شخصی از پیامبر پرسید از من بخواهید که سود دائمی داشته باشم


به نقل از پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان در بحارالانوار جلد 74 صفحه 138 روایتی است که پیامبر اکرم (ص) می فرماید:

چیزی را سفارش می کنم که خداوند متعال فرموده است، هر چه یاد مرگ بیشتر باشد، شما را از دنیا دور می کند و شکر یزید را خواهید داشت. در فضل و بیش از دعا، هرگز نمی دانید چه زمانی مستجاب می شود.

مردی نزد رسول خدا آمد و عرض کرد: به من امر کن که خداوند به من سود دهد. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: در مرگ زیاد بیندیش. که مرگ حافظه تو را از دنیا جدا می کند. سپاسگزار شما باشیم؛ شکر خدا بر بسیاری از نعمت ها می افزاید. خیلی دعا کنید پس درست است که نمی دانید دعای شما چه زمانی مستجاب می شود.

شرح این حدیث بر اساس درس آیت الله آقا مجتبی تهرانی را در ادامه بخوانید:

شخصی از پیامبر پرسید از من بخواهید که سود دائمی داشته باشم

به خدا پناه می برم از شر شیطان. بسم الله الرحمن الرحیم

شخصی نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آمد و از او خواست که به من دستوری به امری بدهد که خداوند به خاطر او به من سود برساند و از نظر خدا سودی داشته باشد. «چیزی را سفارش می‌کنم که خداوند متعال بهره‌مند شود».

حضرت: پیامبر در پاسخ فرمود: مرگ را بسیار یاد کن، این یاد مرگ تو را از وابستگی به دنیا رها می کند. او می افزاید: چه چیزی باعث می شود که علاقه انسان به دنیا افزایش یابد، به اصطلاح، غفلت از حرکت، از یک خلسه به خلسه دیگر. هر چه غفلت بیشتر باشد، وابستگی او به دنیا بیشتر می شود. و اگر این به اصطلاح غفلت، وابستگی از بین برود چه؟ کاهش می یابد و آزاد می شود. و آنچه غافل است یاد مرگ است. «بیشتر ذکر مرگ از دنیا حذف شده است»

دو:«و شکر نعمت یزید»باد بر تو! شکر خدا را بجا آوری، زیرا شکر خداوند افزون بر نعمت های خداوند است; یعنی اضافه می کند که متن آیه شریفه نیز همین را می گوید.

سوم:«و بیش از دعا» خیلی دعا کن ما اینطوریم مخصوصا دقایقی پیش یکی می گفت هر چه نماز می خوانیم نتیجه نمی دهد پس منصرف شدیم. با خودش گفت. اشتباه کردی نه«و بیش از دعا» به خدا خیلی دعا کن بارها از خدا بخواهید، خدا خسته نمی شود. گوش می کنی خسته می شوی اما خدا خسته نمی شود. او منافع شما را در نظر می گیرد.«و بیشتر از دعا، زیرا نمی‌دانی چه زمانی مستجاب می‌شود». نمی دانی چه زمانی خداوند دعای تو را به نفع تو مستجاب می کند. «لا» که می گوییم «لا» می گوییم، اتفاق افتاد!؟ تو نمی دانی او می داند با این دعای تو چه باید کرد؟ جواب دادن شد؟! عجله می کنی، نمی دانی؛ اما بدانید! در نماز سوختن نیست، دیر و زود است. این چیزی است که ما از این روایت می فهمیم. از روایت معلوم می شود که نماز سوخت ندارد; اما دیر یا زود، چه؟ بله بله “پس نمیدونی کی جوابمو میدی” تا می توانید دعا کنید. دقت کنید حتما جواب داده میشه. انشاالله



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7226

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *