
به نقل از خبرگزاری یوبیک آنلاین به نقل از سایت محمود سریع القلم، استاد دانشگاه شهید بهشتی در نخستین همایش چشم انداز صنعت ساختمان تاکید کرد: «مسائل اقتصادی» نقش اساسی در انسجام بین مردم و جامعه دارد. دولت وی همچنین بر نقش مهم بخش خصوصی در توسعه تاکید کرد و گفت: کشوری که بخش خصوصی را بپذیرد دارای نوآوری است.
محمد سریع القلم، استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی در اولین همایش چشم انداز صنعت ساختمان که زیر نظر گروه رسانه ای دنیای اقتصاد برگزار شد، گفت: 95 درصد آنچه می گوییم و انجام می دهیم در ضمیر ناخودآگاه ماست، اگر دولت و حاکمیتی که می خواهد در جامعه تعلق ایجاد کند، باید چه کار کنند دو نویسنده یک عمر صرف بررسی چگونگی ایجاد پیوستگی بین جامعه و دولت و دولت و دولت کردند؟
وی افزود: «مسائل اقتصادی» نقش اساسی در پیوستگی مردم و دولت دارد، این در شرایطی اتفاق می افتد که دولت و دولت نگران تعامل با فضای بین المللی نیستند. و اولویت باید رشد و توسعه اقتصادی باشد. پس از بحران سال 2008، آنگلا مرکل به اتحادیه های کارگری گفت که انتظار افزایش دستمزدها را نداشته باشند و به بخش خصوصی گفت که کسی را اخراج نکند. در سال 1912، رئیس جمهور ایالات متحده اتاق بازرگانی را تشکیل داد و به بخش خصوصی گفت، دولت به من بگویید برای شما چه کار کنم. همین اتاق بازرگانی آمریکا تنها در سال 2023 800 جلسه بین دولت و کنگره آمریکا برگزار کرده است.
سریع القلم ضمن تاکید بر نقش بخش خصوصی در نوآوری گفت: اگر افکار تغییر نکند چیزی تغییر نمی کند. اگر بتوانیم افکارمان را تغییر دهیم، می توانیم تصمیماتمان را تغییر دهیم. 26 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان متعلق به آمریکا، 17 درصد در اختیار چین و 17 درصد در اختیار اروپا است، خاورمیانه تنها 3 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می دهد. در ایران اگر روسای دانشگاه ها توسط اساتید انتخاب شوند، می توان گفت به جایگاه کشورهای پیشرفته در حوزه فناوری می رسیم. در ایران روسای دانشگاه ها به افراد خارج از دانشگاه خدمت می کنند».
این استاد دانشگاه به نقل از مک آفی اظهار داشت: “در چین قبل از سال 1980 همه چیز دولتی بود. تا زمانی که مردم بیایند و بگویند پنجره ها را باز کنید و بگذارید بخش خصوصی فعال شود. همین چند هفته پیش دولت چین 42 میلیارد دلار به دولت های محلی کمک کرد. اعتبار برای خرید آپارتمان های خالی و مداخله برای تقویت صنعت، دخالت دولت در قیمت گذاری، نوسانات ارز، دستورالعمل های ناپایدار، ورود بانک ها به صنعت، عدم امکان. برنامه ریزی بلندمدت برای بخش خصوصی، تعدد مراکز تصمیم گیری، هزینه های مبادله ای و تجاری و غیرقابل پیش بینی بودن سیاست خارجی مجموعه ای از عواملی است که بخش خصوصی به عنوان موانع با آن مواجه است.
وی بار دیگر بر اهمیت نقش بخش خصوصی در کاهش نارضایتی ها در کشور تاکید کرد و گفت: بخش خصوصی ایران دستور کار سیاسی ندارد، بلکه به دنبال روان سازی فعالیت های اقتصادی است. تصمیم گیری مشترک بین دولت و بخش خصوصی به نفع کشور است. این تصمیم در بالاترین سطح کشور است. تفویض آن به دستگاه های اجرایی و وزارتخانه ها کارساز نیست».
سریع القلم در پایان تاکید کرد که ما در ایران با استدلال و آمار تغییر می کنیم یا با بحران؟ تجربه نشان داده است که با بحران ها تغییر می کنیم.
بیشتر بخوانید:
216216
منبع: www.khabaronline.ir