صهیونیسم چیست؟ از دین و دولت یهود



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغاناسرائیل فرزند صهیونیسم است، اما نه آن صهیونیسم که امروز فقط نامی از آن باقی مانده است. آن ایده اولیه قرن 19 و آغاز قرن 20 در واقع یک ایده غیر مذهبی بود. اندیشه ای که حتی در تقابل با تفکر مذهبی رایج یهودیان بود که پراکندگی مردم را مشیت و اراده خداوند می دانست.

دین آنلاین نوشت: اعتقاد راسخ و رایج در انجیل که ضعف و عذاب مردم ناشی از روی گردانی آنها از خدا و خدا از آنهاست، تا اینکه خداوند به مردم رحم کرده و مسیحی دیگر از میان فرزندان خلق کند. دیوید فرستادند حتی امروز سریال یهودی را تماشا کنید، “صهیونیست” در بین ارتدوکس ها به عنوان توهین به کار می رود و معادل کافر است.

با این حال، صهیونیسم یک خواسته و آرمان ملی گرایانه برای ساختن یک «ملت» بود، که تحت تأثیر همه این نوع جنبش ها در قرن نوزدهم بود که دولت-ملت های دیگری را ایجاد کرد و از این نظر مستثنی نبود. اظهارات بالفور را هم دیده‌اید که می‌گوید به «درخواست صهیونیست‌ها برای ایجاد مسکن ملی» با دید مثبت نگاه می‌شود.

صهیونیست‌ها بر خلاف باورهای دینی، قصد داشتند مانند همه کشورهای آن روز، یک دولت ملت بسازند که با تمام ابزارهای لازم برای این امر ساخته شده بود: یک دین (که وجود داشت)، یک سرزمین ملی (که باید فتح می شد). ، یک زبان ملی (که باید دگرگون می شد و توسعه می یافت) و البته جمعیت متمرکز غالب (که از مهاجرت گسترده به وجود می آمد). چیزی که در چند دهه به دست آمد. آن همه جنگ و تجاوز و خونریزی برای پیشبرد این امر به ویژه زمین خواری بود و حداقل در ابتدا اعتقادات مذهبی در آن حاکم نبود.

صهیونیسم نیز در طول زمان ماهیت و هویت خود را تغییر داده است. بنیانگذاران اولیه آن عموما اشکنازی ها یا یهودیان غربی بودند که عمدتاً سکولار و نسبتاً سوسیالیست بودند و وابستگی مذهبی چندانی نداشتند. در موج های بعدی مهاجرت اما وزن دین و تعصبات مذهبی جامعه بیش از پیش افزایش یافت. جمعیت یهودیان مذهبی ارتدوکس، اگرچه با اصول حکومتی همراه نبود، از آن بهره بردند و سپس به شدت رشد کردند.

ملتی با انسجام بسیار قوی که در حال حاضر حدود پانزده تا بیست درصد جمعیت اسرائیل را تشکیل می دهد و با رشد بسیار بالای آنها، تخمین زده می شود که تا سال دو هزار و پنجاه و سی درصد جمعیت را تشکیل دهند. دولت اسراییل، هر که باشد، چون به آرای انتخاباتی نیاز دارد، ناگزیر باید منافع و خواسته های آنها را تامین کند، از تامین مالی مدارس تلمودی گرفته تا معافیت های ملی و نظامی، از تغییر قوانین تا دادن مناصب. از آنها رای می گیرد، به سمت راست می غلتد و دوباره امتیاز بیشتری می دهد و دوباره…

در همان ابتدای جنگ با حماس، نتانیاهو آیه ای از کتاب اشعیای نبی را از انجیل خواند!

و دیگر خبری از ظلم و خشونت در سرزمین خود نخواهید شنید و در مرزهای خود غارت و ویرانی نخواهید دید.»
به نظر یک انتخاب هوشمندانه برای تبلیغات جنگ مذهبی است، اینطور نیست؟ و بیش از این است.
לֹא־יִשָּׁמַע עוֹד חָמָס בְּאַרְצֵךְ
لو یشما (شنیده نمی شود) عود (بیش از این) خمس (ظلم و خشونت) بارتزک (در سرزمین شما).

در اینجا در متن عبری آیه، خَمَس חָמָס به معنای ظلم یا خشونت است. استعمال آن در کتاب مقدس متواتر است و تاریخچه ای از ریشه این معنا یا چیزی نزدیک به آن در معنای عسر و حرج را می توان در ریشه خمس عربی نیز یافت، مانند کلمه «مخمسه». که دو بار در قرآن آمده است: اللهم… للحاجاء…

شباهت «خمس» در نحوه تلفظ حماس در عبری (خماس) آشکار است. نتانیاهو برای توجیه جنگ از آیه ای از وعده های نبوی اشعیا با بازی با کلمات استفاده می کند. موضوع این نیست که خودش اعتقادی به آن ندارد، بلکه با کتاب اشعیای نبی مانند دیگران دام فریب را می گسترد، بنابراین می توان نوع تغییر گفتمان، اقناع، مخاطبان و نشانه های جدید را دید. و کدهایی در پاسخ به طیف افراط گرایی مذهبی. او در نگاه این قوم خود را فردی نشان می دهد که نه تنها ناظر است بلکه به سخنان انبیا عمل می کند.

حال، اگر به عنوان مثال، جدای از مناطق دیگر، بدانیم که این افراطیون برای تصرف شهر «خلیل» یا «الخلیل» که در تاریخ یهودیان بسیار خاص است، چه رؤیاها و حسرت هایی دارند، می توان دید که در آنجا چه اتفاقی می افتد. بخشی از یک طرح بزرگتر است

نکته این است که دانستن تاریخ ضروری است، زیرا آنچه اکنون بر اساس مشاهدات در آن جامعه می گذرد، حتی با نیات بنیانگذاران اصلی آن بسیار متفاوت است و این «عهد جدید» بین دولت راست و جامعه افراطی مذهبی و منافع متقابل این دو چیز باعث می شود مثل ساقی و ساقی به این و آن به این آرد بشتابند…

همان‌طور که می‌دانید، مسیحیان انجیلی در آمریکا هستند، با ایده‌های ساده، که واقعاً دلشان برای یهودیت نیست، و در واقع هیچ درکی از آن ندارند، اما حمایت بی‌قید و شرطی از اسرائیل دارند که نام مناطق آن را می‌خوانند. و شهرها در کتاب مقدس ! آنها زمینه های ظهور مسیح را می دانند…



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7230

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *