نویسی و آماده سازی «سیستم سراج»؛ سامانه جامع نظارت و ارزشیابی پژوهشی با تلاش و پیگیری های مستمر تکمیل و توسط حضرت آیت الله اعرافی در جلسه شورای معاونین در تاریخ 25 دی ماه 1403 رونمایی شد و آماده بهره برداری است و از این پس. نقل از وضعیت فعالیت های پژوهشی واحدهای آموزشی، مراکز تخصصی، سفیران ارشاد، ادارات کل استان ها و فعالیت های ستادی در این سامانه ثبت می شود و مورد ارزیابی و سطح تحقیق قرار گیرد.

شایان ذکر است طراحی و قابلیت اطمینان این سیستم در مدت دو سال بر اساس برنامه دسکتاپ مجازی به پایان رسید و مهارت، قدرت، تسهیل و صحت این روش برای کلیه همکاران محقق به اثبات رسید، ضمن اینکه برخی از قسمت های سیستم نیز بر اساس نظرات و پیشنهادات بازنویسی شده است. و اجرا شد.

هدف معاونت پژوهشی حوزه های علمیه از طراحی و راه اندازی این سامانه چه بوده است؟

این سیستم برای دستیابی به اهداف زیر راه اندازی شده است:

1- انعکاس و نقل از فعالیت های پژوهشی واحدهای آموزشی و به روز رسانی اطلاعات.

2- اجرای بهینه مقررات و نظام های جامع پژوهشی.

3- شناسایی نقاط قوت و ضعف عملکرد پژوهشی در سه سطح (ستاد، مدیریت استانی و واحدهای آموزشی) و اصلاح برنامه ها و سیاست ها بر اساس نتایج ارزیابی و نظارت مستمر.

4- امکان سنجش وضعیت پژوهشی و سطح بندی مدارس و استان ها و حمایت هدفمند از فعالیت ها و توزیع و مصرف بهینه منابع پژوهشی بر اساس آن.

سامانه سراج چه مزیت ها و ظرفیت هایی دارد؟

برخی از مزایا و ظرفیت هایی که در این سیستم در نظر گرفته شده است عبارتند از:

– امکان ثبت اطلاعات اولیه و اولیه واحد آموزشی توسط معاونین پژوهشی استانی و واحدهای آموزشی.

– بارگیری اسناد فعالیت ها و عدم نیاز به ارسال آنها از طریق اتوماسیون.

– امکان پایش مدرسه، استان و ستاد وضعیت پژوهش آنلاین هر واحد آموزشی و استانی در مقایسه با سایر مدارس استان و کشور و مقایسه آنها با وضعیت مطلوب.

– درج کلیه آیین نامه های ابلاغی و به روز شده در سامانه سراج و امکان دانلود و مطالعه آن برای معاونت پژوهشی واحدهای آموزشی و استانی.

– امکان بایگانی فعالیت های ثبت شده آخرین سال تحصیلی در سامانه.

– ثبت فعالیتهای پژوهشی به صورت جداگانه در خصوص ستاد، مدیریت استانی، واحدهای آموزشی بلندمدت، سفیران ارشاد و مراکز تخصصی و موسسات عالی بر اساس شرح وظایف مشخص.

– نقل از فعالیت ها بر اساس فرم های طراحی شده توسط مدیریت های ذیربط و درج اطلاعات تکمیلی پنج فعالیت مهم پژوهشی (مراکز، نشریات، دوره پژوهی، پژوهش نهایی و نشست های علمی) در کاربرگ های ویژه آمار و تجزیه و تحلیل اطلاعات.

2470880.jpg

مسئولیت ثبت نقل از و اطلاعات در این سامانه بر عهده کیست؟

مسئول ثبت نقل ازات در سامانه در هر واحد آموزشی معاون، سرپرست، کاردانی یا رابط پژوهشی و در صورت عدم وجود ناظر مستقیم پژوهشی، معاونت آموزشی است که به عنوان معاون مطلق عملاً مسئولیت دارد. حوزه آموزش و پژوهش، نقل از فعالیت را ثبت می کند. تحقیقات واحدهای آموزشی در سیستم را انجام می دهد.

2470881.jpg

کلام پایانی:

امیدواریم در آینده ای نه چندان دور، این سامانه علمی-پژوهشی که با هدف ثبت فعالیت ها و سنجش و ارزیابی آنها طراحی شده است، با برگزاری ده ها ساعت نشست تخصصی، سطوح پژوهشی را در پرتو خرد جمعی تعیین کند. ، در نوع خود بی نظیر است. ; مورد استفاده مسئولین آموزشی، فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و … قرار گرفته است و باید به عنوان یک سیستم بومی و کمال یافته مورد استفاده همگان قرار گیرد. انشاالله



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7215

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *