شکلاتی که چاق نمی کند / با خوردن این شکلات خطر ابتلا به دیابت را 20 درصد کاهش می دهد


الهه جعفرزاده: محققان دریافتند افرادی که 150 گرم از هر نوع شکلات در هفته می خورند 10 درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت هستند، اما افرادی که حداقل می خورند. پنج وعده شکلات تلخ مصرف شده در هفته، 21 درصد کمتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

این مطالعه که در مجله BMJ منتشر شد، داده های پزشکی بیش از 192000 بزرگسال را در مورد مصرف شکلات در رژیم غذایی مورد بررسی قرار داد. برخلاف مطالعات قبلی، این تحقیق به جای ترکیب هر دو نوع شکلات، شکلات تلخ و شکلات شیری را مقایسه کرد.

در حالی که شکلات تیره و شیری کالری مشابهی دارند، شکلات تلخ دارای محتوای کاکائوی غنی تری است.

محققان گفتند: “ما معتقدیم که محتوای کاکائو یک تفاوت عمده است که به ارتباط متفاوت بین شکلات و دیابت کمک می کند.” مصرف شکلات تلخ ممکن است با کاهش درازمدت خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه باشد، اما شکلات شیری چنین فواید یا مشابهی ندارد.

در تجزیه و تحلیل اولیه 192208 شرکت کننده که هر نوع شکلاتی می خوردند، مشخص شد که حدود 19000 نفر در طول مطالعه به دیابت نوع 2 مبتلا شدند. این خطر در مقایسه با افرادی که شکلات مصرف نمی کردند تقریباً 10 درصد کمتر بود. با این حال، هنگامی که تجزیه و تحلیل ثانویه انجام شد، با توجه به ارزیابی مصرف شکلات تلخ، درصد سلامت در گروه شکلات تلخ خوردند، بیشتر بود. در این تجزیه و تحلیل، هیچ سود قابل تشخیصی از مصرف شکلات شیری وجود نداشت.

محققان با نگاهی به داده های ربع قرن دریافتند که شیوع دیابت نوع 2 در افرادی که 5 وعده شکلات تلخ در هفته می خوردند، کمترین میزان را داشت.

    شکلاتی که چاق نمی کند / با خوردن این شکلات خطر ابتلا به دیابت را 20 درصد کاهش می دهد

به دنبال شکلات تلخ با درصد بالاتر باشید

رابطه شکلات تلخ و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ممکن است به دلیل وجود ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول در این ماده باشد که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند.

جامدات کاکائو حاوی بیشتر پلی فنول های موجود در شکلات هستند. بسته های شکلات تلخ به شما می گوید که چند درصد از محصول را جامدات کاکائو تشکیل می دهد.

جامدات کاکائو اجزای تشکیل دهنده دانه های کاکائو هستند. شکلات تلخ ممکن است چندین برابر بیشتر از شکلات شیری حاوی مواد جامد کاکائو باشد، به این معنی که در درصد بیشتری از شکلات تلخ، پلی فنول های بیشتری وجود دارد.

محققان بر این باورند که این پلی فنول های موجود در شکلات تلخ به بهبود حساسیت به انسولین و بهبود عملکرد انسولین در بدن کمک می کند و در نتیجه سطح قند خون را مدیریت و تنظیم می کند.

محققان افزودند: مصرف فرآورده های کاکائویی با فلاونول بالا در بهبود مقاومت به انسولین در افراد دارای اضافه وزن و چاق، افزایش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا و کاهش فشار خون در بیماران دیابتی نقش دارد.

    شکلاتی که چاق نمی کند / با خوردن این شکلات خطر ابتلا به دیابت را 20 درصد کاهش می دهد

شکلات تلخ چاق کننده نیست

این مطالعه جدید مصرف شکلات شیری را با افزایش وزن طولانی مدت مرتبط دانست. این به نوبه خود می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد.

به گفته محققان، شکلات های پرچرب و شیرین مانند شکلات شیری یا شکلات سفید در صورت مصرف بیش از حد می تواند منجر به افزایش وزن و افزایش سطح قند خون در جای خود هستند؛ اینها عوامل خطر برای دیابت نوع 2 هستند.”

پلی فنول های موجود در شکلات تلخ می توانند نحوه متابولیسم قند و چربی را در بدن تغییر دهند. در نتیجه، افزایش وزن را نفی می کنند و به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی متابولیک کمک می کنند.

یافته های کلی نهایی این تحقیق نشان می دهد که افزایش مصرف شکلات تلخ با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. از طرفی افزایش مصرف شکلات شیری در دراز مدت با افزایش وزن همراه است.

منابع: theguardian، verywellhealth، newatlas

47232



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 8093

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *