شایع ترین سرطان در مردان و زنان ایرانی



دکتر جعفر جانداگی در مصاحبه ای با ایسنا گفت: سرطان نه تنها یک چالش پزشکی بلکه یک مسئله اجتماعی است و گفت که درمان و همچنین پیشگیری از سرطان مستلزم همراهی همه افراد از خانواده به خانواده به خانواده و از متخصصان تا افراد است. با اصلاح سبک زندگی ، توجه به تغذیه سالم ، جلوگیری از عوامل خطر مانند دخانیات و الکل و همچنین مراکز غربالگری منظم ، می توان اقدامات خوبی برای کاهش بیماری و همچنین بهبود نتایج درمانی انجام داد.

وی گفت: وزارت بهداشت در تلاش است تا با “توسعه زیرساخت های بهداشتی” ، “افزایش دسترسی به خدمات پیشگیرانه” و “تقویت برنامه های آموزشی ، اطلاعات و تحقیقاتی” ، در جهت مبارزه با سرطان قدم بگذارد. مطمئناً بدون مشارکت فعال مردم ، این تلاش ها به نتیجه مطلوب نمی رسند.

سرطان مهمترین چالش های سلامتی در جهان

مدیر کل وزارت بهداشت مدیریت بیماری های غیر واگیر گفت که سرطان یکی از مهمترین چالش های بهداشتی در جهان است و می گوید روند سرطان در بسیاری از کشورها از جمله ایران در حال افزایش است. “داشتن اطلاعات دقیق در مورد شیوع سرطانها” ، “پراکندگی جغرافیایی” ، “عوامل خطر” و “میزان مرگ و میر سرطان” برای برخورد مؤثر با این بیماری ضروری است. این اطلاعات به متخصصان کمک می کند تا الگوهای بیماری را شناسایی کرده و عوامل خطر را بهتر درک کنند. به عنوان مثال ، اگر نوع خاصی از سرطان در یک منطقه خاص به طور قابل توجهی افزایش یابد ، می توان علل محیطی ، ژنتیکی یا سبک زندگی را مورد بررسی قرار داد و اقدامات پیشگیرانه مانند غربالگری و برنامه های آگاهی عمومی انجام می شود.

وضعیت سرطان در 5 سال آینده

جانداگی گفت: حدود 2 میلیون مورد جدید سرطان در سال 2 در جهان نقل از شده است و افزود که امسال حدود 2 میلیون مرگ و میر در سرطان ثبت شده است. آمارهای جهانی نشان می دهد که از هر پنج نفر در طول زندگی یک نفر به سرطان مبتلا می شوند. هر ساله ، حدود 5000 کودک در جهان (2 مورد روزانه) سرطان دارند. پیش بینی می شود بیش از 5 میلیون مورد جدید سرطان در 5 سال آینده رخ دهد که نشانگر افزایش 5 درصدی نسبت به سال 2 است.

عوامل مؤثر بر مرگ ناشی از سرطان

مدیر دفتر وزارت بهداشت برای بیماریهای غیر واگیر در مورد مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر در مورد مرگ و میر در مورد مرگ و میر در مورد بیماری های غیر واژگون شده در جهان گفت: “حدود یک سوم مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان ناشی از استعمال دخانیات ، شاخص توده بدنی بالا ، مصرف الکل ، میوه کم و سبزیجات و عدم تحرک جسمی است.” علاوه بر این ، آلودگی هوا یک عامل مهم برای سرطان ریه است.

وضعیت سرطان در ایران

جانداگی در مورد آخرین وضعیت سرطان در کشور خاطرنشان کرد: براساس آخرین نقل از رسمی ، تعداد موارد جدید سرطان 1800 در سال بوده است که از این تعداد 1600 زن و 6000 نفر مرد بودند. حدود 5 مورد جدید سرطان روزانه در کشور مشخص می شود که به ترتیب 1 و 2 در مردان و زنان است. در حقیقت ، در هر 6000 جمعیت ایرانی ، سالانه حدود 5 بیماری جدید در کشور مشخص می شود که کمی کمتر و 2 در 6000 و با 5000 کمی بالاتر است.

وی ادامه داد: طبق آمار ملی ، انتظار می رود در کمتر از پنج دهه تعداد پرونده های جدید در کشور دو برابر شود. خوشبختانه با جلوگیری از عوامل خطر و اجرای استراتژی های پیشگیرانه می توان از 5 تا 5 ٪ سرطانها جلوگیری کرد.

رایج ترین سرطان در ایران

مدیر کل دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت در مورد شایع ترین سرطان های کشور توضیح داد: طبق آخرین آمار منتشر شده ، سرطانهای پستان ، پروستات ، کولورکتال ، پوست (غیر ملانوما) و معده رایج ترین سرطانهای کل کشور هستند. در عین حال ، همچنین تأکید می شود که تشخیص زودهنگام از طریق برنامه های غربالگری کلید کنترل بیماری است.

وی در مورد شایع ترین سرطان های زن و مرد گفت: سرطان های پروستات ، پوست (غیر مسکونی) ، معده ، کولورکتال و مثانه رایج ترین سرطان های سرطان های مردانه ، تیروئید ، کولورکتال ، پوست (غیر املانوما) و سرطان معده است.

میزان مرگ و میر ناشی از سرطان در سال 2

جانداگی گفت: “سرطان ، پس از بیماری قلبی عروقی ، بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر را دارد.” سال 2 ، حدود 5 میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند. به عبارت دیگر ، تقریباً از هر 2 مرگ در سال یک نفر به دلیل سرطان است.

وی گفت: “مصرف دخانیات ، عدم تحرک جسمی ، مصرف الکل ، رژیم غذایی ناسالم و آلودگی هوا خطر مرگ ناشی از این بیماری را افزایش می دهد.” تقریباً 5 ٪ از مرگ و میر ناشی از سرطان در کشورهای کم درآمد و متوسط ​​و متوسط ​​رخ می دهد. شایع ترین دلایل مرگ سرطان در جهان به دلیل سرطان ریه در جهان است. همچنین ، پس از سرطان ریه ، سرطان های روده بزرگ و مقعد بعدی هستند. ظهور سرطان ریه به عنوان شایع ترین سرطان ممکن است مربوط به استفاده مداوم از دخانیات در آسیا باشد.

مدیر کل دفتر وزارت بهداشت مدیریت بیماری های غیر واگیر ، گفت که 6000 نفر هر سال به دلیل سرطان در کشور می میرند ، گفت: کشته شدن 6000 نفر معادل 6 در روز است. پیش بینی می شود تعداد مرگ و میر ناشی از سرطان در ایران در پنج سال آینده دو برابر شود. مطالعه موارد مرگ در کشور نشان داده است که حدود 5 ٪ از علل مرگ و میر در کشور به دلیل نئوپلاسم های بدخیم و مرگ و میر ناشی از سرطان معده از جمله اولین دلایل مرگ در ایران است.

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7217

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *