طرح نوشته «موافقت امام علی (ع) با مالک اشتر» به خط کوفی



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، به مناسبت سالروز ورود امام علی (ع) به شهر کوفه مصادف با روز دوازدهم رجب سال 36 هجری قمری، اداره مسجد کوفه و مقابر وابسته به آن این روز را به عنوان روز خوشنویسی عربی نامگذاری کردند. .

به نقل از شبستان، هدف از نامگذاری این روز ترویج و حمایت از هنر خوشنویسی اسلامی است. نگهداری از مسجد کوفه در سال های گذشته شاهد تجلیل از چهره های هنری و برگزاری سمینارها و مسابقاتی با هدف برجسته ساختن زیبایی شناسی هنر خوشنویسی عربی بوده است.

اداره خوشنویسی عربی به همین مناسبت از راه اندازی طرح «وصیت نامه امام علی (ع) به مالک بن حارث الشتر» خبر داد و گفت: این طرح شامل نگارش وصیت نامه امام علی (ع) به مالک اشتر است که حامل آن است. ارزش های انسانی که مهمترین آن «الناس سنفان: اِما اخٌ لک فی الدین و نظیرمو لک فی الخلق» است. (مردم دو دسته اند، یا هم کیشان شما هستند یا همتایان شما در خلقت) که خطاطان نوشته اند.

لازم به ذکر است که خط کوفی نام خطی اسلامی است که منسوب به شهر کوفه است و گفته می شود در آنجا شکل گرفته و توسعه یافته است. خط کوفی بیشتر از خطوط مستقیم و زاویه دار تشکیل شده است و خمیدگی یا گردی کمتری در آن دیده می شود، بیشتر شیوه های نگارش این خط با حرکات مستمر و طولانی عمودی و افقی همراه است. گرچه در نسخه های بعدی این خط نشانه گذاری و حرکت دیده می شود، اما در اکثر متونی که در قرون نخستین اسلامی به این خط نوشته شده، نقطه ای برای نشان دادن مصوت ها و نقطه های کوتاه برای جداسازی حروف مشابه وجود ندارد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7217

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *