
با آغاز تابستان ، موج جدیدی از عفونت های دستگاه گوارش در کشور در حال گسترش است. به گفته کارشناسان ، سفرهای تابستانی و آب و مواد غذایی آلوده مهمترین عوامل در انتقال این بیماری ها هستند. مشاهده نکات ساده اما دقیق سلامتی می تواند به طور قابل توجهی از عفونت های دستگاه گوارش در تابستان جلوگیری کند.
آمیتس رمضانی ، متخصص بیماری های عفونی و عضو هیئت علمی موسسه پاستور گفت: “ما در حال حاضر شاهد افزایش عفونت های دستگاه گوارش با علائم اسهال هستیم که کاملاً با الگوی فصلی بیماریهای عفونی سازگار است.” اما مطمئناً نمی توان گفت آدنوویروس است.
وی گفت: “همانطور که بیشتر از شیوع عفونت های تنفسی در زمستان می بینیم ، عفونت های دستگاه گوارش معمولاً در تابستان افزایش می یابد.” عوامل مختلفی در این افزایش وجود دارد. از یک طرف ، انواع ویروس ها ، باکتری ها و انگل هایی که باعث اسهال می شوند در فصل گرم سال فعال تر هستند. از طرف دیگر ، سفرهای تابستانی و شیوع “اسهال مسافرتی” نیز این مسئله را گسترش می دهد.
راه های انتقال و علائم بیماری عفونی جدید چیست؟
رمازانی روشهای انتقال این عفونت ها را توضیح داد: مهمترین راه برای انتقال آب آلوده ، مواد غذایی آلوده ، میوه ها و سبزیجات ضد عفونی شده و تماس با بیماران. آدنو ویروس ، که گاهی اوقات به اشتباه به عنوان علت اصلی این عفونت ها یاد می شود ، عمدتاً باعث عفونت های تنفسی می شود و اگرچه علائم اصلی آن شامل تب ، گلو درد ، سرفه و قرمزی است ، اما ممکن است علائم دستگاه گوارش نیز داشته باشد.
وی تأکید کرد: در موارد حاضر ، آنچه ما می بینیم بیشتر علائم هضم است که شبیه به سالهای گذشته است و به نظر نمی رسد افزایش غیر طبیعی باشد ، اگرچه ممکن است به دلیل افزایش سفر در ماه های اخیر کمی بیشتر از سالهای گذشته باشد.
چگونه وارد بیماری تابستانی شویم؟
این متخصص بیماری عفونی گفت: “در سفرها ، حتماً برای زمان کافی از آب بطری یا آب جوش استفاده کنید.” جوشاندن آب می تواند بسیاری از عوامل بیماری زا را از بین ببرد. همچنین باید هنگام مصرف مواد غذایی مراقب باشد. هنگام تهیه غذا از خارج از منزل ، به ویژه در فصل گرما ، باید از سلامت مراکز و طراوت غذا اطمینان حاصل شود. با استفاده از مواد غذایی به طور کامل می تواند بسیاری از عوامل عفونی را از بین ببرد.
ماه رمضان در مورد شستشوی میوه ها و سبزیجات هشدار داد و گفت: “شستشوی ساده با آب یا حتی آب و نمک یا مایع ظرفشویی برای از بین بردن عوامل بیماری زا مانند وبا کافی نیست.” ضد عفونی کننده های پایه کلر مانند پرکلین باید استفاده شوند. شستشوی مکرر دست یکی از مؤثرترین راهها برای جلوگیری از پیشگیری است ، به خصوص هنگام مسافرت و بعد از تماس با سطح عمومی.
رمازانی یادآوری کرد: اگرچه ممکن است عفونت های دستگاه گوارش در تابستان افزایش یابد ، اما با رعایت اصول بهداشتی می تواند این خطر را به حداقل برساند. اگر علائم شدید یا طولانی مدت دارید ، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید.
1
منبع: www.khabaronline.ir