سفر حج که هزینه آن صرف ساخت حمام کمد شد!



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان،البته این روزها با تبدیل شدنش به گود زورخانه به همت ورزشکاران به پاتوقی برای انجام امور خیریه و رفع نیازهای مردم تبدیل شده است. محمود منیعی تهران-پژوه درباره ماجرای ساخت این غسالخانه و خیر آن می گوید: در قدیم رفتن به حج مثل امروز آسان نبود، هرکس قصد سفر به خانه خدا را داشت باید ماه ها صبر می کرد. و حتی سالها برای این سفر ارزشمند، هر زائری باید هزینه قابل توجهی را متحمل می شد، با این شرایط، اهدای پول سفر حج و صرف آن برای ساخت حمام در نظر گرفته شد یک کار بزرگ

به روایت همشهری، ماجرای بخشودگی هزینه های سفر حج توسط زائر خیری که اهالی از آن یاد می کنند، چه بود؟ روزی یکی از زائران سفر حج که مسیرش در دولاب می‌افتد، از ماجرای نبود حمام در محله دولاب باخبر می‌شود و با وجود عشق و علاقه به این سفر پر برکت و پربرکت معنوی، سفر خود را سپری می‌کند. پول ساخت حمام در این محله. حمام ساخته شده به مردم اهدا می شود و بخشی از درآمد حاصل از حمام صرف نگهداری و تعمیرات خود حمام می شود و بخشی دیگر نیز برای کمک به نیازمندان محله مصرف می شود.

بنا به گفته این محقق تهرانی، بنای قدیمی حمام دولاب تقریباً بین اواخر قاجار و اوایل پهلوی است. اما آنچه از خاطرات بومیان قدیمی محله نقل شده این است که تا جنگ جهانی دوم و اشغال تهران در شهریور 1320، کاشی لاجورد بر سر این چشمه آب گرم نصب شده بود که روی آن حکاکی شده بود. ساخت حمام در آن سال. اما متاسفانه سربازان انگلیسی این کاشی را کنده و با خود بردند. این حمام صبح برای زنان و عصر برای مردان بود و با گذشت زمان و آمدن و آمدن مشاهیر محله توسعه یافت و ساختمان حمام به دو قسمت تقسیم شد. قسمت قدیمی و قسمت جدید.

منیعی درباره تغییر کاربری این حمام نیز به زورخانه دولاب می گوید: به مرور زمان با تغییر سبک زندگی و ساخت حمام در خانه ها، این حمام قدیمی از بین رفت اما به دلیل معماری زیبایی که در بافت قدیمی داشت. مانند سکوهای اطراف دارای فضای مرکزی، طاق نما و سقف زیبا و کاشی های آبی رنگی بود که برای فضای داخلی آن در نظر گرفته شده بود.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7282

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *