
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، چاپ پنجم کتاب «مقتل حسینی طناز» توسط انتشارات معارف منتشر و در اختیار علاقه مندان قرار گرفت.
به نقل از تسنیم، این کتاب که توسط علی شعیبی نوشته شده، سعی دارد مخاطب نوجوان خود را با علت واقعه عاشورا و وقایع عصر امام (ع) آشنا کند. اگرچه عاشورا و قیام کربلا از موضوعات مورد توجه نویسندگان در سال های گذشته بوده است، اما تدوین این موضوع در قالب «قتل» برای نوجوانان امری جدید است.
مقاتل آثاری هستند که به شهادت یا مرگ شخصیت های مهم از نگاه شاهدان عینی و راویان می پردازند. این قالب بیشتر در میان شیعیان برای توصیف واقعه عاشورا و شهادت امام حسین (ع) و یارانش به کار می رود. مقتل نویسی در این باره از قرن دوم هجری به کوشش ابومخنف در «مقتل الحسین» آغاز شد و تا امروز ادامه دارد.
کتاب شعیبی با در نظر گرفتن این قالب اصیل سعی در تبیین داستان با استفاده از منابع معتبر روایی و حدیثی دارد تا مخاطب نوجوان در پایان کتاب بداند که ضرورت قیام امام (ع) در اسلام است. جامعه و تأثیر آن بر آینده اسلام. آنچه بوده است
به گفته نویسنده؛ کتاب از پنج فصل تشکیل شده است. فصل اول کتاب به ولادت امام حسین (ع) اختصاص دارد. تولد او یک تولد فوق العاده بود و اتفاقات خاصی در آن رخ داد. در روایات آمده است که در آن زمان ملائکه نازل شدند و خداوند نیز دستور داد. فصل دوم کتاب به دوران کودکی امام حسین(ع) می پردازد.
فصل سوم «قتل نوجوان» به ریشه های قیام حضرت سیدالشهدا علیه السلام اختصاص دارد. در این فصل به تفصیل به چرایی وقوع این قیام در زمان پیامبر اکرم (ص) پرداختم و سعی کردم به این سؤالات پاسخ دهم: چه شد که یزید یزید شد و چه شد که معاویه در عصر امام علی (ع) ع) با وجود انتخاب شدن، جانشینی از سوی رسول خدا (ص) از حکومت کناره گیری نکرد و…; همه این موضوعات در این فصل مورد بحث قرار گرفته است. سعی شده است با زبانی ساده و مختصر به تمامی ریشه ها و علل تاریخی واقعه عاشورا پرداخته شود. به طوری که مخاطب با مطالعه این قسمت به جمع بندی کاملی از این داستان دست پیدا کند. فصل سوم به این دلیل انتخاب شد که می توانست به پرسش های مخاطبان نوجوان درباره چرایی وقوع حماسه عاشورا پاسخ دهد.
شعیبی ادامه داد: در فصل چهارم کتاب به ماجرای کربلا پرداخته شده است و در فصل پنجم نیز احادیثی در مورد فضیلت گریه بر مصائب اهل بیت (علیهم السلام) و امام حسین (علیه السلام) آمده است. فضیلت برگزاری سوگواری حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) و سرود خوانی شعر اختصاص دارد به عزاداری حضرت.
منبع: www.khabaronline.ir