شعر محمد رضا تاجیک ؛ دعوت به اصلاح گذشته و اظهار نظر در مورد آینده / سر از بال و تختخواب و نگاه کردن به احساس تقصیر



گروه اندیشه: دکتر محمد رضا تاجیک نیز در جلسه بهار علوم سیاسی حضور داشت. در این جلسه ، او یک مقدمه بسیار کوتاه گفت و شعر خود را نوشت. او پیام های عمیق و عمیقی را در شعر نهایی خود ارائه می دهد. وی در صدد ابراز ناتوانی و بن بست سیاست در شرایط فعلی در ایران بود و بر لزوم استفاده از زبان هنر و زیبایی شناسی برای برقراری ارتباط مؤثر با جامعه ، به ویژه نسل جوان و تغییر سیاست تأکید کرد.

او که پرونده صوتی سخنرانی خود را در کانال دارد علوم انسانی او می گوید: “من قصد ندارم صحبت کنم ، اگر اجازه دهید فضا ، آخرین شعر خود را به خدمات شما ارائه می دهم.”

تاجیک در ادامه خاطرنشان می کند که “در تاریخ زمین ایرانی ، اتفاق افتاده است که در نقطه ای که زبان متعارف سیاست به یک کلیشه و ابزاری از قدرت تبدیل شده است ، ایرانیان زبان ادبیات را برای صحبت کردن انتخاب کرده اند”: “ادبیات به شکل شعر ، داستان ، رمان و سایر موارد است. راسل که کتاب ادبیات آن به عنوان سیاست است ، “من معتقدم که در کشور ، زبان سیاسی مشترک چیزی برای گفتن ندارد ، بنابراین نمی تواند بسیار بهم پیوسته باشد ، زبان باید زیبایی شناسی شود.”

وی با اشاره به دیدگاه دلوز ، معتقد است كه هستی شناسی سطح سیاست مترادف با زیبایی شناسی است. او می گوید: “دلوس می گوید:” هستی شناسی سطح زیبایی شناسی با زیبایی شناسی است. “زیرا این خلقت ، آفرینش و جدید است ، بنابراین آنها از مفاهیم و ادبیات جدید کمک می کنند و خود را در یک چارچوب خلاصه نمی کنند. به نظر می رسد که جامعه ایرانی امروز نیز نیاز به سیاست دیگری دارد که باید با استفاده از زبان دیگری از زبان خود استفاده کنیم.”

“این شعر که من می گویم ، همانطور که شاعر می گوید ،:

من یک شاعر نیمی هستم ، نمی دانم شعر چیست ،
من خواننده قلب دیوانه ام هستم »

وی می افزاید: “بنابراین وقتی چیزی به من آسیب می رساند ، من شعر می گویم.” و تا زمانی که اذیت نشوم ، شعر نمی گویم. بنابراین من آخرین مقاله را در زمینه شعر جدید گفته ام ، نه در قالب شعر کلاسیک :.

شب از جهنم تاریکی او خسته شده است

دشت در لحظات خاک می خوابد

زمزمه درد Old Owl’s Pain

در کوههای صخره ای سرد

راه بقیه محدودیت بسته شده و ماه بسته است

صدای گل رنگی نیست

نیلوفر آبی در آغوش باتلاق مرده

در ایوان کین و شورش و گناه

ستاره ای برای دعا در سجده ، در طلوع آفتاب شک کنید

در فرار طوفان و باران مرگ ، زندگی روح در پناهگاه امواج

شما کجا هستید ، پرندگان این پوسیدگی از دوستی کجا هستید ، کجا هستید؟

سر از بال و تختخواب بیرون

به احساس گسل نگاهی بیندازید

یک شقایق تا پایان شقایق مرده است »

تفسیر متن و شعر دکتر تاجیک از جامعه شناسی ادبیات

همچنین ممکن است با شعر نهایی تاجیک تفسیر شود که شعر تاجیک لفاظی برای وضعیت فعلی جامعه است و از شرایط موجود و عدم نور و امید به آینده ای بهتر ابراز ناامیدی می کند. در عین حال ، نوعی دعوت به بیداری و احساس مسئولیت که نهفته است. بیان شب از ظلم و ستم او خسته شده است / دشت در لحظه های خاک می خوابد در زمینه جامعه شناسی ادبیات می تواند منعکس کننده ناامیدی و خستگی تاریکی و بقیه جامعه باشد. شب نمادی از رکود و تاریکی و نمادی از جامعه است که در استراحت و بی تحرک به خواب رفته است.

و جغد قدیمی ، به عنوان نمادی از دانش و تجربه آنزمزمه درد جغد قدیمی / در کوههای صخره ای سرد را می بندد »، او زمزمه های دردناکی دارد. ناله هایی که می توانند به انزوا روشنفکران و نخبگان نیز اشاره کنند. اما در حال حاضر رویدادهایی وجود دارد که حاصل شده است. راه بقیه مهر و موم و ماه بسته است / نه صدای گل رنگی مرگ عشق در کل آن باعث ناامیدی از رشد و سعادت در جامعه می شود. راه جوانه زدن عشق و نور بسته است و صدای گلهای رنگی (نمادهای خوشبختی و زیبایی) شنیده نمی شود.

و مقادیر بالا ، که منجر به گسترش ظالمان می شود ، منجر به مرگ خلوص و زیبایی در فساد شده است: نیلوفر آبی در آغوش باتلاق مرده است: نیلوفر آبی به عنوان سمبل خلوص و زیبایی در باتلاق مرده است (نمادی از فساد و رکود). ایرانی ها اکنون در یک جامعه آلوده در حال تماشای محو ارزش های بالا هستند.

از دیدگاه تاجیک ، شرایط ناامیدی بسیار عمیق و گسترده است. این همان چیزی است که برای دکتر پیران لحظه ای جامعه را ایجاد می کند و این یک ویژگی بسیار نامطلوب است: در ایوان کین و شورش و ستاره / ستاره در سجده انکار ، به طلوع آفتاب شک کنید: در فضایی پر از نفرت ، نافرمانی و گناه ، حتی ستاره (نماد امید و راهنما) دعا و سجده ، به طلوع آفتاب (نمادی از نور و رهایی) شک کرده است. و این سرگردان می تواند به فرار مردم منجر شود ، از طوفان ترسناک گرفته تا امواج نیروهای سرکشگر اما غیرقابل اعتماد. اما چه کاری می تواند انجام شود تا نماز ستاره در طلوع آفتاب شک نداشته باشد؟ مردم ، مقامات ، نخبگان ، روشنفکران و غیره چه می توانند در این شب تاریک ترس از چنین موجی ، راه دوستی و امید به ایران سایه دار شوند؟

اما تاجیک به این سؤالات پاسخ می دهد. او مخاطبان را ناامید نمی کند. او معتقد است که امید جدید و راه جدید ، با کمک مردم ، روشنفکران ، نخبگان و مقامات ، افق روشن آن را نشان می دهد. او با وجود نکات برجسته خط فوق ، دعوت جدید خود را ابراز می کند. شما کجا هستید ، پرندگان این پوسیدگی از دوستی کجا هستید ، کجا هستید؟ / سر را از بال و تختخواب جدا کنید / به احساس گسل نگاهی بیندازید. این بخش از آیات نقش فکری مسئول را نشان می دهد. این فراخوانی برای بیداری و احساس مسئولیت است. “پرندگان این پوسیدگی به دور از دوستی” می تواند مشابه یک پراکنده ، ناآشنا ، به دور از دوستی ، همان نخبگان و روشنفکران و شاید مردم و حاکمان باشد که از دوستی و همدردی خود دور شده اند. و چگونه این همه اتفاق می افتد؟ احساس تقصیر و تجدید نظر در مورد آنچه می توانیم اشتباهات استراتژیک بنامیم. تا زمان احساس تقصیر و گناه ، تجدید نظر و ایجاد آرامش و تلاش برای درمان دردهای شایع غیرممکن است. بیانیه دیگری از این شعر که شاژاریان می خواند:

عزیز ، عزیز ، عزیز
فقط به درد ، درد مفاصل قابیل
هرگز از هم جدا نشده ، درمان نشده است

تاجیک می خواهد که آنها از بالها خارج شوند و با احساس گناه و مسئولیت به اوضاع نگاه کنند ، و آنچه احتمالاً می توانستند انجام دهند و نه ، نتیجه اکنون با کمبود ارزش ها و آرزوها است ، اکنون با کمبود ارزش ها و آرزوها. شقایق مرده ما با آن روبرو شده ایم. از دیدگاه جامعه شناختی ادبیات ، و نشانه شناسی نمادها در متن ، در این سخنرانی ، در این سخنرانی ، در این سخنرانی ، تاجیک وضعیت منفی سیاست و رکود و ناامیدی جامعه را به تصویر می کشد و بر لزوم تکامل به زبان سیاست و بیداری و احساس مسئولیت برای تغییر این وضعیت بر اساس دعوت جدید تأکید می کند. شعر او پر از نمادها و تصاویر تلخ و تلخ است که عمق درد و رنج را از وضعیت فعلی منتقل می کند.

بیشتر بخوانید:
هایداری: مگر اینکه اهداف قانون اساسی عملی نشود ، جامعه متوقف نمی شود/ زندگی اجتماعی جریان اصلی است ، نه درگیری توییتر و مقدس.
تصفیه و تصفیه دانشگاه با انقلاب فرهنگی / نگرانی از تکرار قانون اساسی. دانشجویان امام خمینی
امپراتوری هخامنشی ؛ عوامل صعودی و سقوط / مشخصه تمدن هخامنشی از نظر هگل ؛ یک حاکمیت مبتنی بر فرهنگی
ریشه دولت و پیشرفت در اندیشه هگل / چرا قوانین مهمتر از آداب و رسوم هگل است؟

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7844

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *